Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Euro 2020: Η Γαλλία έδειξε ποιος είναι το αφεντικό

Πήρε με 1-0 το ντέρμπι κόντρα στη Γερμανία

16 Ιουνίου 2021 00:18
Euro 2020: Η Γαλλία έδειξε ποιος είναι το αφεντικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Γαλλία ήταν επιβλητική απέναντι στη Γερμανία, το αυτογκόλ στο 20ό λεπτό τη βοήθησε και ο Ουγκό Λορίς πέρασε ένα εύκολο βράδυ, με τους παγκόσμιους πρωταθλητές να κερδίζουν με 1-0 και να δείχνουν στη Μόναχο ποιος είναι το αφεντικό.

Χωρίς να εντυπωσιάσουν, όπως μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα, οι «Τρικολόρ» ξεκίνησαν με το… δεξί την παρουσία τους στο Euro 2020, κερδίζοντας το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής τους Γερμανούς με 1-0, με αυτογκόλ του Χούμελς στο 20'. Από την άλλη τα «Πάντσερ», αν και στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης είχαν την απόλυτη κατοχή πλήρωσαν το γεγονός της απουσίας επιθετικού, στην μεγαλύτερη διάρκεια, και πλέον είναι με την πλάτη στον… τοίχο στην προσπάθειά τους να προκριθούν στην φάση των «16», τη στιγμή που η Πορτογαλία έκανε πάρτι νωρίτερα.

Το ματς

Ο αγώνας του Μονάχου ξεκίνησε με τα «Πάντσερ» να είναι αυτά που είχαν την κατοχή της μπάλας και να θέλουν να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης, γνωρίζοντας καλά ότι αν κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε θα μπορούσε να είναι… μοιραίο. Από την άλλη οι Γάλλοι θέλησαν να χτυπήσουν στην… ταχύτητα και μετά το πρώτο δεκάλεπτο θα αποκτήσουν και τον έλεγχο δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να έχουν τον δεύτερο λόγο στην αναμέτρηση. Η πρώτη φάση θα είναι για τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ, όταν στο 16' ο Γκριεζμάν θα εκτελέσει κόρνερ, με τον Πογκμπά να πηδάει ψηλότερα από όλους και να παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περνάει λίγο άουτ.

Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Εμπαπέ να κάνει αισθητή την παρουσία του, όταν μετά από ατομική προσπάθεια θα κάνει ένα διαγώνιο σουτ, με το Νόιερ να διώχνει δύσκολα. Η τρίτη επίσκεψη των Γάλλων θα είναι και η… φαρμακερή. Στο 20' ο Πογκμπά θα κάνει ένα εκπληκτικό άνοιγμα στον Ερναντέζ, που θα μπει στην περιοχή των Γερμανών από τα αριστερά και θα κάνει την σέντρα, με τον Χούμελς να κάνει κακό υπολογισμό στην προσπάθειά του να διώξει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ.

Δύο λεπτά μετά τα «Πάντσερ» θα δείξουν αντίδραση και θα φτάσουν πολύ κοντά στην άμεση ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Μίλερ, μετά από σέντρα του Γκόζενς θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του Λορίς. Παρά την… ψυχρολουσία οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν ρυθμό και θα ανακτήσουν την κατοχή της μπάλας, δείχνοντας ότι θέλουν να αντιδράσουν στο γκολ που δέχθηκαν. Η έλλειψη, όμως, καθαρού φορ έκανε τους Γερμανούς να μην έχουν κάποια κλασική φάση στα καρέ των Γάλλων, μετατρέποντας όλη αυτή την κατοχή μπάλας περισσότερο σε φλυαρία, παρά σε κίνδυνο. Στο 35', πάντως, θα φτάσουν κοντά στην ισοφάριση, καθώς ο Γκόζενς θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, με την μπάλα να φτάνει στον Γκουντογάν μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως το γυριστό σουτ που θα προσπαθήσει να κάνει δεν θα είναι καλό και θα περάσει άουτ.

Αυτοί που θα… χτυπήσουν πρώτοι και μάλιστα θα βρεθούν λίγα εκατοστά από το 2-0, στο δεύτερο μέρος, θα είναι οι Γάλλοι και μάλιστα με παίκτη… έκπληξη. Στο 52' ο Εμπαπέ θα βγάλει κάθετη πάσα στον Ραμπιό που θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει με το αριστερό, η μπάλα όμως θα χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Νοίερ και θα καταλήξει άουτ. Δύο λεπτά μετά οι παίκτες του Λέβ θα αντιδράσουν και φτάσουν κοντά στην ισοφάριση. Ο Γκόζενς θα σεντράρει με τον Γκνάμπρι να πιάνει το σκαστό σουτ με την μια, με την μπάλα όμως να φεύγει λίγο άουτ.

Η Γαλλία θα οπισθοχωρήσει, πολύ νωρίς στην αναμέτρηση, κάτι που βοήθησε τους Γερμανούς να ανεβάσουν ρυθμό για πρώτη φορά. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους Τρικολόρ να βρουν ελεύθερους χώρους και αυτό θα έχει αποτέλεσμα στο 66' ο Εμπαπέ να «ζαλίσει» δύο Γερμανούς αμυντικούς και να κάνει ένα εκπληκτικό πλασέ κάνοντας το 2-0, όμως το γκολ θα ακυρωθεί σωστά ως οφσάιντ. Όσο πέρναγε ο χρόνος οι Γάλλοι έπαιζαν ακόμα πιο πίσω χωρίς καμία διάθεση να πιέσουν τους παίκτες του Λεβ, όμως παρά το γεγονός ότι είχαν την μπάλα δεν κατάφερναν να γίνουν απειλητικοί.

Μάλιστα στο 77' λίγο έλειψε να πληρώσουν την φλυαρία τους, όταν και πάλι ο άσος της Παρί έφυγε στην κόντρα και μπήκε στην περιοχή έτοιμος να σουτάρει απέναντι από το Νόιερ, όμως ο Χούμελς με ένα εξαιρετικό τάκλιν αποσόβησε το 2-0.Στο 85' θα ακυρωθεί δεύτερο τέρμα των Γάλλων πάλι στην αντεπίθεση, καθώς ο Εμπαπέ ήταν οριακά μπροστά από την άμυνα των Γερμανών, πριν πασάρει στον Μπενζεμά που σκόραρε, αλλά χωρίς... αποτέλεσμα.Τα «Πάντσερ» θα συνεχίσουν να προσπαθούν να πιέσουν τους Γάλλους, όμως χωρίς να ανησυχήσουν τον Λορίς, με αποτέλεσμα το τελικό σφύριγμα να χαρίζει ένα μεγάλο «τρίποντο» στο σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάμπ για την συνέχεια του τουρνουά.

Σκόρερ: 20' Χούμελς (αυτ)

Γαλλία (Ντ. Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Ραμπιό (90+3' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (88' Τολισό)

Γερμανία (Γ. Λεβ): Νόιερ, Μ. Γκίντερ (87' Βόλαντ), Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκουντογάν, Γκόζενς (87' Τσαν), Χάβερτς (73' Σανέ), Μίλερ, Γκνάμπρι (73' Βέρνερ)

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share