Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Απίστευτο περιστατικό - Εισβολέας έπεσε... με ανεμόπτερο στο Γαλλία-Γερμανία

Σταμάτησε το ματς στο Μόναχο!

15 Ιουνίου 2021 23:17
Euro 2020: Απίστευτο περιστατικό - Εισβολέας έπεσε... με ανεμόπτερο στο Γαλλία-Γερμανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε τόπο στον αγώνα της Γαλλίας και της Γερμανίας για το Euro 2020, με έναν εισβολέα να πέφτει στην Allianz Arena.

Ένα ανεμόπτερο, συγκεκριμένα, προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο, στο οποίο επέβαινε πιθανότατα κάποιο μέλος της Green Peace. Στο πανί ήταν τυπωμένο το μήνυμα: «Ξεφορτωθείτε το πετρέλαιο» με την υπογραφή και το σήμα της Gren Peace.

Έπεσε και... τον έπιασαν αμέσως

Από την «αναγκαστική» προσγείωση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ οι άνθρωποι ασφαλείας έπεσαν άμεσα πάνω στον εισβολέα, τον οποίο απομάκρυναν άμεσα από τον αγωνιστικό χώρο, πριν προλάβει εκείνος να αντιδράσει, με τον αγώνα να συνεχίζεται ύστερα από το πρώτο νικηφόρο ματς της Πορτογαλίας στον όμιλο!

Προκλητικός ο Αλβανός υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων: «Δεν αλλάζουμε τη φανέλα "Μακεδονία" στο Euro»

Την αντίδραση του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, προκάλεσε η διαμαρτυρία των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη- από τους οποίους ζητήθηκε η FFM (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «Μακεδονίας») να μην αγωνιστεί με το συγκεκριμένο όνομα στο Euro, διότι αποτελεί καταφανέστατη παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, οι ΗΠΑ εξέδωσαν αυστηρότατη προειδοποίηση για κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Η απάντηση του «Μακεδόνα» Αλβανού πολιτικού, Οσμάνι :

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας, είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Κεντρικό Μητρώο ως Ένωση που δεν λαμβάνει κρατικά χρήματα. Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ζήτημα της ονομασίας ‘Μακεδονία’, αφορά ιδρύματα, οργανισμούς, ενώσεις που λαμβάνουν κρατικά χρήματα. Εφ’ όσον, λοιπόν, δεν λαμβάνει κρατικά χρήματα, η FFΜacedonia δεν έχει καμία υποχρέωση προσαρμογής βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Προκλητικός ο Μπουγιάρ Οσμάνι

Τα εμπορικά σήματα της Συμφωνίας ορίζονται: ο κωδικός είναι MK, MKD. Ορισμένοι αντιδρούν επειδή δεν είναι NM, NMK, αλλά αυτός ο κωδικός προορίζεται μόνο για πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών», δήλωσε ο Οσμάνι.ατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τον αγώνα των Σκοπίων με την Αυστρία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, «MRT», η οποία έχει τα δικαιώματα του EURO 2020 στη «Βόρεια Μακεδονία».

Παρά το γεγονός ότι η «MRT» χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό (όχι από ανταποδοτικό τέλος) και ως εκ τούτου, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας, στη μετάδοση του αγώνα έπραξε εντελώς το αντίθετο, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα: οι δύο σχολιαστές του αγώνα έκαναν συνεχώς λόγο για «εθνική της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα «Μακεδονία».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share