Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Οι Ισπανοί «σκόνταψαν» στους Σουηδούς - Ασύλληπτη χαμένη ευκαιρία του Μπεργκ σε κενό τέρμα (Video)

Από... θαύμα γλίτωσε η Ισπανία! Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

15 Ιουνίου 2021 00:32
Euro 2020: Οι Ισπανοί «σκόνταψαν» στους Σουηδούς - Ασύλληπτη χαμένη ευκαιρία του Μπεργκ σε κενό τέρμα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισπανία - Σουηδία: Σε έναν αγώνα που οι "Φούριας Ρόχας" κυριάρχησαν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και τους Σκανδιναβούς να έχουν τις δύο κλασσικότερες ευκαιρίες του αγώνα, τελικός νικητής δεν υπήρξε με τους Σκανδιναβούς να κάνουν την πρώτη έκπληξη του Euro 2020 κρατώντας το 0-0. Ενώ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, η Σλοβακία έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 2-1 της Πολωνίας στην Αγία Πετρούπολη

Οι παίκτες του Άντερσον ήταν εξαιρετικοί ανασταλτικά απέναντι στην φλυαρία των Ισπανών, που έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι άλλο τα προκριματικά και άλλο οι επίσημες διοργανώσεις, απογοητεύοντας τους φίλους της που βρέθηκαν στη Σεβίλλη. Το τελικό αποτέλεσμα βάζει... φωτιά στον όμιλο, καθώς ακολουθούν πολύ δύσκολα ματς για όλους.

Το ματς:

Οι "Φούριας Ρόχας" ξεκίνησαν την αναμέτρηση, όπως αναμενόταν, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα τους έκανε να διώξουν το άγχος της… πρεμιέρας, όμως παρά την ωραία κυκλοφορία δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την σουηδική άμυνα.

Στο 7' ο Όλμο προσπάθησε να νικήσει τον Όλσεν χωρίς όμως επιτυχία, ενώ 16' ο ίδιος παίκτης πήρε πολύ όμορφα την κεφαλιά, με τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τους Ισπανούς να έχουν την απόλυτη κατοχή της μπάλας, όμως οι πολυπρόσωπη και πολύ σταθερή άμυνα των Σκανδιναβών δεν έδινε τη δυνατότητα στους παίκτες του Ενρίκε να κάνουν το παιχνίδι τους και να απειλήσουν.

Στο 23' η Ισπανία θα χάσει και πάλι μια καλή ευκαιρία, αυτή τη φορά με μακρινό σουτ από τον Κόκε, με τον Όλσεν να αποκρούει, ενώ στην συνέχεια ο Σουηδός θα προλάβει τους Φεράν Τόρες και Ντάνι Όλμο, μπλοκάροντας την μπάλα.

Το ποσοστό κατοχής για τους Ίβηρες είχε φτάσει στο 82%, με τους Σουηδούς να μην μπορούν να κάνουν σχεδόν δεύτερη πάσα ενώ ότι προσπαθούσαν να αποφύγουν, για σχεδόν ένα ημίχρονο, οι Σκανδιναβοί πήγαν να το κάνουν… μόνοι τους στο 38'.

Μετά από πάσα ο Ντάνιελσον θα σουτάρει… αέρα, στην προσπάθειά του να διώξει, ο Μοράτα θα βγει απέναντι από τον Όλσεν έχοντας όλη την εστία μπροστά του, όμως το πλασέ του θα περάσει άουτ, ίσως στην κορυφαία χαμένη ευκαιρία μέχρι τώρα του Euro 2020.

Οι Σουηδοί θα απαντήσουν σε όλη αυτή την πίεση των Ισπανών και μάλιστα στο 41' θα φτάσουν μια… ανάσα στο να σοκάρουν τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε.

Ο Ισάκ θα φύγει στην αντεπίθεση, θα μπει στην μεγάλη περιοχή και μετά από μια ντρίμπλα θα σουτάρει, με την μπάλα να βρίσκει στα πόδια του Γιορέντε, να χτυπάει το κάθετο δοκάρι και τελικά να καταλήγει στα χέρια του Σιμόν, σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία.

H πρώτη φάση του δευτέρου μέρους θα είναι και πάλι για τους Ισπανούς, στο 50', με τον Μοράτα να κάνει το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ και πάλι. Οι "Φούριας Ρόχας" θα συνεχίσουν να πιέζουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, όμως και πάλι οι σουηδοί θα φτάσουν… αγκαλιά με το γκολ.

Στο 61' οι Σκανδιναβοί θα βγουν για ακόμα μια φορά στην κόντρα, με τον Ισάκ να αναστατώνει τρεις Ισπανούς αμυντικούς, να γυρίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή εκεί που ο Μπέργκ, απέναντι από τον Σιμόν, να μην σουτάρει καλά και την μπάλα να φεύγει άουτ από κοντά.

Όσο ο χρόνος περνούσε οι Ισπανοί συνέχιζαν να πιέζουν, όμως τόσο το άγχος, όσο και η σουηδική άμυνα, που ήταν για... σεμινάριο τους έκανε ανήμπορους να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Όλσεν. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Λουίς Ενρίκε πιο πολύ μπέρδεψε τους παίκτες του, με τις αλλαγές του, παρά τους βοήθησε επιθετικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν φάση στα καρέ των Σουηδών, παρά μόνο την κεφαλιά του Μορένο που απέκρουσε και πάλι ο Όλσεν δύσκολα.

Στο 90+3' μετά από σέντρα το Οϊαρθάμπαλ θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά, με την μπάλα να φτάνει στον Σαράμπια να την βλέπει να χτυπάει στο γόνατό του και να μην μπορεί να σουτάρει, με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στα χέρια του Σουηδού τερματοφύλακα που θα κρατήσει το 0-0 και θα κάνει την ομάδα του να βάλει πολύ γερές βάσεις για πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Euro 2020.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Τόρες, Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε, Ρόδρι (66' Τιάγκο), Πέδρι, Τόρες (74' Μορένο), Μοράτα (66' Σαράμπια), Όλμο (74΄Οϊαρθάμπαλ).

Σουηδία (Γ. Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (75' Κράφτ), Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Όλσον (84' Καγούστε), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (84' Μπενγκτσον), Μπεργκ (68' Κουαΐσον), Ίσακ (68' Κλάεσον).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share