Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Σε σοβαρή κατάσταση ο Άγγλος οπαδός που έπεσε από εξέδρα του Γούμπλεϊ

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

13 Ιουνίου 2021 20:57
Euro 2020: Σε σοβαρή κατάσταση ο Άγγλος οπαδός που έπεσε από εξέδρα του Γούμπλεϊ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2020: Ακόμη μια άσχημη είδηση που αφορά θέμα υγείας έρχεται από το Euro 2020. Άγγλος οπαδός, ο οποίος είχε μεταβεί στο Wembley για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση των «τριών λιονταριών» με την Κροατία για την πρώτη αγωνιστική του τέταρτου γκρουπ του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Λίγη ώρα μετά τη σέντρα στην αναμέτρηση, έπεσε από την κερκίδα, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Περισσότερα στοιχεία για το συμβάν δεν έχουν γίνει γνωστά στην παρούσα φάση και οι συνθήκες κάτω υπό τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα. Παράλληλα δείτε και πόσο έληξε η χθεσινή αναμέτρηση μεταξύ Βελγίου και Ρωσίας.

Euro 2020: Με το δεξί η Αγγλία κόντρα στην Κροατία (Video)

Euro 2020: Με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να σκοράρει και τον Τζουντ Μπέλινγχαμ να γίνεται ο νεαρότερος ever σε Euro, η Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε νίκη σε πρεμιέρα της στο τουρνουά, με το 1-0 επί της Κροατίας.

Με την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς να μην πείθει και να μην προκαλεί κανένα πρόβλημα στους Άγγλους παρά το γεγονός πως μετά το 20' προσπάθησε να ισορροπήσει όλο το ματς, η εθνική ομάδα των Βρετανών πέτυχε τον μεγάλο της στόχο. Το «τρίποντο» με το «καλησπέρα» και το πρώτο βήμα για μια πορεία που άπαντες στην χώρα ευελπιστούν να είναι μακρά και να ξαναφτάσει στο «Γουέμπλεϊ»... για τη διεκδίκηση του τροπαίου.

Εκπληκτικός ο Κάλβιν Φίλιπς στα χαφ, 18/18 μεταβιβάσεις στο πρώτο μέρος, έκανε και την ασίστ στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Σε τέτοιο 20λεπτο, οφείλεις να σκοράρεις...

Η Αγγλία δεν το έκανε αυτό... Ενώ θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί το εκπληκτικό της ξεκίνημα στο παιχνίδι και την τρομερά καθυστερημένη «εμφάνιση» της Κροατίας στο ματς, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ απέτυχε να εκμεταλλευτεί την περίσταση. Στέλνοντας την μπάλα κυρίως από αριστερά, εκεί όπου ο Στέρλινγκ είχε βοήθειες από Μάουντ και Κέιν για να βρεθούν χώροι προς την αντίπαλη περιοχή, η Αγγλία κατάφερε να έχει ένα δοκάρι και μια πολύ καλή ευκαιρία για γκολ.

Στο 6ο λεπτό από εκτέλεση πλαγίου άουτ ο Στέρλινγκ έφυγε από τον άξονα, άφησε στον Φόντεν κι αυτός με αριστερό σουτ πέτυχε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Λιβάκοβιτς, ενώ, στο 9' ο Κροάτης γκολκίπερ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Φίλιπς που πέρασε κάτω από τα πόδια του Τσαλέτα-Τσαρ. Ο Στέρλινγκ είχε στιγμές κατά τις οποίες βρέθηκε εντός περιοχής, αλλά αντί να γίνει απειλητικός «κατέστρεψε» τις προϋποθέσεις ευκαιρίας για γκολ...

Αφυπνίστηκαν οι Κροάτες, καμία ουσία

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στην προσπάθεια να καταφέρουν να κρατήσουν την μπάλα οι Μόντριτς, Μπρόζοβιτς και Κόβασιτς στα χαφ ώστε να σταματήσει όλη αυτή η επιχείρηση της Αγγλίας στο δικό τους μισό γήπεδο.

Με το πέρας των πρώτων 20 λεπτών, οι... τυπικά αλλά και ουσιαστικά φιλοξενούμενοι στο γήπεδο κράτησαν περισσότερο τη μπάλα και άρχισαν να «χτυπούν» την πλευρά του Τρίπιερ που έπαιζε από αριστερά με δεξί πόδι. Ένα σουτ του Πέρισιτς που έφυγε πολύ ψηλά στο 27' ήταν η μοναδική εξαιρετική στιγμή για τους Κροάτες στο «Γουέμπλεϊ» στο πρώτο μέρος, αφού οι Μινγκς και Στόουνς είτε έβγαιναν νικητές σε μονομαχίες, είτε κατάφερναν να διατηρήσουν τον έλεγχο στα μετόπισθεν...

Η εκδίκηση του Στέρλινγκ

Με την εικόνα του στο πρώτο μέρος και τις λανθασμένες επιλογές, ο Ραχίμ Στέρλινγκ απλά έδινε αφορμές στους επικριτές του να σχολιάσουν ξανά πως σε μια μεγάλη περίσταση δεν είχε το καθαρό μυαλό και την ποιότητα που θα έπρεπε. Κι όμως στο δεύτερο μέρος θα έπαιρνε την εκδίκησή του. Μπορεί η Αγγλία να γύριζε αρκετές φορές την μπάλα προς τα πίσω λόγω της οργάνωσης της Κροατίας στον αγωνιστικό χώρο, όμως, στο 57' με δυο πάσες και συμμετοχή τριών παικτών ήρθε το γκολ!

Από τον Γουόκερ στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Φίλιπς κουβάλησε, έκοψε απότομα αριστερά και άνοιξε στον κενό χώρο στον Στέρλινγκ που πλάσαρε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0! Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ σε μεγάλη διοργάνωση, έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε Euro για την Αγγλία από αυτούς με τους οποίους βρίσκεται μαζί στην αποστολή του τουρνουά, ενώ, ήταν και το 13ο γκολ στις 17 πιο πρόσφατες εμφανίσεις του με το εθνόσημο στο στήθος!

Το πρώτο βήμα έγινε και ήταν ιστορικό

Οι Κροάτες συνέχισαν να μην προβληματίζουν ιδιαίτερα την Αγγλία και μάλιστα, αν ο Κέιν ήταν λιγάκι πιο γρήγορος και έβρισκε καλύτερα την μπάλα παρά την πίεση που του άσκησε το αντίπαλο μαρκάρισμα αμέσως μετά το γκολ, θα είχε κάνει δυο τα τέρματα των «τριών λιονταριών» στο 61' από γύρισμα του Μάουντ στο δεύτερο δοκάρι.

Η Κροατία απείλησε με ένα κάκιστο σουτ του Ρέμπιτς στο 65' και με τον Στέρλινγκ να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία στο 74' με την μπάλα στρωμένη, έγινε το πρώτο βήμα για την Αγγλία! Για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Euro πανηγύρισε σε πρεμιέρα και έκανε το θετικό ξεκίνημα σε μια διοργάνωση στην οποία όλοι περιμένουν να φτάσει μέχρι το τέλος...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις, Μάουντ, Στέρλινγκ (90' + 1' Κάλβερτ - Λιούιν), Φόντεν (71' Ράσφορντ), Κέιν (82' Μπέλιγχαμ)

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Bρσάλικο, Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς (85' Πάσαλιτς), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (70' Βλάσιτς), Κράμαριτς (70' Μπρέκαλο), Ρέμπιτς (78' Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

Πηγή: gazzetta.gr

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share