Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Τζόκοβιτς επαινεί τον Τσιτσιπά - Το ασύλληπτο ποσό που θα πάρει ο Στέφανος αν τον κερδίσει

Ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για να είναι έτοιμος για τον τελικό

12 Ιουνίου 2021 08:47
Ο Τζόκοβιτς επαινεί τον Τσιτσιπά -  Το ασύλληπτο ποσό που θα πάρει ο Στέφανος αν τον κερδίσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη συνέντευξη τύπου, αμέσως μετά τη νίκη που πέτυχε κόντρα στον Ναδάλ στα ημιτελικά του Roland Garros. Παράλληλα, δείτε την πρόκριση του Στέφανου στον τελικό.

Ο Σέρβος τενίστας θεωρεί ότι ο Τσιτσιπάς είναι σε πολύ καλή φόρμα και ότι θέλει να πάει μέχρι τέλους, ενώ τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να είναι φρέσκος και να πάρει αυτός τη νίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγάλος τελικός θα γίνει την προσεχή Κυριακή (13/06, 16:00, ΕΡΤ1, Eurosport) στο κεντρικό court του Philippe Chatrier.

Ο Τζόκοβιτς επαινεί τον Τσιτσιπά - Το ασύλληπτο ποσό που θα πάρει ο Στέφανος

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στη συνέντευξη τύπου: "Δεν είμαι ο πιο φρέσκος τύπος τώρα προφανώς, αλλά έχω παραπάνω από μια ημέρα για να επανέλθω. Άξιζα μετά από αυτή τη νίκη να συνέλθω. Τώρα μένει απλά να ξεκουραστώ και να είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω έναν τύπο (σ.σ. Τσιτσιπά) που είναι σε πολύ καλή φόρμα".

"Οι ικανότητές μου στο να αναρρώνω είναι πολύ καλές και ο φυσιοθεραπευτής μου θα με βοηθήσει να μείνω σε φόρμα. Θα τα πάρω τα πράγματα σιγά σιγά. Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Ο Τσιτσιπάς δεν θέλει να σταματήσει εδώ. Ηγείται στην κατάταξη για τη φετινή σεζόν. Το χώμα είναι η καλύτερη επιφάνειά του. Ήταν ένας επικός ημιτελικός πέρυσι. Θα χρειαστώ δύναμη".

Το ποσό που θα πάρει ο «Στεφ» αν νικήσει

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μια τεράστια νίκη, τη μεγαλύτερη της καριέρας του, κι έφτασε στο νούμερο «4» της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζοντας το δρόμο για την κορυφή.

Η νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ τον έφερε μια θέση πιο πάνω από την 5η, όπου βρισκόταν, στην υψηλότερη της καριέρας του.

Υπάρχει, μάλιστα, πιθανότητα να ανεβεί ένα ακόμα σκαλοπάτι μετά τον τελικό και το σενάριο είναι το εξής: νίκη του Ράφα Ναδάλ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς και στη συνέχεια... κούπα από τον Στεφ!

Ο Έλληνας πρωταθλητής με την πρόκριση του στον τελικό του Roland Garros εξασφάλισε και ένα μεγάλο πόσο ως χρηματικό έπαθλο.

Οι σπουδαίες επιτυχίες φέρνουν και αρκετές χιλιάδες ευρώ ως έπαθλα στο τένις.

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό major τουρνουά και παράλληλα εξασφάλισε ένα μεγάλο πόσο.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα που εξασφάλισε ως φιναλίστ είναι 750.000 ευρώ, ήτοι τα διπλάσια από αυτά που κέρδισε με την παρουσία του στα ημιτελικά (βλ. 375.000). Σε περίπτωση που κατακτήσει και το τρόπαιο τότε το ποσό θα εκτοξευθεί στα 1.400.000 ευρώ!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share