Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euroleague: Εκτός ΔΣ ο Μπερτομέου με 11-0 ψήφους!

Για ποιο λόγο όμως δεν χάνει την εξουσία του;

11 Ιουνίου 2021 19:59
Euroleague: Εκτός ΔΣ ο Μπερτομέου με 11-0 ψήφους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιστορικές είναι, θα έλεγε κανείς, οι στιγμές που ζει η Euroleague, καθώς στη ΓΣ των μετόχων αποφασίστηκε, με ψήφους 11-0, να μείνει εκτός ΔΣ ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Πλέον, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι έντεκα ομάδες-μέτοχοι της διοργάνωσης, ενώ ο Μπερτομέου θα παραμείνει στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, με μειωμένες όμως αρμοδιότητες, με τα «σύννεφα» για τον ίδιο να υπάρχουν και πρόσφατα.

Είχε προηγηθεί πρόταση μομφής εναντίον του Μπερτομέου, μετά τη «μυστική» συνάντηση των εκπροσώπων των επτά εκ των ένδεκα ομάδων με συμβόλαιο τύπου Α στην Αθήνα (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο).

Ο Μπερτομέου αποτελούσε τον ισχυρό άνδρα της Euroleague εδώ και 20 χρόνια, από τότε δηλαδή που η διοργάνωση συστάθηκε υπό την ομπρέλα της ULEB, με τις ομάδες να… αποχαιρετούν τη FIBA.

Γιατί δεν αλλάζουν οι αρμοδιότητές του;

Η απόφαση των 11 ομάδων-μετόχων της EuroLeague, ήταν συγκεκριμένη. Η απαίτησή τους να μπουν στο διοικητικό συμβούλιο έγινε αποδεκτή στις 26 Απριλίου και σήμερα, 11 Ιουνίου, έγινε πράξη καθώς είναι πλέον -και επίσημα- μέλη του EuroLeague Commercial Assets Executive Board (ECA Board) ώστε να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρουν πηγές από τη EuroLeague Basketball, εισακούστηκε η επιθυμία των 11 ομάδων-μετόχων που ήθελαν να έχουν λόγο στο εμπορικό κομμάτι, ωστόσο δεν θα αλλάξει η διαδικασία της λήψης των αποφάσεων, καθώς οι σύλλογοι ήταν αυτοί που είχαν πάντα την τελευταία κουβέντα. «Οι ομάδες είναι οι ιδιοκτήτες της EuroLeague και όπως γινόταν πάντα, αυτοί αποφασίζουν για την ιδιοκτησία τους», αναφέρουν οι παράγοντες της διοργάνωσης.

Ο Ζόρντι Μπερτομέου θα συνεχίσει να είναι ο CEO της EuroLeague Basketball και "είτε βρίσκεται στο συμβούλιο, είτε όχι, θα συνεχίσει να έχει ακριβώς τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε μέχρι σήμερα". Ποιες είναι αυτές; Να αφουγκράζεται το κλίμα, να ακούει τους παράγοντες των 11 ομάδων-μετόχων και να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share