Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποια είναι τα δύο «διαμάντια» του παγκόσμιου τένις που σαρώνουν στο Roland Garros

Πολύ κοντά στο κατακτήοσουν το πρώτο τους Grand Slam τίτλο

9 Ιουνίου 2021 21:14
Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποια είναι τα δύο «διαμάντια» του παγκόσμιου τένις που σαρώνουν στο Roland Garros
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς είναι τα δύο ελληνικά «διαμάντια» του παγκόσμιου τένις που σαρώνουν στο Roland Garros κερδίζοντας πανηγυρικά την πρόκρισή τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Παρίσι. Ποια είναι όμως τα δύο 20χρονα παιδιά που έχουν κάνει τους Έλληνες να νιώθουν περηφάνια;

Ποιος είναι ο Στέαφνος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Αθήνα, 12 Αυγούστου 1998) είναι Έλληνας επαγγελματίας τενίστας, 5ος στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα. Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες και ο πρώτος (και μέχρι σήμερα ο μοναδικός) που κατέκτησε τίτλο Γκράν Σλαμ της περιόδου Open στην κατηγορία εφήβων (Junior), όταν κατέκτησε το διπλό του Γουίμπλεντον αγοριών το 2016 με συμπαίκτη τον Eσθονό Κένεθ Ράισμα. Έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ATP singles Futures καθώς και έξι ATP τίτλους Futures στο διπλό.

Είναι γιος του Απόστολου Τσιτσιπά, από το Προάστιο Καρδίτσας, και της Yuliya Salnikova, Ρωσίδας πρώην επαγγελματία τενίστριας. Ο παππούς του Σεργκέι Σάλνικοφ ήταν Ρώσος ποδοσφαιριστής και μάνατζερ.

Τον Αύγουστο του 2018 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κέβιν Άντερσον και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Rogers Cup, που διεξήχθη στο Τορόντο.[εκκρεμεί παραπομπή] Μετά τη σπουδαία νίκη του επί του Τζόκοβιτς πήγε στην κάμερα που κάλυπτε τον αγώνα και έγραψε στον φακό της "pray for Greece" θέλοντας να δείξει ότι δεν ξεχνά την καταστροφή που βίωσε η χώρα και να αποτελέσει ένα φόρο τιμής στα θύματα της.

Στις 20 Ιανουαρίου 2019 ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν, προχωρώντας στη φάση των 8 του πρωταθλήματος. Την επόμενη ημέρα κέρδισε τον Ισπανό Μπαουτίστα Αγκούτ και πέρασε στους ημιτελικούς του Australian Open.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Νταβίντ Γκοφέν στον ημιτελικό του τουρνουά της Μασσαλίας και προκρίθηκε στον τελικό.Στον τελικό έπαιξε με τον Μίκαϊλ Κουκούσκιν και τον νίκησε με 2 - 0.

Στις 5 Μαΐου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ουρουγουανού Πάμπλο Κουέβας (νούμερο 67 του κόσμου) με 2-0 σετ (6-3,7-6) στον τελικό του Millennium Estoril Open, που πραγματοποιήθηκε στο Εστορίλ της Πορτογαλίας. Αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος για τον Έλληνα πρωταθλητή και πρώτος στην χωμάτινη επιφάνεια.

Στον σημαντικότερο τίτλο της σταδιοδρομίας του, στις 17 Νοεμβρίου 2019 κατέκτησε τους τελικούς του ATP και αναρριχήθηκε στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Στις 18 Απριλίου του 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters κι έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κατακτά τίτλο Masters.

Μαρία Σάκκαρη: Ποιο είναι το νέο αστέρι του τένις

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε τη δική της ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που περνά στα προημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης, «συντρίβοντας» τη Σοφία Κένιν στον 4ο γύρο. Ποιο είναι το νέο αστέρι του τένις, η θρυλική οικογένειά της και ο έρωτάς της με τον γιο του Μητσοτάκη!

Αλλά αν και το επίθετο Σάκκαρη ενδεχομένως να μην σας θυμίσει κάτι, σίγουρα θα σας θυμίσει το όνομα της μητέρας της. Της Αγγελικής Κανελλοπούλου.

Η Μαρία είναι η μεγάλη κόρη της μεγάλης Ελληνίδας τενίστριας Αγγελικής Κανελλοπούλου και εγγονή του παλαίμαχου τενίστα και προπονητή Δημήτρη Κανελλόπουλου.

Και όπως φαίνεται, έχει κληρονομήσει το γονίδιο της οικογένειας. Η Μαρία ξεκίνησε το τένις από ένα «στραβοπάτημα» της στον υπαίθριο χώρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, την έκανε να σκοντάψει, να κλάψει και να οδηγήσει τον παππού Κανελλόπουλο να τη βάλει σε ένα γήπεδο τένις, για να ηρεμήσει.

Ετσι, το κλάμα της σταμάτησε, άρχισαν όμως τα γονίδια να ξυπνούν μέσα της! Και η περιπέτεια για την ίδια αλλά και την τενιστική οικογένεια ξεκινά, ξανά…

Η ίδια έχει δηλώσει: «Η σχέση με τη μητέρα μου είναι ΤΕΛΕΙΑ, αν και πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως δεν είναι, έχει πει η Μαρία σε παλαιότερη της συνέντευξη. Ποτέ δεν είδα ανταγωνιστικά τη μητέρα μου και ποτέ δεν ήταν ο στόχος που θα ήθελα να καταρρίψω.

Για εμένα είναι «η μανούλα μου» που με αγκαλιάζει με χαϊδεύει και με παρηγορεί. Με ακολουθεί όσο πρέπει και όσο χρειάζεται να βρίσκεται κοντά μου και σύγχρονως από πίσω μου».

Για τη σχέση της με τον παππού της

«Ο παππούς μου πιστεύω πως ήταν είναι και θα είναι ο godfather του ελληνικού τένις, γιατί είναι από τους λίγους προπονητές στην Ελλάδα που έχει βγάλει τόσους πολλούς πρωταθλητές. Η σχέση μας, είναι μοναδική, αν και αυτός έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμένα από ό,τι είχε στην μαμά μου. Είναι μεγάλος γνώστης του αθλήματος».

Τι λέει η μαμά για την κόρη της

Η Αγγελική Κανελλοπούλου δηλώνει υπερήφανη για την κόρη της: Εχει δουλέψει πολύ για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται και μαζί της κι εμείς, έχουμε κάνει θυσίες για να τη βοηθήσουμε.

Σε παλαιότερη συνέντευξη στην Espresso η κ. Κανελλοπούλου είχε πει ότι είχε πανικοβληθεί όταν η κόρη της ανακοίνωσε ότι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις.

«Οταν το παιδί μου μου ανακοίνωσε ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις πανικοβλήθηκα. Δεν ήθελα, γιατί ήξερα όλη αυτή την αγωνία της διαδρομής μέχρι να φτάσεις στην αναγνώριση. Τη λυπάμαι κάποιες στιγμές, αλλά δεν τολμώ να της το πω. Αυτά που βιώνει τα έχω ζήσει και εγώ στην ηλικία της και γνωρίζω καλά τις δυσκολίες».

Ποια είναι καλύτερη, η μαμά ή η κόρη;

«Δεν είδα ποτέ την προσπάθεια της Μαρίας ως δική μου συνέχεια. Η εποχή μου δεν έχει σχέση με τη σημερινή» δηλώνει η περήφανη μαμά. Ωστόσο, σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε ξεκαθαρίσει ότι «το πάθος για διάκριση δεν αλλάζει ποτέ. Εγώ ήμουν καλή στα χωμάτινα τερέν, η Μαρία είναι καλύτερη στην ταχύτητα και τη δύναμη. Εγώ κάποιες στιγμές απέφευγα την προπόνηση, το παιδί μου είναι πιστό, θα σηκωθεί το πρωί, θα τρέξει, προσέχει πάντα τη διατροφή της».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share