Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket League: «Υπερηχητικός» Παναθηναϊκός ένα βήμα από τον τίτλο

Έκανε το 2-1 με 103-74 επί του Λαυρίου

7 Ιουνίου 2021 22:22
Basket League: «Υπερηχητικός» Παναθηναϊκός ένα βήμα από τον τίτλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα του Σαββάτου (5/6), "διέλυσε" με 103-74 το Λαύριο και είναι ένα βήμα από την κατάκτηση της Basket League.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ΟΑΚΑ για να επιβάλει εξ' αρχής τον ρυθμό του και να μην αφήσει το Λαύριο να πιστέψει, πως μπορεί να επαναλάβει το μεγάλο αποτέλεσμα του Game 2. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο οι "πράσινοι" έτρεξαν ένα γρήγορο 5-0 χάρη σε κάρφωμα του Ουάιτ και τρίποντο του εξαιρετικού Μπρέι.

Η ομάδα του κόουτς Σερέλη αντέδρασε και μάλιστα με ένα καλάθι του Ντιαλό πέρασε κιόλας μπροστά στο σκορ (10-11). Ωστόσο και πάλι ο "Εξάστερος" με μπροστάρη τον Μπρέι ανέκτησε το προβάδισμα, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 24-20.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Κάτας φούλαρε ακόμα περισσότερο, φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ένας από τους λόγους που οι γηπεδούχοι ξέφυγαν σε εκείνο το σημείο ήταν η άνοδος του Ιωάννη Παπαπέτρου, με τον αρχηγό να δίνει... ρεσιτάλ σε εκτέλεση και δημιουργία.

Το ημίχρονο έκλεισε με τρίποντο του Μπρέι στην εκπνοή, με το οποίο ο Αμερικανός διαμόρφωσε το 44-30 της ανάπαυλας.

Με την έναρξη της επανάληψης το Λαύριο πάτησε παρκέ αποφασισμένο να παλέψει. Μάλιστα από το -17 έστειλε τη διαφορά στους -6 (47-41) κάνοντας ένα σερί 11-0, με μπροστάρηδες του Κάρτερ, Κόζι και Ντέιβις.

Ο Παπαπέτρου ήταν και πάλι "παρών", δίνοντας σήμα αντεπίθεσης, αλλά αυτός που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού ήταν ο Μπεν Μπέντιλ. Ο Γκανέζος φόργουορντ έκανε το καλύτερό του επιθετικά παιχνίδι με την πράσινη φανέλα, σταματώντας στους 27 πόντους (σ.σ. 21 είχε ο Μπρέι, 16 ο "Παπ").

Το Λαύριο δεν μπόρεσε να αντιδράσει ξανά και έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Basket League με σκορ 103-74 και πλέον, αναζητά ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα για να στεφθεί πρωταθλητής!

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 44-30, 71-57, 103-74.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share