Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ασταμάτητος Τσιτσιπάς στους «8» του Roland Garros

Νίκησε εύκολα τον Καρένιο-Μπούστα

6 Ιουνίου 2021 18:13
Ασταμάτητος Τσιτσιπάς στους «8» του Roland Garros
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ασταμάτητος, επικράτησε με 3-0 σετ του Πάμπλο Καρένιο- Μπούστα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μεντβέντεφ-Γκαρίν.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε με φόρα στο ματς, έκανε ένα σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι και δεν επέτρεψε στον Ισπανό να κάνει το παιχνίδι του.

Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας του Έλληνα πρωταθλητή ήταν το μόλις ένα αβίαστο λάθος στο πρώτο σετ την ώρα που ο Καρένιο-Μπούστα έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο Τσιτσιπάς ήταν αποφασισμένος και απόλυτα προσηλωμένος από την αρχή του αγώνα στο να κάνει το παιχνίδι του και να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν το ματς, κάτι που έγινε δείχνοντας για ακόμα μία φορά σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται.

Ο Ισπανός από την άλλη έκανε μεγάλη προσπάθεια στο τρίτο σετ να παραμείνει στην διεκδίκηση του αγώνα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, όμως ο Τσιτσιπάς έβγαλε άμεσα αντίδραση και έκλεισε το ματς και την υπόθεση της πρόκρισης.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα, προηγήθηκε με 3-0 και 4-1 στα γκέιμ και έκανε ουσιαστικά ό,τι ήθελε απέναντι στον Ισπανό. Ο Καρένιο-Μπούστα έβγαλε αντίδραση, όπως άλλωστε περιμέναμε από την αρχή του αγώνα, μείωσε σε 5-3, όμως ο Έλληνας τενίστας παρέμεινε συγκεντρωμένος, υπερασπίστηκε το σερβίς του και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε και στο δεύτερο σετ με φόρα, έσπασε δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του στο ξεκίνημα, την ώρα που τα αβίαστα λάθη έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους για τον Καρένιο - Μπούστα. Ο Στέφανος ήταν ισοπεδωτικός, έκανε ιδανικό παιχνίδι και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Χαρακτηριστικό σημάδι της ανωτερότητας του Τσιτσιπά ήταν το μόλις ένα αβίαστο λάθος στο δεύτερο σετ για να έρθει λίγο αργότερα η κατάκτησή του με 6-2.

Στο τρίτο σετ ο Καρένιο- Μπούστα μπήκε δυνατά, δυσκόλεψε τον Τσιτσιπά και προηγήθηκε με μπρέικ, 3-0 στα γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς παρά το γεγονός ότι δεν χαλάρωσε, είδε τον Ισπανό να ανεβαίνει αγωνιστικά, να μειώνει τα λάθη και να βγάζει πιο αποφασιστικά χτυπήματα. Ο Έλληνας πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε το μπρέικ πόιντ που είχε στη διάθεσή του, μείωσε σε 4-3 στα γκέιμ και ισοφάρισε λίγο αργότερα σε τέσσερα όλα. Ο Τσιτσιπάς ήταν ασταμάτητος στη συνέχεια και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη.

«Παρθενική» πρόκριση στον 4ο γύρο του Roland Garros για την Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε σε 2.52' με 7-5, 6-7 (2), 6-2 την Ελίζ Μέρτενς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στους "16" στο Roland Garros όπου θα συναντήσει την Σοφία Κένιν.

Η Ελληνίδα τενίστρια για πρώτη φορά στην καριέρα της θα προκριθεί στον 4ο γύρο του Roland Garros κάτι που είχε καταφέρει το 2020 στο Australian Open και στο US Open.

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε στον 3ο γύρο με 7-5, 6-7 (2), 6-2 της Βελγίδας Ελίζ Μέρτενς σ' ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι και θα συναντήσει την Δευτέρα το Νο5 κόσμου και φιναλίστ του Roland Garros 2020, την Σοφία Κένιν.

Ξεπέρασε την μαμά

Η Ελληνίδα κερδίζει για 2η φορά την Βελγίδα στο χώμα και ισοφαρίζει σε 4-4 τη σειρά των μεταξύ τους αγώνων.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε την μαμά της Αγγελική Κανελλοπούλου η οποία είχε φτάσει 2 φορές στον 3ο γύρο στο Roland Garros!

Για την ιστορία είχε παίξει το 1985 και το 1987 στον 3ο γύρο στο Παρίσι.

Μπρέικ στο φινάλε

Η Ελίζ Μέρτενς θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 1ο γκέιμ αλλά η Μαρία Σάκκαρη θα τα σβήσει και τα 2.

Θα σβήσει άλλα 2 μπρέικ πόιντ αλλά με το 5ο μπρέικ πόιντ η Βελγίδα θα τα καταφέρει και με μπρέικ θα προηγηθεί με 1-0.

Θα υπεραπιστεί το σερβίς της για το 2-0 η Μέρτενς και θα έχει μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ. Η Σάκκαρη θα το σβήσει και με άσο θα κλείσει το γκέιμ για να μειώσει σε 2-1.

Η Μαρία Σάκκαρη θα έχει το 1ο της μπρέικ πόιντ στο 4ο αλλά θα το σβήσει η Ελίζ Μέρτενς. Η Ελληνίδα θα έχει και 2ο μπρέικ πόιντ και θα το εκμεταλλευτεί για να φτάσει σε μπρέικ (2-2).

Από το 0-2 θα επιστρέψει στο 3-2 η Σάκκαρη και θα ισοφαρίσει σε 3-3 η Μέρτενς.

Η Βελγίδα θα έχει άλλα 2 μπρέικ πόιντ στο 7ο αλλά η Ελληνίδα θα τα σβήσει και θα πάει στο 4-3.

Η Μέρτενς θα σβήσει 2 μπρέικ πόιντ της Σάκκαρη και με δυσκολία θα φέρει το σετ στο 4-4. Το 5-4 είναι για την Ελληνίδα και θα φτάσει στο 6-5.

Η Σάκκαρη θα φτάσει σε σετ πόιντ και με μπρέικ θα κλείσει σε 68' το σετ στο 7-5!

Επέστρεψε η Βελγίδα

Η Βελγίδα θα ξεκινήσει με μπρέικ (1-0) στο 2ο σετ αλλά θα το πάρει πίσω η Ελληνίδα για το 1-1.

Η Σάκκαρη θα φτάσει στο 3-2 και η Μέρτενς θα ισοφαρίσει σε 3-3.

Με διπλό σφάλμα της Ελληνίδας η Βελγίδα θα έχει τριπλό μπρέικ πόιντ και με την 2η ευκαιρία της θα "σπάσει" το σερβίς για το 4-3.

Η Μαρία Σάκκαρη με μπρέικ θα ισοφαρίσει σε 4-4. Το 5-4 είναι για την Ελληνίδα τενίστρια αλλά η Βελγίδα θα πάει στο 5-5.

Στο 11ο γκέιμ η Μαρία θα σβήσει μπρέικ πόιντ και με τον 8ο της άσο θα φτάσει σε αβαντάζ. Μετά από 4 ισοπαλίες θα πάρει προβάδισμα με 6-5.

Το κερδισμένο τάι μπρέικ

Η Μέρτενς θα οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ.

Με διπλό σφάλμα της Σάκκαρη η Μέρτενς αρχίζει με μίνι μπρέικ και με άσο θα πάει στο 3-0. Με νέο διπλό σφάλμα της Μαρίας πάμε στο 4-1 και με λάθος της στο 5-1.

Τελικά θα κλείσει στο 7-6 (2) και θα ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ.

Συνεχίζει στο Παρίσι

Στο 3ο σετ η Μαρία Σάκκαρη θα ξεκινήσει με μπρέικ (1-0) και θα τα καταφέρει με το 4ο μπρέικ πόιντ της.

Με το σερβίς της θα φτάσει στο 3-1 και θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ.

Η Μέρτενς θα τα σβήσει και τα 2 και θα τα καταφέρει και στο 3ο της Σάκκαρη.

Το διπλό σφάλμα της Βελγίδας θα δώσει νέο μπρέικ πόιντ και η Ελληνίδα με το ντροπ σοτ θα το εκμεταλλευτεί για το 4-1 με διπλό μπρέικ.

Με ευκολία θα πάει στο 5-1 και με το σερβίς της θα κλείσει στο 6-2!

Η γλώσσα των αριθμών!

Το παιχνίδι είχε διάρκεια 2.52'. Οι πόντοι ήταν 120-115 και η Μαρία Σάκκαρη είχε 9-2 άσους.

Τα μπρέικ πόιντ ήταν 6/15 (Σάκκαρη) και 3/12. Η Ελληνίδα είχε 53 winners και 48 αβίαστα λάθη και η Βελγίδα 31-38.

Η Μαρία θα κερδίσει 66% των πόντων στο 1ο σερβίς ενώ στο 3ο σετ το ποσοστό αυτό ήταν 91%

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share