Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θλίψη στο NBA: Νεκρός ο Μαρκ Ίτον!

Τεράστια απώλεια για το μπάσκετ!

30 Μαΐου 2021 17:02
Θλίψη στο NBA: Νεκρός ο Μαρκ Ίτον!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο θρύλος των Γιούτα Τζαζ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη το ΝΒΑ και τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Αμερική, ο Μαρκ Ίτον βγήκε για ποδήλατο, αλλά δεν γύρισε ποτέ σπίτι του. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, με τα δημοσίευμα, πάντως, να τονίζουν ότι δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια της βόλτας του.

Στο καιρό των... δεινοσαύρων του ΝΒΑ, ήταν ο κορυφαίος του είδους του. Ένας γίγαντας 224 εκατοστών στο κατάλληλο παιχνίδι, το μπάσκετμπολ. Αγωνίστηκε στο ΝΒΑ για 12 σεζόν φορώντας τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ (1982-1993).

Στην πορεία του, ο Ίτον έγινε μία φορά All Star (1989), ενώ αναδείχθηκε δύο φορές αμυντικός της χρονιάς (1985, 1989).

Στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 875 αγώνες, έχοντας 6 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά παιχνίδι. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει και το ρόλο του μέντορα για τον Ρούντι Γκομπέρ.

Τραγωδία στο MotoGP: Νεκρός 19χρονος μετά από φρικτό τροχαίο - Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο!

Σοκ στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς έφυγε από τη ζωή ο 19χρονος Ελβετός αναβάτης της κατηγορίας Moto3 του MotoGP, Τζέισον Ντεπασκιέ, έπειτα από σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο, σε κατατακτήριους αγώνες στην πίστα του Muggelo της Ιταλίας. Μάλιστα ανάλογη τραγωδία είχαμε και στη χώρα μας πριν μερικές μέρες.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο Ντεπασκιέ είχε πτώση σε έξοδο στροφής της πίστας, ενώ οι αναβάτες που ακολουθούσαν, δεν πρόλαβαν να αποφύγουν τον Ελβετό, καθώς ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Η σύγκρουση έριξε κάτω όλους του αναβάτες, με τον Ντεπασκιέ να τραυματίζεται σοβαρότερα απ' όλους. Το ιατρικό επιτελείο, όπως και άνθρωποι της πίστας έσπευσαν στο σημείο για να προσφέρουν βοήθεια στους αναβάτες.

Στη συνέχεια, κλήθηκε ιατρικό ελικόπτερο, που παρέλαβε τον νεαρό Ελβετό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο ο Ντεπασκιέ δεν άντεξε και την Κυριακή υπέκυψε στα τραύματά του.

Τραγωδία στο MotoGp

Τραγωδία στο MotoGp

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share