Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Euroleague: «Θρίλερ» και τελικός για Εφές

Νίκη με 89-86 επί της ΤΣΣΚΑ

28 Μαΐου 2021 21:21
Euroleague: «Θρίλερ» και τελικός για Εφές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα φοβερό «θρίλερ» έλαβε τόπο στην Κολωνία, με την Αναντολού Εφές να επικρατεί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 89-86 και να περνά στον τελικό της Euroleague, έτοιμη να σηκώσει την κούπα, με μεγάλες εξελίξεις να υπάρχουν στη διοργάνωση.

Το ματς

Με τον Μπομπουά σε εκπληκτική κατάσταση να μπαίνει «καυτός», η Εφές πήρε από πολύ νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και αύξανε διαρκώς τη διαφορά από την αντίπαλό της, ώσπου με την πάροδο οκτώ λεπτών ήταν ήδη μπροστά με διψήφια διαφορά (13-23). Η ΤΣΣΚΑ δεν έδειχνε ικανή από κάπου να πιαστεί κι έβλεπε τους Τούρκους να επιβάλλουν από νωρίς την κυριαρχία τους (15-25).

Με κάποιες προσπάθειες του Κλάιμπερν, η «Αρκούδα» επιχείρησε να δηλώσει παρούσα, αλλά το γήπεδο φαινόταν ήδη… να έχει γείρει εναντίον της. Το δίδυμο των Λάρκιν και Μίτσιτς είχε ήδη αναλάβει δράση και οι παίκτες του Αταμάν μεγάλωναν κι άλλο την απόσταση, φτάνοντας στο +15 μετά από 15 λεπτά (24-39). Ο Σανλί έδινε επίσης λύσεις στη ρακέτα, ώστε να υπάρχει κι εκεί παρουσία για τους τυπικά φιλοξενούμενους, αλλά η διαφορά δεν αυξήθηκε μονάχα εξαιτίας του εξαιρετικού Κλάιμπερν, που όμως πάλευε μόνος του (37-49).

Η Εφές συνέχισε… από εκεί που είχε σταματήσει στην ανάπαυλα και νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο «εκτόξευσε» τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, με τους Μίτσιτς και Σανλί να κάνουν πάρτι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ (41-62 στο 24′). Η απόλυτη κυριαρχία της τουρκικής ομάδας δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί, αν και σε εκείνο το σημείο εμφανίστηκε με κάποιες ανάσες για τους παίκτες του Ιτούδη ο Λούντμπεργκ, παίρνοντας ακριβώς το ρόλο του Κλάιμπερν και προσπαθώντας να το γυρίσει χωρίς αποτέλεσμα… μόνος του (55-71).

Οι Ρώσοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επανέλθουν, βρίσκοντας να… ακουμπήσουν σε στήριγμα μέχρι και του Ούκοφ, αν και για πέντε πολλά δεν έμοιαζαν να αλλάζουν πολλά στην τελευταία περίοδο (71-81). Η άμυνά τους, όμως, κάνοντας επιτέλους την εμφάνισή της άρχισε να «στραγγαλίζει» την Εφές και, με τον Κλάιμπερν να είναι ασταμάτητος, ένα επιμέρους 9-2 τους έβαλε και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης (80-83 στο 37′). Χάκετ και Κουρμπάνοφ μείωσαν από τη γραμμή των βολών σε 86-87 για ένα τελευταίο δραματικό λεπτό, όπου οι επιθέσεις ήταν νευρικές, με τους παίκτες του Αταμάν να αστοχούν, αλλά τον Λούντμπεργκ μετά να κάνει μια ακατανόητη ενέργεια, που έδωσε βολές στον Λάρκιν, για να αστοχήσει κι εκείνος σε μία και να δώσει μια τελευταία επίθεση με 7.8″ για το τέλος (86-88). Ο Κλάιμπερν, όμως, αστόχησε και το ματς ουσιαστικά χάθηκε, αφού δεν πρόλαβε να γίνει επίθεση μετά τις 1/2 βολές του Λάρκιν για το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 15-25, 37-49, 55-71, 86-89

Ο ΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΨΗΛΟΣ: Ο Βασίλιε Μίτσιτς ήταν και πάλι… σκέτη απόλαυση, με τον Σέρβο να «ενορχηστρώνει» ιδανικά το παιχνίδι της ομάδας του, με 25 πόντους, τρία ριμπάουντ, έξι ασίστ και τρία λάθη σε σχεδόν 36 λεπτά. Καθοριστικός παράγοντας, όμως, ήταν και ο Σερτάκ Σανλί, με τον «γίγαντα» της Εφές να έχει 19 πόντους με οκτώ ριμπάουντ, σε μια αρμονική συνεργασία με τον Μίτσιτς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές είχε τέσσερις παραπάνω κατοχές (8-5 επιθετικά ριμπάουντ και 11-12 λάθη), γεγονός που είχε το δικό του ρόλο σε ένα ματς με, κατά βάση, ισορροπία στην ευστοχία.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share