Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Madison Square Garden: Χωρίστηκαν στη μέση οι φίλαθλοι, σε εμβολιασμένους και μη

Εικόνες από το μέλλον

25 Μαΐου 2021 14:10
madison-square-garden-theates-xoristikan-se-emvoliasmenous-kai-mi
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότεροι από 15.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο «Madison Square Garden» για τον πρώτο αγώνα των Νικς στα πλέι οφ έπειτα από οκτώ χρόνια, αλλά... με μια ιδιαιτερότητα, που θύμιζε σε όλους ότι βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω πανδημίας. Οι εξέδρες ήταν χωρισμένες σε... εμβολιασμένους και μη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γήπεδα του ΝΒΑ έχουν ανοίξει, μολονότι οι ΗΠΑ μετρούν περί τα 25.000 κρούσματα ημερησίως, φτάνοντας τα 33.1 εκατομμύρια στο σύνολο και 589.000 θανάτους.

Έτσι, λοιπόν, το θρυλικό Madison Square Garden «καινοτόμησε». Στα αριστερά, ήταν οι εξέδρες στις οποίες φιλοξενήθηκαν όσοι είχαν κάνει εμβόλιο και δεξιά εκείνοι που δεν είχαν ακόμα εμβολιαστεί, κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκες και έχοντας προηγουμένως επιδείξει αρνητικό τεστ κορωνοϊού, προκειμένου να μπουν στο γήπεδο και να καθίσουν στις θέσεις τους.

Madison Square Garden: Χωρίστηκαν στη μέση οι φίλαθλοι, σε εμβολιασμένους και μη

Η πλευρά με τους εμβολιασμένους ήταν κατάμεστη, ενώ η άλλη θύμιζε… σκόρπια διαδήλωση, με τον κόσμο να κρατά αποστάσεις και να φορά μάσκες.

Το... κακό, εν προκειμένω, για τους φίλους των Νικς ήταν ότι η αγαπημένη τους ομάδα ηττήθηκε τελικά από τους Ατλάντα Χοκς με 107-105, χάρη σε καλάθι του Τρέι Γιάνγκ, περίπου ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

«Μαύρη» επέτειος για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ - Πυροβολισμοί με τουλάχιστον 5 νεκρούς στο Οχάιο

Μια «μαύρη» επέτειος ξημέρωσε σήμερα (25/5) στις ΗΠΑ, που θυμούνται τον έναν χρόνο από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, με πυροβολισμούς να στοιχίζουν τη ζωή τουλάχιστον πέντε ατόμων στο Οχάιο.

Αστυνομικοί, που εκλήθησαν στο διαμέρισμα του Ουέστ Τζέφερσον περίπου στις 5:30μμ τοπική ώρα, βρήκαν τα θύματα εντός και εκτός του σπιτιού, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «The Columbus Dispatch», ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ουέστ Τζέφερσον είπε σε δημοσιογράφους ότι τρεις νεκροί εντοπίστηκαν εντός της οικίας, ωστόσο αρνήθηκε να αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων που βρέθηκαν εκτός του σπιτιού.

Μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ούτε έχουν γίνει γνωστές οι ταυτότητές τους.

Ο Φλόιντ είπε σε τηλεοπτικό δίκτυο τη Δευτέρα ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για κάποια ληστεία ή άλλου τύπου περιστατικό.

Το περιστατικό ερευνάται τόσο από το γραφείο του σερίφη, όσο και από το τοπικό γραφείο του FBI.

ΗΠΑ: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

25 Μαΐου 2020 και ο 46χρονος Αφροαμερικανός Geroge Floyd (Τζορτζ Φλόιντ) χάνει τη ζωή του όταν ο λευκός αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν πάτησε με το γόνατό του στο λαιμό του επί 8 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, με τον «πέλεκυ» της Δικαιοσύνης να πέφτει μάλιστα «βαρύς» πάνω του.

Ο Τζορτζ Φλόιντ συνελήφθη έπειτα από κατηγορία ότι χρησιμοποίησε πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων σε mini market στη Μινεάπολη, στην πολιτεία Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Φλόιντ αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του, όμως κάμερα ασφαλείας δεν έδειξε αντίσταση από μέρους του Φλόιντ. Πολλοί ήταν οι αυτόπτες μάρτυρες που κατέγραψαν το γεγονός στα κινητά τους τηλέφωνα, και ένα βίντεο που έδειχνε τον Φλόιντ να επαναλαμβάνει «I can't breathe» (Δεν μπορώ να αναπνεύσω) και «Μαμά» και «Μην με σκοτώσετε», κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι τέσσερις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο γεγονός απολύθηκαν την επόμενη ημέρα.

Μετά τον θάνατο του Φλόιντ, ξέσπασαν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στη Μινεάπολη, οι οποίες, αρχικά ήταν ειρηνικές, αλλά αργότερα την ίδια μέρα έγιναν πιο βίαιες, καθώς έσπασαν παράθυρα σε ένα αστυνομικό τμήμα, δυο καταστήματα πυρπολήθηκαν και πολλά άλλα λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν. Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις διασήμων καλλιτεχνών, αλλά και απλού κόσμου. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανήλθε το ακτιβιστικό κίνημα Black Lives Matter, το οποίο είχε γεννηθεί το 2013 μετά έναν θάνατο Αφροαμερικανού από αστυνομικούς.

Ο τότε πρόεδρος των Η.Π.Α., Ντόναλντ Τραμπ, δίχασε με τις απόψεις του την κοινή γνώμη, δημιουργώντας κύμα αντιδράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ένωση που εκπροσωπεί την Αστυνομία της Μινεάπολη δήλωσε «πλήρη υποστήριξη στους αστυνομικούς που εμπλέκονται.

Τον Απρίλιο που μας πέρασε, ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που σκότωσε τον Φλόιντ, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού. Ο Σόβιν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 12,5 ετών, αλλά η ποινή του μπορεί να είναι μεγαλύτερη εάν ο δικαστής καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία. Η ποινή του Σόβιν θα του ανακοινωθεί στις 16 Ιουνίου. Ενδεικτικό της σημασίας της δίκης, είναι ότι, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρακολούθησε την ετυμηγορία από την προεδρική κατοικία αλλάζοντας τον προγραμματισμό του για την ημέρα. Ήταν μια από τις πιο σημαντικές δίκες τόσο της νεότερης αμερικανικής Ιστορίας, όσο και για το κίνημα του Black Lives Matter.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share