Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ - Επικράτησε με 1-2 κόντρα στον Ολυμπιακό

Πανηγύρισε το 8ο τρόπαιο της ιστορίας του

22 Μαΐου 2021 23:25
Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ - Επικράτησε με 1-2 κόντρα στον Ολυμπιακό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να διέσυραν τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο πρόσφατα, ωστόσο απόψε το έργο τους κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολο. Με γκολ του Κρμέντσικ στο 90′ ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και είναι κυπελλούχος Ελλάδας για 8η φορά στην ιστορία του. Μετά το πρώτο 10λεπτο στο οποίο οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό, ήρθαν και οι καλές φάσεις.

Η πρώτη ήταν για τους ερυθρόλευκους με τον Μπρούμα στο 13′ αλλά ο Πασχαλάκης έκανε μεγάλη επέμβαση, τα δεδομένα άλλαξαν στο 25’. Ο Παπασταθόπουλος δεν μπορούσε να συνεχίσει και άφησε τη θέση του στον Ρέαμπτσουκ, με την άμυνα των Πειραιωτών να μοιάζει μπερδεμένη. Και αυτό το μπέρδεμα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και το κατάφεραν οι Θεσσαλονικείς.

Αφού προειδοποίησαν στο 26′ με το δοκάρι στην κεφαλιά του Σφιντέρσκι, «χτύπησαν» ένα 10λεπτο μετά: Ο Σβαμπ πήρε τη μπάλα και ανατράπηκε από τον Εμβιλά, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Βιεϊρίνια έκανε το 0-1. Όλα πήγαιναν καλά, επομένως, για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε απέναντι του έναν Ολυμπιακό με δύο παίκτες στην άμυνα που δεν είναι στόπερ (Εμβιλά, Χολέμπας).

Μετά την ισοφάριση ο Ολυμπιακός κυριάρχησε

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει αλλαγή με το ξεκίνημα της επανάληψης βγάζοντας τον Μπρούμα για να βάλει τον Φορτούνη και αμέσως φάνηκε διαφορά: Από κόρνερ του Έλληνα άσου στο 50′ ο Εμβιλά με δυνατό σουτ από κοντά, αφού η άμυνα των Θεσσαλονικέων κόλλησε, έκανε το 1-1, ενώ στο 56′ από σέντρα του Φορτούνη ο Μασούρας με κεφαλιά πήγε για το 2-1 αλλά ο Πασχαλάκης έκανε εκπληκτική απόκρουση.

Και αφού δεν σκόραραν οι Πειραιώτες, λίγο έλειψε δευτερόλεπτα μετά, στην αντεπίθεση, να σκοράρει ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Σα μπλόκαρε μετά το τακουνάκι του Σφιντέρσκι. Ο τελικός, με λίγα λόγια, είχε εκπληκτικό ρυθμό εκείνη τη στιγμή, με τον Ολυμπιακό να απειλεί και στο 59′ με νέα κεφαλιά του Μασούρα.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανεβασμένοι και αυτό φάνηκε και στη συνέχεια της αναμέτρησης, αφού ήταν συνεχώς μπροστά και είχαν περιορίσει σε παθητικό ρόλο την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία που κοιτούσε να μη δεχθεί δεύτερο γκολ και όχι να βγει μπροστά για να απειλήσει.

Χρυσή αλλαγή ο Κρμέντσικ

Μετά το 70′-75′, όμως, ο δικέφαλος του βορρά κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, το ισορρόπησε και στο 84′, μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Κρμέντσικ για το 1-2. Μικρό το κακό, όμως, για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Τσέχος το έβαλε τελικά το γκολ στο 90′ μετά τη μαγική ασίστ του Ζίβκοβιτς με τακουνάκι, δίνοντας στους Θεσσαλονικείς το 8ο κύπελλο της ιστορίας τους!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός: Σα, Εμβιλά, Παπασταθόπουλος (25′ Ρέαμπτσουκ), Σεμέδο, Ανδρούτσος, Καμαρά (91′ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Χολέμπας, Μπρούμα (46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί, Μασούρας (86′ Χασάν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπάμπα (94′ Μιχάι), Αουγκούστο, Σβαμπ, Ουάρντα (80′ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (80′ Κρμέντσικ).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share