Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Τόκιο 2020: Οι Ιάπωνες γιατροί ζητούν ματαίωση των Αγώνων

Πέρα από την πλειοψηφία των κατοίκων που δεν θέλει τους Αγώνες

18 Μαΐου 2021 10:38
tokyo-2020-oi-iapwnes-giatroi-zitou-mataiosi-ton-agwnonw

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιαπωνία με τον κορωνοϊό είναι μεγάλα και πολλοί ενώνουν τις φωνές τους προκειμένου να μη διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ενώ το 80% των κατοίκων δεν επιθυμούν την τέλεσή τους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021.

Στο θέμα ενεπλάκησαν, για πρώτη φορά, οι Ιάπωνες γιατροί, που ζήτησαν την ακύρωση της διοργάνωσης. Η Ένωση Ιατρών του Τόκιο, με εγγεγραμμένα 6.000 μέλη, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής των Αγώνων «έχουν τα κρεβάτια γεμάτα και σχεδόν καμία περισσευούμενη θέση, εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων».

Καθυστερεί η απόφαση για το κοινό των Αγώνων

«Ζητούμε από τις αρχές να πείσουν την ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και να λάβει την απόφασή να ακυρώσει τους Αγώνες», αιτήθηκε η ένωση σε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με θερμική εξάντληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κι αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων, η Ιαπωνία θα φέρει τη μέγιστη ευθύνη».

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε σε 3.680 τη Δευτέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Απριλίου, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, αλλά ο αριθμός των βαρέων λοιμώξεων έφτασε σε νέο αριθμό ρεκόρ (1.235), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Καθυστερεί η απόφαση για το κοινό των Αγώνων

Η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» ανακοίνωσε ότι η λήψη απόφασης ως προς το όριο των θεατών θα καθυστερήσει, πιθανώς ως τον Ιούνιο, καθώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού περιπλέκει τον προγραμματισμό.

Τον Μάρτιο η Ο.Ε., σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, απαγόρευσε την είσοδο ξένων θεατών στην Ιαπωνία, με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν ότι θα αποφασίσουν τον Απρίλιο για το πόσοι ντόπιοι θα επιτρέπεται να βρίσκονται στις εξέδρες.

Τόκιο 2020: Οι Ιάπωνες γιατροί ζητούν ματαίωση των Αγώνων

Όμως, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σέικο Χασιμότο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την απόφαση, συνεχίζοντας την εκτίμηση της κατάστασης της πανδημίας στην Ιαπωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι μια απόφαση «θα μπορούσε να ληφθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ανάλογα με την κατάσταση.»

Η Ιαπωνία καταπολεμά το τέταρτο κύμα κορωνοϊού, με το Τόκιο κι άλλες περιοχές να εφαρμόζουν περιορισμούς, για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την αύξηση.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share