Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Basket League: «Αέρας» στα ημιτελικά ο Προμηθέας

«Ξεπουπούλιασε» με 85-58 το Περιστέρι

17 Μαΐου 2021 23:17
Basket League: «Αέρας» στα ημιτελικά ο Προμηθέας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άνετα πέρασε στα ημιτελικά της Basket League ο Προμηθέας, ο οποίος κυριάρχησε και νίκησε με 86-58 το Περιστέρι, ύστερα από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη, έχοντας πια να αντιμετωπίσει το Λαύριο.

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα εξελίχθηκαν σε μια «μάχη» ανάμεσα… σε Λούντζη και Περιστέρι, με τον γκαρντ του Προμηθέα να «κουβαλά» στο σκοράρισμα, αλλά και τον ΜακΛίν να είναι κεφάτος, για να ξεκινήσουν καλύτερα οι φιλοξενούμενοι (14-19 στο 8′). Οι Αχαιοί, πιστοί στη συνταγή του να δώσουν την μπάλα στη ρακέτα, δικαιώθηκαν ξανά και μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου είχαν εξασφαλίσει την ισορροπία, παίρνοντας και το προβάδισμα με σερί 7-0 (21-19).

Ο Γκουτιέρες ήταν ο παράγοντας, που έμελλε να αλλάξει ξανά το σκηνικό και, αυτή την φορά, υπέρ των παικτών του Μανωλόπουλου, στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, με τα πρώτα τέσσερα λεπτά να τους ανήκουν (24-28). Αυτή την φορά, όμως, ο Γιατράς είδε πως μπορούσε να υπολογίζει στον Κλαβέλ, ο οποίος βρήκε ρυθμό και άρχισε να «πυροβολεί» κατά βούληση, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να πάρουν ξανά τα ηνία και να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων υπέρ τους (43-37).

Ο Τζεράι Γκραντ και ο Αγραβάνης συνέχισαν να είναι «ισοπεδωτικοί» απέναντι στην άμυνα του Περιστερίου, με συνέπεια στα επόμενα πέντε λεπτά η ομάδα τους να πάρει διψήφιο προβάδισμα (54-44). Με τον Λούντζη να «κόβει» και τον αρχηγό να… ράβει οι παίκτες του Γιατρά έκαναν πάρτι με όποιο τρόπο επιθυμούσαν κόντρα στον αντίπαλό τους, κάτι που αποτυπώθηκε και στο 64-47 της περιόδου, που έδειχνε σαφές προβάδισμα για την νίκη.

Η ομάδα της Δυτικής Αττικής φαίνεται πως σε εκείνο το σημείο… παράτησε το παιχνίδι. Στο επόμενο πεντάλεπτο η απόσταση «εκτοξεύθηκε» και πάνω από τους 20 πόντους, προεξαρχόντων των Λούντζη και Αγραβάνη, που έκαναν «θραύση» (78-52 στο 35′). Τα τελευταία λεπτά ήταν, πια, διαδικαστικά και ο Προμηθέας πανηγύρισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά, έχοντας μπροστά του την πρόκληση του Λαυρίου (85-58).

Δεκάλεπτα: 21-19, 43-37, 64-47, 86-58

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ: Είναι σίγουρο, ότι οι αδελφοί Γκραντ και ο Κλαβέλ έχουν φέρει ποιοτική αναβάθμιση στον Προμηθέα, αλλά αυτά που κάνουν οι Λούντζης και Αγραβάνης είναι εξίσου αξιοζήλευτα. Ο αρχηγός έκανε και πάλι τη διαφορά με 21 πόντους, 8/17 σουτ και έξι ριμπάουντ, ενώ ο Έλληνας γκαρντ σημείωσε 19 πόντους με πέντε ριμπάουντ, με αμφότερους να στήνουν πάρτι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας είχε οκτώ παραπάνω κατοχές (11-22 τα λάθη και 14-17 τα επιθετικά ριμπάουντ) σε συνδυασμό με το 40% στα τρίποντα έναντι του 19% του Περιστερίου. Οι διαφορές αυτές στη στατιστική εξηγούν πειστικά την τελική διαφορά.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share