Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Όρθιος στο ΟΑΚΑ ο Άρης!

Τρίτος μετά από 40 χρόνια!

16 Μαΐου 2021 22:09
Super League: Όρθιος στο ΟΑΚΑ ο Άρης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πήρε αυτό που ήθελε ο Άρης! Οι Θεσσαλονικείς πήραν το 0-0 με σχετική άνεση στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και εξασφάλισαν την τρίτη θέση στην βαθμολογία, μετά από 40 χρόνια! Αντιθέτως, από την μεριά της η Ένωση έμεινε στην τέταρτη θέση, ολοκληρώνοντας έτσι μια κάκιστη και αποτυχημένη χρονιά.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 3-4-3 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Τσιντώτας στην εστία, με τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα στην τριάδα των στόπερ. Βασιλαντωνόπουλος, Λόπες τα δύο μπακ-χαφ, με τους Σιμάνσκι, Σάκχοφ στον άξονα. Τάνκοβιτς και Μάνταλος πλαισίωναν τον Ανσαριφάρντ στην τριπλέτα της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Κάτω από τα δοκάρια ο Κουέστα, με τους Σούντγκρεν, Δεληζήση, Ροζ και Σάκιτς στην άμυνα. Ματίγια και Σάσα τα δύο χαφ, με τους Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα στην μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάνο.

Το ματς

Με μεγάλη φάση για την ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι, αλλά ο Κουέστα με μεγάλη επέμβαση κράτησε το μηδέν στο δυνατό σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν ταχύτατα στην κόντρα, αλλά τα χαλούσαν διαρκώς στην τελική πάσα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στο 13ο λεπτό ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου, αλλά ο Κουέστα είχε καλή θέση και μπλόκαρε. Τρία λεπτά μετά ο Άρης έφτιαξε την πρώτη του τελική αλλά το φάουλ του Γκάμα πέρασε ένα μέτρο από το αριστερό «Γ» της εστίας του Τσιντώτα.

Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει και το ματς να χαλάει μετά το 20λεπτο, με αρκετά φάουλ και διακοπές να συμβάλουν σε αυτό. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, πάντως, το παιχνίδι άρχισε να φουντώνει ξανά και η ΑΕΚ να έχει δύο σερί φάσεις με πρωταγωνιστή τον προωθημένο Τσιγκρίνσκι. Στο 35' ο Ουκρανός έπιασε την κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Σάκιτς, με τον διαιτητή να θεωρεί πως ήταν ακούσιο λόγω κοντινής απόστασης, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο παίκτης του Άρη είχε μεγαλώσει την έκταση του σώματός του. Και τρία λεπτά αργότερα ο Τσιγκρίνσκι έπιασε νέα κεφαλιά που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι για την τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Ο Χιμένεθ θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του αλλάζοντας τους Σάκχοφ, Σιμάνσκι με τους Γαλανόπουλο, Κρίστισιτς, ενώ ο Μάντζιος έβαλε τον Μαντσίνι στη θέση του Μάνου λίγο μετά για να δώσει φρεσκάδα στην επίθεση του Άρη. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα και να δημιουργήσει απέναντι στον καλοστημένο Άρη που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο. Οι γραμμές των φιλοξενούμενων ήταν κοντά, κάτι που δυσκόλευε τους γηπεδούχους. Στο 62ο λεπτό ο Άρης φώναξε για πέναλτι αλλά σωστά ο διαιτητής έδωσε το πρώτο χέρι εκτός περιοχής.

Οι δύο τεχνικοί έκαναν αλλαγές, προσπαθούσαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Η ΑΕΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ο Άρης κοίταζε πρώτα το μηδέν στην άμυνα και αν κατάφερνε κάτι στην κόντρα-επίθεση ήταν καλοδεχούμενο. Ο Άρης, πάντως, πλησίασε το γκολ με τον Μαντσίνι στο 73ο λεπτό αλλά ο Τσιντώτας του είπε "όχι" σε εξ επαφής τελείωμα, κρατώντας το μηδέν. Ένα γύρισμα του Μιτάι στο 80ο λεπτό που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Ανσαριφάρντ ήταν μια φάση για την Ένωση μετά από αρκετή ώρα, για να έρθει ο Ροζ με τρομερή προβολή να μην επιτρέψει στον Νεντελτσιάρου να σκοράρει για το τελικό 0-0.

MVP: Ο Ροζ έκανε... αψεγάδιαστο παιχνίδι! Τρομερή εμφάνιση, δήλωσε παρών και ήταν... κέρβερος! Γενικότερα, η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές για να κρατήσει το μηδέν ο Άρης και να πάρει την τρίτη θέση.

Η σφυρίχτρα: O Λετονός Αντρέας Τρεϊμάνις ίσως έχει κάνει λάθος στη φάση που ζητάει πέναλτι η ΑΕΚ στο 35ο λεπτό, αφού η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι βρήκε στο απλωμένο χέρι του Σάκιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας (64' Νεντελτσιάρου), Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (72' Μιτάι), Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ (46' Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (46' Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (64' Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ροζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (90' Μπαγκαλιάνης), Μπερτόγλιο (74' Μπρούνο), Γκάμα (74' Σίλβα), Μάνος (56' Μαντσίνι)

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share