Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κυπελλούχος Αγγλίας η Λέστερ!

Ακόμα ένα ποδοσφαιρικό θαύμα

15 Μαΐου 2021 21:15
Κυπελλούχος Αγγλίας η Λέστερ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με κεραυνό του Γιούρι Τίλεμανς, η Λέστερ διέψευσε και πάλι όλα τα προγνωστικά και κατέκτησε το πρώτο κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της!

Έμαθε όλο τον πλανήτη να πιστεύει στα παραμύθια όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας, στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη όλων των εποχών σε συλλογικό επίπεδο.

Για την Λέστερ δεν υπάρχει ακατόρθωτο. Από την στιγμή που το πέτυχε αυτό, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να την τρομάξει. Οι «αλεπούδες» ειδικεύονται στο να διαψεύδουν τα προγνωστικά και για μία ακόμα φορά κατάφεραν και λύγισαν έναν αντίπαλο που στα χαρτιά έμοιαζε ισχυρότερος.

Το «Γουέμπλεϊ» γέμισε ξανά από κόσμο, χρώματα, φωνές, συνθήματα, ατμόσφαιρα και ο 150ος τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας θα μείνει στην ιστορία.

Η βολίδα του Γιούρι Τίλεμανς στο 63ο λεπτό που «υπέγραψε» το 1-0 απέναντι στην Τσέλσι έδωσε στην Λέστερ το πρώτο κύπελλο της ιστορίας της, όμως για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν δύο εκπληκτικές επεμβάσεις του Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος φρόντισε με δύο απίθανες επεμβάσεις στο τέλος να γίνει ο άνθρωπος που θα σηκώσει την κούπα.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό, ο VAR έγινε ο πρωταγωνιστής του τελικού. Το γκολ της ισοφάρισης από τρίσποντη καραμπόλα στο 90ό λεπτό και αυτογκόλ του Μόργκαν δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο Τσίλγουελ υποδείχθηκε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης και η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς με τον πιο επεισοδιακό τρόπο έφτασε σε ένα ακόμα ποδοσφαιρικό θαύμα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share