Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket League: Αντίδραση νικητή στο Περιστέρι από τον Προμηθέα

«Διπλό» με 90-79

14 Μαΐου 2021 22:15
Basket League: Αντίδραση νικητή στο Περιστέρι από τον Προμηθέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Προμηθέας έβγαλε ψυχή νικητή στο Περιστέρι, αντέδρασε στην εντός έδρας ήττα από την ομώνυμη ομάδα, νίκησε με 90-79 και ισοφάρισε τη μεταξύ τους σειρά για την Basket League.

Το ματς

Το Περιστέρι άρχισε… με φόρα χάρη σε δύο μακρινά σουτ για το αρχικό 6-0 και πάνω σε αυτό το ξεκίνημα «πάτησε», ώστε με τους Γκουτιέρες και Πέτεγουεϊ πρωταγωνιστές να έχει τον πρώτο λόγο, προηγούμενο με διαφορά σε διψήφιο νούμερο με καλάθι του Τσαϊρέλη (20-9 στο 7′). Οι Τζεράι Γκραντ και Αγραβάνης μετατόπισαν το παιχνίδι προς τη ρακέτα, ώστε να πάρει από εκεί σκορ ο Προμηθέας, αλλά στην άλλη πλευρά ένας ουσιαστικός Σαλούστρος κρατούσε σταθερά μπροστά την ομάδα του, αν και η φάση του αγώνα ανήκε στον Κλαβέλ με ένα απίθανο καλάθι για το 28-23 της πρώτης περιόδου.

Το σουτ αυτό φαίνεται να έδωσε «ώθηση» στους Αχαιούς, με το δίδυμο των Γκραντ και Αγραβάνη να κάνει φοβερή δουλειά και τον Λούντζη να σκοράρει για το προσπέρασμα και το 34-36 στο 13ο λεπτό. Ο Αγκμπελίς έδωσε επίσης λύσεις και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ξεφεύγουν (37-43 στο 17′), αλλά ο Σαλούστρος παρέμενε εξαιρετικός και «ώθησε» την ομάδα του σε ένα επιμέρους 9-2 για να ξαναπάρουν οι παίκτες του Μανωλόπουλου το προβάδισμα (46-45), με τις ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια (47-47).

Ο Κλαβέλ θέλησε να σηκώσει το «βάρος» για τους παίκτες του Γιατρά και, έτσι, έδωσε… το γκάζι, ώστε μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο, η ομάδα τους να αρχίσει πάλι να απομακρύνεται, με τον Τζέριαν Γκραντ να βρίσκει επίσης ρυθμό (58-65 στο 28′). Σε εκείνο το σημείο, όμως, το σκηνικό της Πάτρας επαναλήφθηκε και ο Μάντζαρης ήταν εκ νέου παρών για τους γηπεδούχους, οργανώνοντας με υπομονή το παιχνίδι του Περιστερίου και βοηθώντας στην εκτέλεση, ώστε να έρθει πάλι το ματς σε ισορροπία, αφού ένα απίθανο καλάθι του Κλαβέλ δε μέτρησε οριακά, όντας εκπρόθεσμο (67-67).

Οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε έναν φοβερό διαγωνισμό για το… ποιος το θέλει πιο πολύ στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον έναν να έχει απαντήσεις στον άλλο και την ισορροπία να επικρατεί, ουσιαστικά, είτε μέσω ισοφαρίσεων είτε μέσω προσπεράσεων, έως το τρίποντο του ΜακΛίν για το 77-76 του Περιστερίου, αφού εκεί ο Προμηθέας με κυνικότητα εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος του αντιπάλου, βρήκε λύσεις από αρκετούς, δικαιωμένος να αφήσει τον Τζεράι Γκραντ μέσα με τέσσερα φάουλ, αφού ο τελευταίος τελείωσε την φάση για το 79-86 στο τρίλεπτο για τη λήξη. Το Περιστέρι δε βρήκε απαντήσεις και ο Προμηθέας πήρε το μεγάλο «διπλό» με 90-79.

Δεκάλεπτα: 28-23, 47-47, 67-67, 79-90

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ: Είναι υπέροχο να βλέπει κανείς αυτή την εξέλιξη του Μιχάλη Λούντζη. Ο γκαρντ του Προμηθέα ήταν και πάλι ηγετικός με 21 πόντους, 8/15 σουτ και τέσσερις ασίστ. Εκπληκτικός, επίσης, ήταν και ο Τζεράι Γκραντ, που πήρε πολλές «μάχες» στη ρακέρα, κυριάρχησε με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, διαχειριζόμενος και το 4ο φάουλ στο τέλος, ενώ και ο Τζέριαν φυσικά ήταν εκ νέου απολαυστικός με 19 πόντους και 11 ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Δύο κατοχές παραπάνω σε τόσο κρίσιμο ματς, που κρίνεται στη λεπτομέρεια, μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Ο Προμηθέας είχε δύο λιγότερα λάθη (13-11), καλύτερα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς (25/58 έναντι 30/60) και βολές (19/27 έναντι 22/27), με συνέπεια να πάρει το «διπλό».

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share