Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Basket League: «Σκούπισε» τον Κολοσσό και έφυγε για τα ημιτελικά το Λαύριο! (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

13 Μαΐου 2021 18:24
Basket League: «Σκούπισε» τον Κολοσσό και έφυγε για τα ημιτελικά το Λαύριο! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το εντυπωσιακό Λαύριο νίκησε και στην Ρόδο τον Κολοσσό με 88-84, έκανε το 2-0 στην σειρά και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Basket League. Με τον Παναθηναϊκό χθες να επικρατεί για το πρώτο ματς της σειράς του Ιωνικού.

Οι «Μεταλλωρύχοι» είχαν τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά οι γηπεδούχοι πλησίασαν απειλητικά (76-74) με 2’ και 35’’ να απομένουν για το τέλος της συνάντησης.

Τότε, όμως, ο Γκλεν Κόζι και ο Βασίλης Μουράτος με δύο μεγάλα σουτ κράτησαν τη νίκη στην πλευρά του Λαυρίου Megabolt. Ο Κόζι ευστόχησε από τα 8,5 μέτρα (79-74), 2’ και 17’’ πριν την λήξη και ο Μουράτος έξω από τα 6,75 μέτρα «έγραψε» το 82-76 με ένα λεπτό να απομένει για την ολοκλήρωση του ματς.

Ο Τζάρεντ Σάβατζ με δύο βολές 5’’ πριν το το τέλος, «σφράγισε» με δύο βολές (88-84) τη νίκη πρόκριση των «Μεταλλωρύχων».

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 40-43, 60-66, 84-88.

Basket League: «Σάρωσε» στην Πάτρα κι έκανε το break το Περιστέρι

Σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα έφτασε το Περιστέρι στην Πάτρα, καθώς νίκησε με 83-66 τον Προμηθέα κι έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά για τα προημιτελικά της Basket League, με την ΑΕΚ προηγουμένως να έχει πάρει το ντέρμπι «Δικεφάλων».

Η ομάδα των Δυτικών προαστίων θέλει άλλη μια νίκη για να περάσει στα ημιτελικά, με πρώτη ευκαιρία μεθαύριο στην έδρα του. Πληθωρική εμφάνιση από πολλούς παίκτες, με κορυφαίο όλων τον Μάρβιν Τζόουνς για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ο Προμηθέα έδειξε… άδειος από ενέργεια μετά την υπερπροσπάθεια της Κυριακής στον τελικό κυπέλλου και δε μπόρεσε παρά σε ελάχιστα σημεία του αγώνα να βρει ρυθμό.

ΜΠΕΡΔΕΜΑ: Ο Τζιάν Κλαβέλ μπήκε… από το αεροπλάνο στον τελικό κυπέλλου και έγινε παράγοντας του αγώνα. Σήμερα όμως, οι αντίπαλοι τον ήξεραν, αυτός το… παράκανε και μάλλον μπέρδεψε το παιχνίδι του Προμηθέα, παίρνοντας πολλές προσπάθειες εκτός συστημάτων και αλλάζοντας ριζικά ένα στιλ παιχνιδιού που υπήρχε, με το νέο να μην είναι εύκολο να αφομοιωθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας πόνταρε στο μακρινό σουτ για να βρει λύσεις σήμερα, αλλά το απελπιστικό ποσοστό 3/22 ήταν ίσως το μεγαλύτερο κακό από αυτά που τον… βρήκαν και δεν του επέτρεψε να πάρει εύκολους πόντους. Συνολικά, το Περιστέρι κυριάρχησε σε καίριους τομείς, αφού πήρε περισσότερα ριμπάουντ, 36-30 ενώ περιόρισε τη δημιουργία του Προμηθέα στις 11 ασίστ, ενώ το ίδιο μοίρασε 20.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share