Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Φιέστα με καλεσμένο τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός - Ντέρμπι τριάδας για ΑΕΚ και Άρη

Στο μηδέν ο αγώνας του «Βικελίδης»

12 Μαΐου 2021 21:50
Super League: Φιέστα με καλεσμένο τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός - Ντέρμπι τριάδας για ΑΕΚ και Άρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός, σε μια πρόβα για τον τελικό Κυπέλλου που θα γίνει προσεχώς στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισε το πρωτάθλημά του με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στην φιέστα, που είχε δημιουργήσει στο "Γ. Καραϊσκάκης", με την ΑΕΚ να "σκοντάφτει" με τον Αστέρα (1-1) και να παίζει την τελευταία αγωνιστική την τριάδα με τον Άρη, που έφερε λευκή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό (0-0) στην προτελευταία αγωνιστική της Super League.

«Ερυθρόλευκο» πάρτι τίτλου

Με τον καλύτερο τρόπο "έκλεισαν" την χρονιά οι "ερυθρόλευκοι" καθώς κατάφεραν κέρδισαν με 1-0 τον "δικέφαλο του Βορρά" με γκολ του Μασούρα στο 32', παίρνοντας ταυτόχρονα και ψυχολογικό αβαντάζ για τον επερχόμενο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι θα του χάλαγαν την… φιέστα τίτλου.

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά είχαν την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα. Μόλις στο 4' ο "δικέφαλος του Βορρά" θα βγει στην κόντρα με τον Τζόλη να δίνει την πάσα στον Κρμέντσικ που βγήκε απέναντι από τον Σα, με τον Πορτογάλο όμως να πέφτει στα πόδια του Τσέχου και να τον κερδίζει. Στην ίδια φάση ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τραυματιστεί και στη θέση του θα περάσει ο Καμαρά, βάζοντας… πονοκέφαλο στον Μαρτίνς ενόψει τελικού κυπέλλου που ακολουθεί. Οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 11', όταν μετά από γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ ο Ελ Αραμπί θα σουτάρει με την μια, όμως η μπάλα θα φύγει αρκετά άουτ.

Στο 19' και πάλι ο ΠΑΟΚ θα φτάσει μια… ανάσα από το γκολ. Ο Μπάμπα έκανε την σέντρα με τον Τζόλη να κάνει την προβολή πριν βγει ο Σα, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 22' ο Καμαρά θα κάνει ένα πολύ ωραίο σουτ, όμως ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έξι λεπτά μετά ο Ανδρόυτσος σέντραρε από τα δεξιά όμως ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει. Στο 32' όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ. Ο Μαροκινός ήταν ο δημιουργός και με μια πάσα από το κέντρο βρήκε τον Μασούρα που με σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη, που βρήκε λίγο την μπάλα, και έκανε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και για οχτώ λεπτά ο Ολυμπιακός θα βρεθεί… αγκαλιά με το 2-0, τρεις φορές. Αρχικά ο Μαροκινός θα σουτάρει στο 33', με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει με γροθιές, ενώ στο 39' ο Ανδρούτσος θα σουτάρει με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, ενώ στο ίδιο λεπτό ένα καλό σουτ του Μπρούμα θα φύγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που… χτύπησε ξανά με την έναρξη του δευτέρου μέρους χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Στο 59'οι "ερυθρόλευκοι" από λάθος του Μιχάι έκλεψαν την μπάλα και βγήκαν στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Μπρουμά που ντρίπλαρε και σούταρε από καλό σημείο όμως αστόχησε. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν και έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να πιέσει την άμυνα των Πειραιωτών όσο πέρναγε η ώρα, όμως δεν μπορούσαν να βρουν την τελική προσπάθεια που θα τους έκανε να ισοφαρίσουν την αναμέτρηση. Στο 71' και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν την εστία του Πασχαλάκη. Ο Ελ Αραμπί έφυγε από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα με τον Φορτούνη να πιάνει το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα των παικτών του ΠΑΟΚ και πέρασε κόρνερ/

Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να ισορροπήσουν την αναμέτρηση και να είναι αυτοί που μετά το 75' να ζητάνε ένα δεύτερο γκολ για να... καθαρίσουν τον αγώνα. Στο 84' και πάλι ο Φορτούνης μπήκε στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ από το πλάι, όμως το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και δεν απείλησε. Στο 90+1' ο Μπουχαλάκης σούταρε από πολύ μακριά, όμως λίγο έλλειψε να κάνει το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τους "ερυθρόλευκους" να ετοιμάζονται για την φιέστα τίτλου που ακολουθεί.

Σκόρερ: 32' Μασούρας

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (8' Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας (66' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (77' Χασάν), Μπρούμα (66' Φορτούνης)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαϊηλίδης (76' Κρέσπο), Λύρατζης (46' Μιχάι), Αουγκούστο, Τσιγγάρας, Μπάμπα, Τζόλης (76' Κωσταντέλιας), Ουάρντα (60' Ζίβκοβιτς), Κρμέντσικ (60' Σφιντέρσκι)

Έμειναν στο μηδέν στο "Βικελίδης"

Σε ένα σχετικά κακό παιχνίδι Άρης και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο Κλεάνθης Βικελίδης, χωρίς να υπάρξουν τέρματα. Κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Σάσα, ο οποίος έκανε πραγματικά ότι ήθελε στο κέντρο του Άρη, ενώ ήταν αρκετά απειλητικός και στο επιθετικό κομμάτι. Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Μαντσίνι, ο οποίος έχασε δύο κρίσιμες ευκαιρίες, ενώ σε αρκετά καλό βράδυ βρέθηκε ο Διούδης για τους φιλοξενούμενους.

Σημείο κλειδί η αποβολή του Πούγγουρα στο 72΄, μια αποβολή ωστόσο που δεν άλλαξε και πολλά, μιας και ο Συλαϊδόπουλος αντέδρασε άμεσα και με τις αλλαγές του έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να μη δεχθεί γκολ, ενώ ήταν και πιο απειλητική προς τη λήξη του αγώνα.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης πάει στους 60 και ο Παναθηναϊκός μένει στους 53 και στην περίπτωση που οι δύο ομάδες φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα βγει στην Ευρώπη χωρίς καν να χρειαστεί να τελεσιδικήσει η εισήγηση για το -6.

Το ματς

Οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους και ενδεικτικό των νεύρων που υπήρχαν μέχρι εκείνο το σημείο ήταν το γεγονός ότι είδαμε δύο κίτρινες, μια για κάθε ομάδα. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 12΄, όπου το φαλτσαριστό σουτ του Σάσα εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Διούδη. Ο Άρης προσπάθησε να γίνει εκ νέου απειλητικός στο 16΄, όταν ο Μάνος βγήκε με προϋποθέσεις στην κόντρα, εισέβαλε στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο καθυστέρησε να εκτελέσει.

Η πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 19΄ με τον Καρλίτος να βλέπει τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά το σουτ του. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των πράσινων ήρθε στο 25΄, όταν ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε σε δεύτερο χρόνο, με τον Σάσα να δρα σωτήρια. Ο Άρης απείλησε ξανά στο 34΄ με το σουτ του Σάσα να μη βρίσκει στόχο, ενώ ήταν φανερό σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους ότι οι γηπεδούχοι ήθελαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι σκόπευαν να χτυπήσουν μέσω των αντεπιθέσεων. Στο 39΄ χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία μετά από την κεφαλιά του Δεληζήση μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη ήρθε στο 43΄ με το σουτ του Μαντσίνι να φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να περάσουν μόλις 15 δευτερόλεπτα για να δούμε ευκαιρία. Πιο συγκεκριμένα η κεφαλιά του Μάνου, έβγαλε στην κόντρα τον Μαντσίνι, με τον Σένκεφελεντ να τον χάνει, ωστόσο το τετ α τετ του ήταν άστοχο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 68΄ για τον Άρη στο β΄ μέρος όταν το απευθείας φάουλ του Γκάμα το απέκρουσε εντυπωσιακά πριν καταλήξει στα δίχτυα του ο Διούδης. Στο 74΄ ο διαιτητής έβγαλε απευθείας κόκκινη στον Πούγγουρα, ο οποίος απώθησε τον Μαντσίνι. Πολλοί θα περίμεναν ότι η αποβολή θα αύξανε ακόμη περισσότερο την πίεση του Άρη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του χάρη στις αλλαγές του Συλαίδόπουλου και έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο 79΄ με την κεφαλιά του Βιγιαφάνιες να μη βρίσκει στόχο.

Στα τελευταία 5΄ ο Άρης προσπάθησε να βρει το νικητήριο γκολ, ωστόσο έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Διούδη, ενώ κυριάρχησαν και τα νεύρα με τον διαιτητή να κιτρινίζει αρκετούς παίκτες.

Άρης (Άκης Μάντζιος, 4-2-3-1): Κουέστα, Σάκιτς (Σούντγκρεν), Δεληζήσης, Ροζ, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Γκαρσία, Μπερτόγλιο (Γκάμα), Μαντσίνι (Μαντσίνι), Μάνος.

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, 4-4-1-1): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ (Σάντσες), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Χατζηγιοβάνης (Μαουρίτσιο), Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Καρλίτος (Ιωαννίδης), Μακέντα (Καραγιάννης).

"Ζημιά" στην ΑΕΚ ο Αστέρας

Με ισοπαλία (1-1) ολοκληρώθηκε το ματς της Τρίπολης, αποτέλεσμα που άφησε την ΑΕΚ στην 4η θέση, έναν βαθμό πίσω από τον Άρη.

Η ΑΕΚ έμεινε στους 59 πόντους, τη στιγμή που ο Άρης έχει 60. Συνεπώς το μεταξύ τους ντέρμπι για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ θα κρίνει οριστικά τη μάχη της 3ης θέσης.

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τις ενυτπώσεις, καθώς πάλεψε ακόμα ένα παιχνίδι και έκοψε βαθμούς από ομάδα που έχει εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τσιφτσής, με αμυντική τετράδα τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Καστάνιο και Άλβαρες από δεξιά προς αριστερά. Μουνάφο και Μπελόν ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ η τριάδα των Γκόμες, Σίτο και Τιλίκα πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Μπαράλες.

Με 3-4-3 αγωνίστηκε η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, με τριάδα άμυνας τους Σβάρνα, Νεντελτσιάρου και Μπακάκη, δεξί μπακ-χαφ τον Βασιλαντωνόπουλο και αριστερό τον Μιτάι. Σάκχοφ και Σιμάνσκι κινήθηκαν στον άξονα, ο Ανσαριφάρντ ήταν στην κορυφή της επίθεσης και οι Αλμπάνης, Τάνκοβιτς στα άκρα.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να μη βγάζουν ιδιαίτερη φαντασία στον επιθετικό τομέα και να περιορίζονται στη δημιουργία λίγων ευκαιριών για γκολ.

Η πρώτη από αυτές ήταν για τον Αστέρα στο 14', όταν ο Γκόμες εκτέλεσε απευθείας φάουλ και υποχρέωσε τον Αθανασιάδη σε δύσκολη απόκρουση. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 16', με τον Τάνκοβιτς να βγαίνει σε τετ α τετ με τον Τσιφτσή, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει και τον Αλμπάνη να σουτάρει άουτ στην επαναφορά. Στο 35' ο Τάνκοβιτς απείλησε ξανά, αλλά το αριστερό σουτ που έπιασε, πέρασε λίγο άουτ.

Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους άνηκαν στον Αστέρα. Ένα επιθετικό ξέσπασμα των Αρκάδων τους έφερε κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις, όμως το διαγώνιο σουτ του Άλβαρες στο 44' κόντραρε στα σώματα, ο Αθανασιάδης επενάβη σε σουτ του Τιλίκα στο 45' και στο 45+1' ο Μπακάκης έβαλε σωτήρια προβολή στον Μπαράλες έπειτα από γύρισμα του Τιλίκα.

Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, που ξεκίνησε με επεφύλασσε πολύ μεγαλύτερες συγκινήσεις σε σχέση με το πρώτο. Στο 50' ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε δεύτερη πολύ μεγάλη επέμβαση, καθώς νίκησε τον Σίτο σε κεφαλιά εξ' επαφής από τη μικρή περιοχή.

Η ΑΕΚ, η οποία μπήκε με σαφώς πιο επιθετική διάθεση στο δεύτερο μέρος, βρήκε το γκολ στο 56'. Ο Τάνκοβιτς πάσαρε στον Αλμπάνη, αυτός απέφυγε δύο αμυντικούς κιαι γύρισε στον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να κάνει το 1-0 για την Ένωση με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αστέρας απάντησε άμεσα και ισοφάρισε στο 53' με τυχερό γκολ του Κώτσιρα. Ο Έλληνας μπακ έγινε αποδέκτης ωραίας διαγώνιας μπαλιάς του Μουνάφο, κοντρόλαρε και επιχείρησε σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι. Ο υπολογισμός του Κώτσιρα δεν ήταν σωστός, όμως στάθηκε πολύ τυχερός αφού η αποτυχημένη σέντρα του πήρε κατεύθυνση προς την εστία, "κρέμασε" τον Αθανασιάδη και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1!

Ο Κοσίδης απείλησε για την ΑΕΚ στο 77', αλλά ο Αστέρας ήταν η ομάδα που είχε την ευκαιρία να φέρει... τούμπα το ματς με διπλή ευκαιρία στο 84'. Από δυνατή εκτέλεση φάουλ του Άλβαρες ο Μπαράλες έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και εν συνεχεία μια δεύτερη κεφαλιά από τον Τζίμα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share