Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ιαπωνία

2500 άτομα σχετίζονται με τους αγώνες

12 Μαΐου 2021 09:05
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ιαπωνία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου στην Ιαπωνία, αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός 2500 ατόμων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες .

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, αναζητεί τρόπους περιορισμού της πανδημίας ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου.

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί μόλις το 2.6% του πληθυσμού, με το κυβερνών κόμμα να έχει δεχθεί έντονη κριτική για τον αργό ρυθμό που παρατηρείται στη διαδικασία.

Η Pfizer σε συνεργασία με την ΔΟΕ θα παραχωρήσει δωρεάν εμβόλια σε αθλητές και συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι άνθρωποι της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας ζήτησαν από τις ομοσπονδίες να ενημερώσουν άμεσα για το πόσοι αθλητές και αθλήτριες επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας από τις αρχές του ερχόμενου μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, έτσι ώστε μέχρι την έναρξη των Αγώνων να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι συμμετέχοντες.

Η Pfizer θα κάνει δωρεάν το εμβόλιο στους αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κορωνοϊός: Συμφωνία Pfizer - ΕΕ για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίου ως το 2023

Κορωνοϊός: Στην έγκριση της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Pfizer και BioNTech για την παροχή 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίου κατά της Covid (900 εγγυημένες και επιλογή προαγοράς για άλλες 900 εκατομμύρια δόσεις) μέχρι το 2023, προχώρησε η Κομισιόν.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε το πρωί του Σαββάτου η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας πως «θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια, καθώς και άλλες τεχνολογίες εμβολίων. Ο εμβολιασμός προχωρά καλά. Τώρα προετοιμάζουμε το επόμενο στάδιο στην απάντησή μας στην πανδημία: προσφέρουμε ενισχυτικές δόσεις εμβολίων, αντιμετωπίζουμε τις πιθανές παραλλαγές και επιτρέπουμε τους εμβολιασμούς σε παιδιά και έφηβους» πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

Θησαυρίζει η Pfizer: Το αστρονομικό ποσό των 26 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια

Πρωταγωνιστής και μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας αποδεικνύεται η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer. Τα κέρδη αυτής της χρονιάς από τις πωλήσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό αναμένονται αστρονομικά. Παράλληλα, ξεκίνησε η εξέταση για την ασφάλεια του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ώστε να εγκριθεί το σκεύασμα και για τις ηλικίες από 12 έως 15 ετών.

Pfizer: Το αστρονομικό ποσό των 26 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια

Τα εσοδα από τα εμβόλια θα φτασουν ακόμη και τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας πάνω από το ένα τρίτο του ετήσιου εισοδήματος της εταιρείας.

Το σκεύασμα, που αναπτύθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική φαρμακευτική BioNTech, χάρισε κέρδη της τάξεως των 3,5 δισ. δολαρίων στη Pfizer, κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Η αμερικανική φαρμακευτική είχε υπολογίσει έσοδα ύψους 15 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια μέσα στο έτος.

Τελικά, το εμβόλιο που για τις δύο δόσεις τιμολογείται στα 39 δολάρια στις ΗΠΑ και στα 30 στην Ευρώπη, θα αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας κατά 73% από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις βασίζονται σε συμφωνίες που υπογράφηκαν μέχρι τα μέσα Απριλίου για παραγγελίες 1,6 δισ. δόσεων παγκοσμίως αυτή τη χρονιά.

Τα κέρδη της Pfizer από τα εμβόλια

Η Pfizer ανέφερε ότι αναμένει «διαρκή ζήτηση» για το εμβόλιο, κατά τρόπο παρόμοιο με τα εμβόλια της γρίπης. «Με βάση όσα έχουμε δει, πιστεύουμε ότι η διαρκής ζήτηση για το εμβόλιό μας κατά της Covid-19 - παρόμοια με αυτό των εμβολίων για τη γρίπη - είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

Η Pfizer προμηθεύει ήδη με σκευάσματα τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, την Ιαπωνία και το Ισραήλ, ενώ είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με τη Βραζιλία για 100 εκατ. δόσεις. Η αμερικανική φαρμακευτική έχει, ακόμη, κλείσει συμφωνίες με Καναδά και Ισραήλ για την επόμενη χρονιά.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε από τις υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές, βασίζεται στο σύστημα MRNA, ενώ για τη συντήρησή του απαιτούνται θερμοκρασίες -80 βαθμών Κελσίου.

Έχει ξεκινήσει δοκιμές και σε παιδιά από έξι μηνών μέχρι 11 ετών, ενώ στοίχημα αποτελεί η έγκριση νέας εκδοχής του εμβολίου που θα μπορεί να συντηρείται και σε θερμοκρασίες ψυγείου, δηλαδή από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Η Pfizer, που εδράζεται στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να καταγράψει έσοδα από 70,5 έως 72,5 δισ. δολάρια αυτή τη χρονιά, με τα κέρδη από το εμβόλιο να υπολογίζονται στα 26 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπονται από 3,55 έως 3,65 δολάρια.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share