Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Basket League: «Καθάρισε» ο Μέικον για την ΑΕΚ

Πρώτη νίκη με «κατοστάρα» (102-89)

11 Μαΐου 2021 22:14
Basket League: «Καθάρισε» ο Μέικον για την ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον Ντάριλ Μέικον να είναι ηγετικός για ακόμη μια φορά, η ΑΕΚ... κέρασε «κατοστάρα» (102-89) τον ΠΑΟΚ και πήρε την πρώτη νίκη στη μεταξύ τους σειρά για τα προημιτελικά της Basket League, λίγη ώρα μετά την έναρξή τους και το θρίαμβο του Λαυρίου.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ έλεγξε απόλυτα το πρώτο δεκάλεπτο. Εκλεισε καλά τη ρακέτα του, ώθησε την ΑΕΚ σε τρίποντα αλλά αυτά δε μπήκαν (1/8), αντίθετα ο ίδιος και καλή ευστοχία είχε από μακριά (4/7 τρίποντα) αλλά και πλουραλισμό με πολλούς παίκτες να δίνουν λύσεις. Το δεκάλεπτο έληξε με 19-25 και αυτό το σκηνικό διατηρήθηκε μέχρι το 15′. Η ΑΕΚ όμως ήταν φανερό ότι είχε ανεβάσει την άμυνά της, δυσκόλευε τον αντίπαλο και έβρισκε σταδιακά ρυθμό. Ο Χρυσικόπουλος ήταν ο πρώτος που έδωσε επιθετικές λύσεις, ο Μέικον έκανε το δικό του κρεσέντο και η ΑΕΚ στο 19′ ήταν στο +7, 47-40. Στο ημίχρονο η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν μπροστά με 52-46.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε καλά και το δεύτερο ημίχρονο, επίσης με αφετηρία την άμυνά του. Εκλεψε συνεχόμενες μπάλες, βρήκε εύκολα καλάθια και στο 22′ είχε πλησιάσει στον πόντο, 54-53. Tο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε… κλεφτοπόλεμο. Η ΑΕΚ διατηρούσε ένα προβάδισμα μέχρι 5 πόντους, ο ΠΑΟΚ κρατιόταν σε απόσταση αναπνοής και φύλαγε το καλό για το τέλος. Ισοφάρισε σε 69-69 στο 29′ και προσπέρασε με 72-71 λίγο πριν τη λήξη της περιόδου με τρίποντο του Τέρνερ. Το σκορ δεκαλέπτου όμως ήταν 73-72, αφού ο… φτεροπόδαρος Νίκος Γκίκας πρόλαβε να διασχίσει όλο το γήπεδο και να φτάσει στο λέι απ.

Ο ΠΑΟΚ είδε και τον Λαβ να προστίθεται στο εκτελεστικό δίδυμο Γκρίφιν και Τέρνερ και ήταν φανερό ότι είχε πλέον ώθηση και αυτοπεποίθηση για την τελική ευθεία. O Μέικον όμως το είχε πάρει πατριωτικά να καλύψει και το κενό του Λάνγκφορντ. Ανασυντάχτηκε μετά από κάποια λεπτά… ηρεμία, έκανε νέο προσωπικό κρεσέντο και με απίστευτα σουτ, έφερε το +14, 93-79 στο 36′. Οι δικοί του πόντοι ήταν ήδη 27, με εντυπωσιακά ποσοστά και παλικαρίσια και αποφασιστικά καλάθια.

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ: Ο Ντάριλ Μέικον ήταν απολαυστικός. Δεν είναι μόνο οι 28 πόντοι που σκόραρε, δεν είναι μόνο τα εντυπωσιακά του στατιστικά (7/9 τρίποντα εκτός των άλλων), αλλά τα αποφασιστικά σημεία στα οποία «μίλησε». Σήμανε την αντεπίθεση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κυρίως στο τελευταίο πεντάλεπτο όταν και κρίθηκε το ματς.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share