Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Μπόλονι - Με υπηρεσιακό κόντρα στον Άρη

Ψάχνει τον προπονητή της επόμενης σεζόν το «τριφύλλι»

10 Μαΐου 2021 22:44
Παναθηναϊκός: Τέλος ο Μπόλονι - Με υπηρεσιακό κόντρα στον Άρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού φαίνεται πως αποτελεί ο Λάζλο Μπόλονι, με τους «πράσινους» να αποφασίζουν μετά την ήττα από την ΑΕΚ να λύσουν τη συνεργασία με τον Ρουμάνο τεχνικό.

Κάπως έτσι, η αποστολή του «τριφυλλιού» στη Θεσσαλονίκη για το ματς της Τετάρτης (12/5) απέναντι στον Αρη θα μεταβεί με υπηρεσιακό προπονητή, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Παναθηναϊκός: Έδιωξε Μπόλονι και ψάχνει αντικαταστάτη

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Μπόλονι έχει ήδη ενημερωθεί από τα στελέχη της διοίκησης του Παναθηναϊκού για το τέλος της συνεργασίας τους, ενώ η προεργασία για τον αντικαταστάτη του ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου έχει ήδη ξεκινήσει.

Πηγή: Sdna.gr

Η καριέρα του Λάζλο Μπόλονι με λίγα λόγια

Η πρώτη δουλειά του σε πάγκο ομάδας ήταν στη γαλλική Νανσί, την οποία ανέβασε στην Α' κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Συνολικά είχε τα ηνία της ομάδας της ομάδας για 6 χρόνια (1994 έως 2000) όταν και πήγε στην Εθνική Ρουμανίας, για έναν χρόνο (2000–2001). Ακολούθησε μια διετία (2001–2003) στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην οποία κατάφερε να αναδείξει την εξαιρετική φουρνιά νέων παικτών με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρικάρντο Κουαρέσμα, Ούγκο Βιάνα. Το 2002 κατέκτησε με την Σπόρτινγκ το νταμπλ στην Πορτογαλία.

Την τριετία 2003–2006 δούλεψε στη Ρεν επιστρέφοντας στο γαλλικό πρωτάθλημα με την οποία κατάφερε να πάρει την καλύτερη θέση στην ιστορία της μέχρι τότε(4η), εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από τη Μονακό (πήγε το Μάιο του 2006 και αποχώρησε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, λόγω του ότι η ομάδα του ήταν προτελευταία στην κατηγορία) και μία χρονιά στην Αλ Τζαζίρα, ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ήρθε η διετία στην Σταντάρ Λιέγης, από τις πιο πετυχημένες στην καριέρα του. Αντικατέστησε τον Μισέλ Πρεντόμ που είχε πάρει για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλήματος Βελγίου μετά από 25 χρόνια, κάτι που επαναλήφθηκε και με τον Μπόλονι στον πάγκο την περίοδο 2008–09.

Τον Φεβρουάριο του 2010 παραιτήθηκε από την Σταντάρ Λιέγης για να πάει στην Αλ Γουάντα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε την Λανς αντικαθιστώντας τον Ζαν Γκι Βαλέμ με σκοπό να την ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ικανότητά του να αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές φάνηκε και στην Λανς, στην οποία χρησιμοποίησε σταθερά το νέο μεγάλο αστέρι του γαλλικού ποδοσφαίρου, τον 18χρονο Ραφαέλ Βαράν, παίκτη για τον οποίο εκδήλωσε ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το καλοκαίρι του 2011 ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.Μετά από μια μόλις σεζόν η συνεργασία του Λάζλο Μπόλονι με τον ΠΑΟΚ λύθηκε στο Ρουμάνο τεχνικό πιστώνεται η καλή πορεία της ομάδας στο ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα λίγκ και η ανάδειξη και προώθηση ταλέντων στην πρώτη ομάδα αλλά χρεώνεται η κακή πορεία στο πρωτάθλημα που οδήγησε την ομάδα στην τελευταία θέση των πλεί-οφ.Τον Ιούνιο του 2012 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα από το Κατάρ Αλ Κορ. Ακολούθησαν θητείες στην βελγική Αντβερπ και Γάνδη προτού έρθει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share