Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (0-1): Όρθια στη Λεωφόρο η ΑΕΚ

Εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός

9 Μαΐου 2021 21:45
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (0-1): Όρθια στη Λεωφόρο η ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Με γκολ του Μάνταλου η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον αφήνει εκτός Ευρώπης. Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με δύο λέξεις: Δεν βλεπόταν. Άγνωστο αν η αιτία ήταν η πίεση λόγω βαθμολογίας ή το γεγονός ότι πρόκειται για δύο κακές -για τα ονόματά τους- ομάδες, λογικά και τα δύο έπαιξαν ρόλο, αλλά το σίγουρο είναι ένα: "Πράσινοι" και "κιτρινόμαυροι" δεν έκαναν ούτε μία φάση της προκοπής στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν ήξερε τι να κάνει με αυτή, η ΑΕΚ προσπαθούσε να καταλάβει ποιο ακριβώς ήταν το πλάνο της και έτσι το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς κάτι αξιόλογο. Παράλληλα δείτε πόσο έληξε αναμέτρηση ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό.

Πώς κύλησε το δεύτερο ημίχρονο

Στο 50′ ο Ανσαριφάρντ σέντραρε από δεξιά και ο Μάνταλος κοντρόλαρε και πλάσαρε τον Διούδη για το 0-1. Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, οι κιτρινόμαυροι έγιναν απειλητικοί σε μια-δυο περιπτώσεις στο επόμενο 10λεπτο, την ίδια ώρα που οι πράσινοι προσπαθούσαν να βρουν κουράγιο και να κάνουν την αντεπίθεσή τους.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι μπορούσε να ισοφαρίσει στο 68′ με τον Χατζηγιοβάνη αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά και στο 75′ η Ένωση έφτασε μια ανάσα από το 0-2 αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Σβάρνα. Δεν ήταν αυτή η τελευταία φάση του ντέρμπι όμως.

Στο 89′ ο Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε τον Ανσαριφάρντ για να βάλει τον Νεντελτσιάρου και πέντε λεπτά μετά το μετάνιωσε, αφού τον είδε να κάνει πέναλτι στον Μακέντα. Ο Ιταλός είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για έξοδο στην Ευρώπη, έστειλε όμως τη μπάλα στο δοκάρι και όλα τελείωσαν…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μολό, Νιας (80′ Μπουζούκης), Σανκαρέ (71′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (71′ Ενγκμπακοτό), Καμπετσής (58′ Καρλίτος), Μακέντα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (81′ Μπακάκης), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70′ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89′ Νεντελτσιάρου).

Πηγή: newsbeast.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share