Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Europa League: Έγραψε ιστορία η Βιγιαρεάλ - Με Γιουνάιτεντ στον μεγάλο τελικό! (videos)

Πέταξε έξω την Άρσεναλ, πέρασε "αέρα" η Μάντσεστερ

7 Μαΐου 2021 00:15
Europa League: Έγραψε ιστορία η Βιγιαρεάλ - Με Γιουνάιτεντ στον μεγάλο τελικό! (videos)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Στον τελικό του Europa League προκρίθηκε η Βιγιαρεάλ, έπειτα από το 0-0 που απέσπασε από την Άρσεναλ στο «Emirates». Εκεί θα βρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία σφράγισε την πρόκρισή της μετά την "γλυκιά" ήττα με 3-2 από την Ρόμα στην Ιταλία!

Άρσεναλ - Βιγιαρεάλ 0-0

Στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι! Το «κίτρινο υποβρύχιο» απέσπασε το 0-0 στο «Emirates» από την Άρσεναλ και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League στο Γκντανσκ της Πολωνίας, εκεί όπου στις 26 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 5ος τελικός στη διοργάνωση για τον «Mr.Europa League» Ουνάι Έμερι, ο οποίος φιλοδοξεί να γράψει ιστορία ως ο πρώτος προπονητής με 4 τίτλους Κυπέλλου UEFA/Europa League.

Οι Ισπανοί πήραν παράλληλα άτυπη ρεβάνς για τον άδοξο αποκλεισμό από τους «κανονιέρηδες» το 2006 στα ημιτελικά του Champions League, ενώ έμειναν αήττητοι στη φετινή διοργάνωση με 12 νίκες και 32 ισοπαλίες.

Από την άλλη η Άρσεναλ έχασε με τον αποκλεισμό της τη μόνη ουσιαστικά ελπίδα που της είχε απομείνει για έξοδο στην Ευρώπη τη νέα σεζόν και κατά πάσα πιθανότητα θα απουσιάσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

Ρόμα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

Την πρόκριση στον τελικό του Europa League τσέκαρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ιταλία, καθώς παρά την ήττα της 3-2 από τη Ρόμα στο «Ολίμπικο», πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στο Γκντανσκ της Πολωνίας μετά και το υπέρ της 6-2 του πρώτου αγώνα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share