Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε από το Madrid Open

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε με 7-6 (4), 6-4 από τον Κάσπερ Ρουντ

6 Μαΐου 2021 20:59
Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε από το Madrid Open

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε την Μαδρίτη, αφού αποκλείστηκε με 7-6 (4), 6-4 από τον Κάσπερ Ρουντ στον 3ο γύρο του Madrid Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δε βρέθηκε σε καλή ημέρα και ηττήθηκε με 7-6 (4), 6-4 από τον Νορβηγό (Νο22) Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος θα παίξει στον προημιτελικό της Παρασκευής (20:00) με τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Νορβηγού επί του Έλληνα αλλά και η πρώτη top-5 νίκη (3η top-10). O Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 30 winners και 20 αβίαστα και ο Κάσπερ Ρουντ είχε 17-12. Την επόμενη εβδομάδα ο Έλληνας τενίστας θα παίξει στην Ρώμη. Σταμάτησε στις 27 νίκες όσες έχει και ο Αντρέι Ρούμπλεφ στο 2021. Aπό την άλλη ο Κάσπερ Ρουντ είναι κοντά στην είσοδο του στο top-20. Παράλληλα δείτε ποια είναι η γυναίκα που του έχει κλέψει την καρδιά.

Λίγα λόγια για τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Αθήνα, 12 Αυγούστου 1998) είναι Έλληνας επαγγελματίας τενίστας, 5ος στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα. Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες και ο πρώτος (και μέχρι σήμερα ο μοναδικός) που κατέκτησε τίτλο Γκράν Σλαμ της περιόδου Open στην κατηγορία εφήβων (Junior), όταν κατέκτησε το διπλό του Γουίμπλεντον αγοριών το 2016 με συμπαίκτη τον Eσθονό Κένεθ Ράισμα.

Έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ATP singles Futures καθώς και έξι ATP τίτλους Futures στο διπλό. Τον Αύγουστο του 2018 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κέβιν Άντερσον και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Rogers Cup, που διεξήχθη στο Τορόντο.

Μετά τη σπουδαία νίκη του επί του Τζόκοβιτς πήγε στην κάμερα που κάλυπτε τον αγώνα και έγραψε στον φακό της "pray for Greece" θέλοντας να δείξει ότι δεν ξεχνά την καταστροφή που βίωσε η χώρα και να αποτελέσει ένα φόρο τιμής στα θύματα της. Στις 20 Ιανουαρίου 2019 ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν, προχωρώντας στη φάση των 8 του πρωταθλήματος.

Την επόμενη ημέρα κέρδισε τον Ισπανό Μπαουτίστα Αγκούτ και πέρασε στους ημιτελικούς του Australian Open. Στις 23 Φεβρουαρίου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Νταβίντ Γκοφέν στον ημιτελικό του τουρνουά της Μασσαλίας και προκρίθηκε στον τελικό. Στον τελικό έπαιξε με τον Μίκαϊλ Κουκούσκιν και τον νίκησε με 2 - 0.

Στις 5 Μαΐου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ουρουγουανού Πάμπλο Κουέβας (νούμερο 67 του κόσμου) με 2-0 σετ (6-3,7-6) στον τελικό του Millennium Estoril Open, που πραγματοποιήθηκε στο Εστορίλ της Πορτογαλίας. Αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος για τον Έλληνα πρωταθλητή και πρώτος στην χωμάτινη επιφάνεια.

Στον σημαντικότερο τίτλο της σταδιοδρομίας του, στις 17 Νοεμβρίου 2019 κατέκτησε τους τελικούς του ATP και αναρριχήθηκε στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share