Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Super League: Έπιασε δεύτερη θέση και… κράτησε την ελπίδα του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ

«Διπλό» στο ΟΑΚΑ με 2-1

5 Μαΐου 2021 23:45
Super League: Έπιασε δεύτερη θέση και… κράτησε την ελπίδα του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητό του απέναντι στην ΑΕΚ για φέτος, με το «Δικέφαλο του Βορρά» να περνά από το ΟΑΚΑ με 2-1 επί της Ένωσης, πιάνοντας τη δεύτερη θέση της Super League και να διατηρεί την ελίδα του Παναθηναϊκού για την Ευρώπη, παρά την γκέλα των «πρασίνων».

MVP του αγώνα ήταν ο Τσέχος φορ Κριμέντσικ, ο οποίος ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του γηπέδου στο πρώτο μέρος, ενώ έκανε το 1-0 και κέρδισε το πέναλτι για το 2-0. Από το αντίπαλο στρατόπεδο η πλειοψηφία των παικτών κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, μη μπορώντας να αποτρέψει την ήττα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με το εύστοχο πέναλτι του Τάνκοβιτς.

Το ματς

Τα πρώτα 5΄ ήταν κυρίως παιχνίδι κέντρου, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν τα πατήματα τους προκειμένου να πατήσουν ακόμη πιο δυνατά στη συνέχεια. Η πρώτη φάση ήρθε στο 6΄, με ένα σουτ του Ανσαριφάρντ να είναι αρκετά άστοχο. Ουσιαστικά τα πρώτα 25΄ κύλησαν σε... χαλαρό ρυθμό, ενώ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στον ΠΑΟΚ με την συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου. Το τετ α τετ του Κρμέντσικ, το έβγαλε ο Αθανασιάδης και στην συνέχεια ο Τσέχος έστειλε άουτ την μπάλα με το κεφάλι.1΄ αργότερα ο Ανσαριφάρντ δοκίμασε ξανά το πόδι του, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η πρώτη πραγματική απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 42΄, μετά από τρομερή ενέργεια του Γαλανόπουλου, ο οποίος είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Πασχαλάκη. Το πρώτο μέρος συμπληρώθηκε με τους Γαλανόπουλο και Αουγκούστο να έχουν έντονο επεισόδιο.

Στο δεύτερο μέρος ότι και να σχεδίαζαν οι προπονητές ανατράπηκε με το καλημέρα. Στο 47΄ ο Ουάρντα βγήκε μόνος του από την αριστερή πτέρυγα κι έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Κρμέντσικ, που έκανε το 1-0. Πριν καλά καλά συνέλθει η ΑΕΚ, έγινε και πέναλτι του Λόπες στο 49΄ στον Κριμέντσικ, με τον Σβαμπ να κάνει το 2-0. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία και στο 57΄ με το φαλτσαριστό σουτ του Ροντρίγκο να καταλήγει άουτ.

Η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους, ωστόσο ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι στο 90΄ το οποίο το έκανε ο Τσιγγάρας στον Κρίστισιτς. Ο Τάνκοβιτς δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να διεκδικήσει την ισοφάριση στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα. Πάντως η μεγάλη φάση στη συνέχεια ήρθε από τον Τζόλη, ο οποίος νικήθηκε από τον Αθανασιάδη.

Οι ενδεκάδες

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου (Τάνκοβιτς), Σβάρνας, Λόπες, Νταντσένκο (Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (Σιμάνσκι), Σάκχοφ (Κοσίδης), Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ.

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Μπάμπα, Αουγκούστο (Τσιγγάρας), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (Τζόλης), Μουργκ (Ουάρντα), Κρμέντσικ (Σβιντέρσκι).

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share