Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αθλητής του σούμο τραυματίστηκε στον αγώνα και πέθανε μετά από ένα μήνα

Θρήνος!

5 Μαΐου 2021 11:36
Αθλητής του σούμο τραυματίστηκε στον αγώνα και πέθανε μετά από ένα μήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 28χρονος αθλητής του σούμο Hibikiryu, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Mitsuki Amano, μετά το ατύχημα που είχε την ώρα του αγώνα. Μετά από νοσηλεία ενός μήνα ο αθλητής πέθανε από αναπνευστική ανεπάρκεια, όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Ομοσπονδία Σούμο.

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που ο Hibikiryu πέφτει στο τατάμι με το κεφάλι και μένει ακίνητος. Μάλιστα πέρασαν αρκετά λεπτά ώστε να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είπε στους διασώστες στο ασθενοφόρο ότι δεν ένιωθε τα άκρα του. Από την περασμένη Τετάρτη όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Οι φαν του σούμο απέτισαν φόρο τιμής στον αθλητή στο Twitter, με αρκετούς να ανεβάζουν επικριτικά σχόλια για την καθυστέρηση στην παροχή ιατρικής βοήθειας. Η Ιαπωνική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ξεκινά συζητήσεις για την διαχείριση τέτοιων τραυματισμών. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Αρχοντάκη.

Λίγα λόγια για το σούμο

Το σούμο είναι ανταγωνιστική μορφή πάλης στην οποία ο ένας παλαιστής (ρικίσι) επιχειρεί να σπρώξει τον άλλο παλαιστή έξω από ένα κυκλικό δακτύλιο (ντόχιο) ή να τον αναγκάσει να ακουμπήσει το έδαφος με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός του πέρα από τα πέλματα των ποδιών. Το άθλημα προέρχεται από την Ιαπωνία, τη μόνη χώρα στην οποία ασκείται επαγγελματικά.

Γενικά, θεωρείται μια μορφή gendai budō (σύγχρονη ιαπωνική πολεμική τέχνη), αν και ως άθλημα έχει ιστορία αρκετών αιώνων. Πολλές αρχαίες παραδόσεις έχουν διατηρηθεί στο σούμο και ακόμη και σήμερα το άθλημα περιλαμβάνει πολλά τελετουργικά στοιχεία, όπως ο εξαγνισμός με αλάτι, από τις μέρες που το σούμο χρησιμοποιούνταν ως τελετουργία του Σιντοϊσμού.

Η ζωή των παλαιστών ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους κανόνες της Ομοσπονδίας Σούμο. Οι περισσότεροι παλαιστές σούμο πρέπει να ζουν σε κοινοτικούς «στάβλους» εξάσκησης σούμο, γνωστούς στα ιαπωνικά ως χέγια, όπου όλες οι πλευρές της καθημερινής ζωής, από τα γεύματα μέχρι τον τρόπο ντυσίματος, υπαγορεύονται από αυστηρές παραδόσεις.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share