Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euroleague: Τα ζευγάρια του Final-4

Ολοκληρώθηκε το παζλ

5 Μαΐου 2021 10:56
Euroleague: Τα ζευγάρια του Final-4
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ζευγάρια του Final-4 της Euroleague. Εφές, Αρμάνι και Μπαρτσελόνα «κλείδωσαν» -κατά σειρά- την Τρίτη την παρουσία τους στην τελική τετράδα της διοργάνωσης, όπου τους περιμένει από τη Μεγάλη Τετάρτη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά τη «σκούπα» επί της Φενέρμπαχτσε.

Οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν 28-30 Μαΐου την κούπα στην Κολωνία, με την Μπαρτσελόνα να κοντράρεται στα ημιτελικά με την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Εφές Αναντολού!

Euroleague Final 4

«Βόμβα» στη Euroleague: Οι «αιώνιοι» και άλλες πέντε ομάδες εναντίον του Μπερτομέου

«Βόμβα» πέφτει στη Euroleague, αφού ο Τζόρντι Μπερτομέου έρχεται σε δύσκολη θέση, με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και άλλες πέντε μεγάλες δυνάμεις της διοργάνωσης να συναντώνται στην Αθήνα και να εκφράζουν τα παράπονά τους.

Με βάση τα όσα αποκαλύπτει ο Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ουρμπόνας, την περασμένη Κυριακή (11/4), στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, πραγματοποιήθηκε μία μυστική συνάντηση. Σε αυτήν υπήρξαν εκπρόσωποι από τις διοικήσεις του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, της Αναντολού Εφές, της Ζαλγκίρις και της Αρμάνι Μιλάνο. Όπως είναι φανερό, οι μοναδικές ομάδες με πολυετές συμβόλαιο με τη διοργάνωση οι οποίες δεν συντάχθηκαν με τις διαμαρτυρόμενες, ήταν οι ισπανικές (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) αλλά και η Φενέρμπαχτσε.

Euroleague: Ο λόγος της εναντίωσης επτά ομάδων στον Μπερτομέου

Οι εκπρόσωποι των ομάδων φέρεται να εξέφρασαν τα παράπονα και τις ανησυχίες τους για ορισμένα οικονομικά θέματα. Μάλιστα έγινε λόγος για κακοδιαχείριση από την πλευρά του εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας Τζόρντι Μπερτομέου. Εκφράστηκαν παράλληλα ορισμένοι προβληματισμοί για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στη διοργάνωση, κάτι που ο Παναθηναϊκός έχει ξανακάνει στο παρελθόν.

Το θέμα πάντως δεν ολοκληρώθηκε με τη μυστική συνάντηση. Κι αυτό διότι οι επτά ομάδες προτίθενται να καταθέσουν κι επίσημα τους προβληματισμούς τους. Αυτό ενδεχομένως να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για περισσότερες εξελίξεις στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: Basketa.gr

Λίγα λόγια για τη Euroleague και τον Τζόρντι Μπερτομέου

Η Ευρωλίγκα (αγγλικά: EuroLeague) είναι η σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση καλαθοσφαίρισης για τους άνδρες στην Ευρώπη και αναδεικνύει τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο άθλημα. Από την περίοδο 2000–01 μέχρι το 2004-05 η ευθύνη της διοργάνωσης ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία Euroleague Basketball, καθώς και στις ομάδες που προέρχονται από μια πανευρωπαϊκή κοινοπραξία των κορυφαίων επαγγελματικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης, που ονομάζεται Ένωση Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ομάδων Καλαθοσφαίρισης (ULEB). Ακόμα από την περίοδο 2004-05 μέχρι το 2010-11 η διοργάνωση ανήκε ιδιωτικά από την Fiba Europe.

Παλαιότερα η ονομασία της ήταν Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων και διοργανώτρια αρχή ήταν το ευρωπαϊκό τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA Europe). Το 2000 μέχρι το 2004-05 επήλθε ρήξη ανάμεσα στη νεοϊδρυθείσα τότε εταιρεία Euroleague Basketball, η οποία εκπροσωπούσε τις περισσότερες μεγάλες ομάδες, και της FIBA που εκπροσωπούσε κυρίως τις εθνικές ομοσπονδίες. Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, την περίοδο 2000–01 διεξήχθησαν δύο διοργανώσεις: μία υπό την αιγίδα της πρώτης (Ευρωλίγκα, νικήτρια η Βίρτους Μπολόνια) και μία υπό την αιγίδα της δεύτερης (Σουπρολίγκα, νικήτρια η Μακάμπι Τελ Αβίβ). Αμφότερες θεωρούνται ισότιμα πρωταθλήτριες Ευρώπης για το 2001.Τελικά όμως το 2004-05 έως το 2010-11 η διοργάνωση ανήκε ιδιωτικά στην FIBA EUROPE.

Αμέσως μετά η FIBA υπαναχώρησε και κατάργησε τη Σουπρολίγκα. Έτσι, από τη περίοδο 2001–02 κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική αποτελεί αποκλειστικά η Ευρωλίγκα, ενώ είναι σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για την επανένωση των δύο ομοσπονδιών. Από την περίοδο 2010-2011 ονομάζεται «Turkish Airlines Euroleague» (TAE) λόγω της υφιστάμενης χορηγίας της από την Turkish Airlines.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share