Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρυλικές γοργόνες! Στον τελικό της Euroleague η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

Επικράτησαν 9-8 της Ούιπεστ

30 Απριλίου 2021 15:32
Θρυλικές γοργόνες! Στον τελικό της Euroleague η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον 4ο τελικό της ιστορίας του στην Euroleague του πόλο προκρίθηκε η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακός που στοχεύει στη 2η του κούπα μετά από εκείνη που είχε κατακτήσει το 2015. Ενώ, στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας διεκδικώντας το 19ο νταμπλ της ιστορίας τους.

Χάρη στα τεράστια ψυχικά αποθέματα της, η αμιγώς ελληνική ομάδα του Ολυμπιακού, νίκησε 9-8 την Ούιπεστ στον ημιτελικό και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Euroleague!

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη παρά την τεράστια αγωνιστική απραξία των τελευταίων μηνών, κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και αύριο Μ.Σάββατο στις 21:15, θα διεκδικήσει την δεύτερη κούπα της ιστορίας της, κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Ντουναουισβάρος (Ουγγαρία) ή Ντιναμό Ουραλότσκα (Ρωσία).

Το ματς Ολυμπιακός - Ούιπεστ

Η Ουίπεστ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί (0-1) με την Ριμπάνσκα. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε (1-1) χάρη στη Νικόλ Ελευθεριάδου. Το πέναλτι της Νάγκι έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα από την Ουγγαρία, όμως η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ισοφάρισε ξανά (2-2), στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου, η Ελευθερία Πλευρίτου έβαλε σε θέση οδηγού τις «ερυθρόλευκες» (3-2). Παρόλα αυτά, τα τέρματα των Νάγκι και Μπάκσα ανέτρεψαν την κατάσταση (3-4). Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ωστόσο έκανε το 4-4 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι εναλλαγές στο προβάδισμα συνεχίστηκε και στο τρίτο ολκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να «προσπερνά» με την Αβραμίδου (5-4), την Φαράγκο (5-5) να ισοφαρίζει, αλλά την αρχηγό της ελληνικής ομάδας να σκοράρει και πάλι για το 6-5. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως, Τέλεκ και Άμπελ-Άνταλ «τούμπαραν» το ματς σε 6-7.

Στον τελικό της Euroleague η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

Το τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των κοριτσιών του Χάρη Παυλίδη, αφού με τα τέρματα της Νικόλ Ελευθεριάδου και της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη (8-7), έφεραν ξανά τις «ερυθρόλευκες» σε πλεονεκτική θέση. Μπορεί η Πάρκες να ισοφάρισε (8-8), όμως η Μυριοκεφαλιτάκη είχε την απάντηση (9-8). Στα τελευταία τρία λεπτά το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πήρε την σπουδαία πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 3-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

Ουίπεστ (Μπενζούρ): Γκανγκλ, Νταβίντ, Αμπέ - Αντάλ 1, Παρκς 1, Σουκς, Κέστελι 1, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλες, Περεστέγκι 1, Κάκας

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share