Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (2-1): Στον τελικό Κυπέλλου ο Δικέφαλος του Βορρά (Video)

Πήρε το εισιτήριο από την Ένωση

29 Απριλίου 2021 21:12
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (2-1): Στον τελικό Κυπέλλου ο Δικέφαλος του Βορρά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (2-1): Μπορεί η ΑΕΚ να προηγήθηκε στην Τούμπα όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, βάζοντας δύο γκολ στην Ένωση και έχοντας επικρατήσει στο ΟΑΚΑ (0-1). Έτσι λοιπόν η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό, ο οποίος χθες διέλυσε τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, η Ένωση ήταν υποχρεωμένη να επιτεθεί στην Τούμπα και στα πρώτα λεπτά έδειξε διατεθειμένη να το κάνει. Χωρίς, πάντως, αυτό να σημαίνει ότι πέτυχε κάτι, αφού οι γηπεδούχοι ήταν σωστά παραταγμένοι και πρόσεχαν αρκετά στον ανασταλτικό τομέα.

Έτσι, οι κιτρινόμαυροι είχαν κατοχή μπάλας αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν με αυτή, ενώ οι ασπρόμαυροι άγγιξαν το γκολ στο 25′ με το πλασέ του Ουάρντα μετά την παράλληλα μπαλιά του Ροντρίγκο αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ έδειχνε να μην έχει κανένα ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο, ενώ ο ΠΑΟΚ, από την άλλη πλευρά, έδειχνε βολεμένος με το 0-0, το οποίο του έδινε και την πρόκριση.

Πως εξελίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο

Το παιχνίδι συνεχιζόταν στο ίδιο μότιβο μέχρι το 60′, αλλά από εκεί και πέρα ακολούθησε ένας… μικρός χαμός. Καταρχάς, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Γαλανόπουλου στον Σφιντέρσκι, αλλά ο Βιεϊρίνια που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η τιμωρία του για αυτό, λοιπόν, ήρθε στο 70′, όταν ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Γαλανόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Η υπόθεση-πρόκριση ήταν πιο ανοιχτή από ποτέ, πλέον, αφού η κάθε ομάδα ήθελε από ένα γκολ και τελικά αυτή που το πέτυχε ήταν ο ΠΑΟΚ. Και όχι μόνο ένα αλλά δύο…

Ο δικέφαλος του βορρά ισοφάρισε στο 84′ με τελείωμα του Κρμέντσικ από πλάγια θέση εντός περιοχής και στο 96′, με την ΑΕΚ να ψάχνει απεγνωσμένα το 1-2, ο Ζίβκοβιτς πήρε τη μπάλα μετά το λάθος του Μιτάι, είδε τον Τσιντώτα εκτός θέσης και τον «κρέμασε» για το 2-1, οριστικοποιώντας το ραντεβού των Θεσσαλονικέων με τον Ολυμπιακό στον τελικό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77′ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (97′ Λύρατζης), Ουάρντα, Σφιντέρσκι (77′ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Λόπες (62′ Μιτάι), Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς (62′ Τάνκοβιτς), Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι (62′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share