Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κλείνει τα social media η UEFA αντιδρώντας στον online ρατσισμό

Η στήριξη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στις αγγλικές ποδοσφαιρικές Αρχές

29 Απριλίου 2021 18:34
Κλείνει τα social media η UEFA αντιδρώντας στον online ρατσισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστά θα παραμείνουν τα social media της UEFA το προσεχές τετραήμερο, σαν μια αντίδραση για τα μηνύματα ρατσισμού. Στην Αγγλία, τόσο οι ομάδες όσο και οι ποδοσφαιρικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι από το το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας (3/5) δεν θα γίνει καμία ανάρτηση στα social media, ως αντίδραση στα ρατσιστικά μηνύματα που στέλνουν κάποιοι, μέσω αυτών, στους παίκτες.

Σε αυτή την κίνησή τους, λοιπόν, οι Άγγλοι θα έχουν και τη συμπαράσταση της UEFA, η οποία επίσης ανακοίνωσε ότι για το ίδιο διάστημα δεν θα κάνει καμία ανάρτηση στους λογαριασμούς της στα social media. Στο κίνημα συμμετέχουν η Premier League, η EFL, η FA, η Ομοσπονδία και η Λίγκα του γυναικείου ποδοσφαίρου, καθώς και όλοι οι σύλλογοι των ομάδων που ανήκουν στις παραπάνω Αρχές. Παράλληλα δείτε την ανατροπή που έκανε χθες η Σίτι στο Παρίσι.

Λίγα λόγια για την UEFA

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην Ευρώπη, υπεύθυνη για τη διεξαγωγή διοργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η UEFA ιδρύθηκε στις 15 Ιουνίου του 1954 στη Βασιλεία της Ελβετίας, μετά από διαβούλευση μεταξύ ιταλικών, γαλλικών και βελγικών συλλόγων. Αρχικά, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ένωση αποτελούνταν από 25 μέλη που αριθμός τους διπλασιάστηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Τα μέλη της UEFA συμπίπτουν, ως επί το πλείστον, με αναγνωρισμένα κυρίαρχα κράτη στην Ευρώπη, αν και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Μερικές μικρές χώρες, (π.χ. η Πόλη του Βατικανού) δεν είναι μέλη του. Ορισμένα μέλη της UEFA δεν είναι κυρίαρχα κράτη, αλλά αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου αναγνωρισμένου κυρίαρχου κράτους, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την Αγγλία και τη Σκωτία, (μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου) ή τις νήσους Φερόες, (τμήμα της Δανίας), ωστόσο στο πλαίσιο κυβερνητικών λειτουργιών που αφορούν τον αθλητισμό, τείνουν να πραγματοποιούνται στο έδαφος του εκάστοτε μέλος της UEFA.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share