Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ευρωμπάσκετ 2022: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας

Η κλήρωση έγινε από τον Ντιρκ Νοβίτσκι

29 Απριλίου 2021 15:48
Ευρωμπάσκετ 2022: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας

Tους αντιπάλους της στο Ευρωμπάσκετ 2022 έμαθε η εθνική Ελλάδας το μεσημέρι της Πέμπτης (29/04). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Ιταλία, Εσθονία, Κροατία, Ουκρανία και Μεγάλη Βρετανία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμαθε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει δια χειρός Ντιρκ Νοβίτσκι, με τον θρύλο του γερμανικού μπάσκετ να στέλνει τη «γαλανόλευκη» στον όμιλο που συνδιοργανώνουν η Ιταλία και η Εσθονία.

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι του Ευρωμπάσκετ 2022:

  • 1ο Γκρουπ: Γεωργία, Τουρκία, Ισπανία, Ρωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία
  • 2ο Γκρουπ: Γερμανία, Λιθουανία, Γαλλία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
  • 3ος Γκρουπ: Ιταλία, Εσθονία, Ελλάδα, Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία
  • 4ο Γκρουπ: Τσεχία, Πολωνία, Σερβία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ολλανδία.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις χώρες, Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία και Ιταλία.

Έγινε η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ
Basket League: Πήρε το ντέρμπι με 100άρα ο Παναθηναϊκός - Τα ζευγάρια των πλέι οφ (Video)

Basket League: Σε ματς που θύμιζε... All Star Game, ο Παναθηναϊκός επέβαλε την ανωτερότητα του, πήγε μέχρι το +20 και τελικά νίκησε την ΑΕΚ σκοράροντας πάνω από 100 πόντους (95-104) με ρεσιτάλ έξω από τα 6,75μ..

Την ίδια ώρα το Λαύριο αν και δυσκολεύτηκε από τη Λάρισα επικράτησε 81-75, ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο (69-84) απέναντι στο Μεσολόγγι που αποχαιρετά την Basket League.

Παράλληλα, ο Ηρακλής πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στον ανώτερο Προμηθέα, όμως στο τέλος η εμπειρία και η ποιότητα των Πατρινών τους οδήγησαν στη νίκη (85-90) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρη Γιαννόπουλο, αφήνοντας εκτός πλέι οφ τους Κυανόλευκους.

Τα πλέι οφ έχασε και ο Αρης που υπέστη βαριά ήττα από το Περιστέρι με 82-65, ενώ ο Ιωνικός έπειτα από συναρπαστικό ματς επικράτησε στην παράταση του Κολοσσού με 86-85 παίρνοντας το όγδοο και τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Ενώ, στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας διεκδικώντας το 19ο νταμπλ της ιστορίας τους.

Basket League - Τα ζευγάρια των πλέι οφ

Ως εκ τούτου τα ζευγάρια των πλέι οφ διαμορφώνονται ως εξής:

1. Παναθηναϊκός - 8. Ιωνικός

2. Λαύριο - 7. Κολοσσός

3. Προμηθέας Π. - 6. Περιστέρι

4. ΑΕΚ - 5. ΠΑΟΚ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 95-104

Το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος επεφύλασσε ένα άκρως θεαματικό παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έφεραν στα δικά τους μέτρα την αναμέτρηση και στο τέλος έφτασαν στη νίκη, κλείνοντας ιδανικά την regular season.

Όλα αυτά με τον Μάριο Χεζόνια σε εκπληκτική κατάσταση (22π) αλλά και μεγάλη αποτελεσματικότητα, καθώς οι παίκτες του Κάτας μέτρησαν 20/33 δίποντα και 15/28 τρίποντα. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ είχε για μπροστάρηδες τους Μέικον (19π) και Γκίκα (18π) αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει σε απόσταση τέτοια ώστε να... αγχώσει το «τριφύλλι».

Λαύριο - Λάρισα 81-75

Η Λάρισα το πάλεψε και έβαλε δύσκολα στο Λαύριο, ωστόσο στο τέλος η ανωτερότητα των παικτών του Χρήστου Σερέλη έκανε τη διαφορά και η ομάδα της Λαυρεωτικής επικράτησε με 81-75, στην τελευταία αγωνιστική.

Ήταν ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι κι αυτό ήταν εμφανές, αφού στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα οι δύο ομάδες δεν έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα, ενώ οι δύο προπονητές μοίρασαν τον χρόνο συμμετοχής. Όμως το εκπληκτικό φέτος Λαύριο κέρδισε κι αυτό το ματς και ανέβηκε στο 17-5, ενώ η Λάρισα έπεσε στο 6-16.

Μεσολόγγι - ΠΑΟΚ 69-84

Με διάφορους πρωταγωνιστές ανά διαστήματα και σωστή νοοτροπία, ο ΠΑΟΚ έκλεισε την κανονική περίοδο της Basket League, με νίκη επί του Μεσολογγίου με 69-84. Αποχαιρέτησαν με χαμόγελα οι γηπεδούχοι τη μεγάλη κατηγορία...

Δεδομένης απουσίας του βαθμολογικού κινήτρου και της δυναμικότητας του αντιπάλου, το παιχνίδι στο Αγρίνιο, ήταν ένα καλό τεστ για τον Άρη Λυκογιάννη και τους παίκτες του, ενόψει πλέι οφ και ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς ήταν σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν σωστή νοοτροπία και διάφορους πρωταγωνιστές, ανά διαστήματα.

Ο Τέρνερ ήταν πρώτος σκόρερ με 12 πόντους, από 11 είχαν Λοβ και Κακλαμανάκης, από10 και 9 αντίστοιχα είχαν Κονατέ, Τσαλμπούρης αλλά και ο Μπιτς. Πλέον το μυαλό όλων στον ΠΑΟΚ, στρέφεται στα πλέι οφ και στη σειρά με την ΑΕΚ, ενώ το Μεσολόγγι αποχαιρέτησε τη Basket League, μετά την παρθενική του παρουσία σε αυτή, με το κλίμα να είναι αρκετά φορτισμένο μετά το τέλος του αγώνα.

Ηρακλής - Προμηθέας 85-90

Ο Ηρακλής κυνηγούσε το... θαύμα για να συνεχίσει στα πλέι οφ της Basket League, με βασική προϋπόθεση να πάρει τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα.

Οι Πατρινοί ωστόσο, αν και αδιάφοροι βαθμολογικά καθώς είχαν εξασφαλίσει την 3η θέση, έχοντας τον Χάρη Γιαννόπουλο σε εξαιρετική μέρα, πήραν το «διπλό» (85-90) μέσα στο Ιβανώφειο και έβαλαν τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων.

Παρότι ο Ηρακλής δεν έχασε ποτέ την επαφή με το σκορ και μάλιστα προηγήθηκε αρκετές φορές, ο Προμηθέας είχε τον τρόπο να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού ακόμα και αν αγωνίστηκαν μόλις οκτώ παίκτες απέναντι στον Γηραιό. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πατρινούς ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος ο οποίος σταμάτησε στους 23 πόντους και έδινε σημαντικές λύσεις κάθε φορά που η ομάδα του «κολλούσε».

Από πλευράς Ηρακλή ο Ίμπανκς με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ αλλά και ο Καββαδάς με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ έκαναν ότι μπορούσαν αλλά δεν ήταν αρκετό.

Περιστέρι - Αρης 82-65

Με πρωταγωνιστές τους Γκουτιέρες, Φορντ και Μακλίν το Περιστέρι πήρε τη νίκη κόντρα στον Άρη, με 82-65 και συνεχίζει στα Play offs, ενώ οι «κίτρινοι» έμειναν εκτός της επόμενης φάσης του πρωταθλήματος.

Το Περιστέρι είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ και δεν είχε να χάσει κάτι, ενώ ο Άρης πάλευε για να περάσει στην επόμενη φάση, αλλά η εμφάνιση του δεν ήταν αυτή που έπρεπε για να του χαρίσει τη νίκη, ενώ δεν τον ευνόησε ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων σε Νίκαια και Ιβανώφειο για να συνεχίσει στο πρωτάθλημα.

Οι «κίτρινοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον Δημήτρη Φλιώνη, που έμεινε εκτός αποστολής, καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο, έχτισαν διαφορά και ο Άρης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει έχοντας πολύ χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα και υστερώντας στα ριμπάουντ. Πρώτοι σκόρερ για το Περιστέρι ήταν ο Γκουτιέρες με 13π, οι Μακλίν και Φορντ από 12π και από πλευράς Άρη ξεχώρισε ο Μιλόσεβιτς με 14π.

Ιωνικός - Κολοσσός 86-85

Μπορεί ο Σαγίντ Πρίτζετ να ήταν «μοιραίος» στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ωστόσο πήρε το αίμα του πίσω στην παράταση και έδωσε στους Νικαιώτες τη νίκη επί του Κολοσσού (86-85), αλλά και την πρόκριση στα πλέι οφ. Ήταν ένα παιχνίδι που λογικά θα έκρινε πολλά για την μάχη των πλέι οφ και τελικά αυτό συνέβη, αφού οι δύο ομάδες τερμάτισαν στο 8-14 και πήγαν χέρι-χέρι στα πλέι οφ της Basket League.

Για τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Σαγίντ Πριτζέτ (15 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Βασίλης Τολιόπουλος (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Νίκος Χουγκάζ (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν οι Ντόμινικ Άρτις (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Κερέμ Καντέρ (14 πόντοι, 16 ριμπάουντ) και Θοδωρής Ζάρας (24 πόντοι).

H τελική βαθμολογία της Basket League

Παναθηναϊκός 42
Λαύριο 39
Προμηθέας Π. 38
ΑΕΚ 36
ΠΑΟΚ 35
Περιστέρι 33
Κολοσσός 30
Ιωνικός 30
-----------------
Άρης 29
Ηρακλής 29
Λάρισα 28
-----------------
Μεσολόγγι 27

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share