Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: «Βασίλισσα» η Τσέλσι - Ο Μπενζεμά κράτησε ζωντανή τη Ρεάλ Μαδρίτης (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

28 Απριλίου 2021 00:33
Champions League: «Βασίλισσα» η Τσέλσι - Ο Μπενζεμά κράτησε ζωντανή τη Ρεάλ Μαδρίτης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια εβδομάδα (Τετάρτη 5 Μαΐου) στο Λονδίνο θα κριθεί η πρόκριση στον τελικό του Champions League καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Ενώ, σοκάρουν τα στοιχεία από την έκθεση που ετοίμασε το ιατρικό συμβούλιο που ερευνά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει, μέχρι στιγμής, στο φως της δημοσιότητας!

Οι Μαδριλένοι και οι Λονδρέζοι άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς σε ένα ζευγάρι πάντως που μέσα στο γήπεδο και υπό καταρρακτώδη βροχή ήταν πολύ ισορροπημένο και αμφίρροπο. Κι αν η Ρεάλ των 13 τίτλων διαθέτει την πιο βαριά φανέλα στον κόσμο, η Τσέλσι κοίταξε στα μάτια τη Βασίλισσα και έδειξε ότι κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος θα είναι.

Οι Μπλε μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν ασφυκτικά τους Μερένχες κι άνοιξαν το σκορ στο 14' με θαυμάσιο γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Αμερικανός που σκοράρει σε ημιτελική φάση Champions League αλλά παράλληλα έγινε κι ο κορυφαίος σκόρερ από τις ΗΠΑ στη διοργάνωση με πέντε γκολ καθώς ξεπέρασε τον Νταμάρκους Μπίσλεϊ.

Η Ρεάλ τα χρειάστηκε αλλά την «ξελάσπωσε» ο συνήθης ύποπτος Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος, αφού πρώτα σημάδεψε το δοκάρι στο 23', στο 29' με ωραίο γυριστό μέσα απ' την περιοχή ισοφάρισε (1-1). Ο Γάλλος φορ ισοφάρισε τον Ραούλ στην τέταρτη θέση των σκόρερ του Champions League με 71 γκολ, ενώ έχει μπροστά του τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (73) και τους Λιονέλ Μέσι (120) και Κριστιάνο Ρονάλντο (134).

Τα 71 γκολ του Μπενζεμά ήρθαν στο 129ο παιχνίδι του στη διοργάνωση αριθμός που τον κατατάσσει στην 8η θέση όλων των εποχών (προσπέρασε τον τραυματία Σέρχιο Ράμος). Μπροστά του έχει τους: Ινιέστα (130), Γκιγκς (141), Ραούλ (142), Μέσι (149), Τσάβι (151), Ρονάλντο (176) και Κασίγιας (177).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην βρίσκουν ένα δεύτερο γκολ. Πάντως η Τσέλσι μένει ικανοποιημένη από την ισοπαλία καθώς, βάσει αποτελέσματος, έχει αυξήσει τις πιθανότητές για πρόκριση στον τελικό μολονότι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπάρχει ποτέ φαβορί.

Παρ' όλα αυτά, οι Λονδρέζοι παρέμειναν αήττητοι για τέταρτο ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στους Μερένχες! Ρεάλ και Τσέλσι έχουν τεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές σε επίσημη διοργάνωση: Η Τσέλσι έχει δύο νίκες, μία στον δεύτερο τελικό Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1971 κι άλλη μία στο Super Cup Ευρώπης το 1998), ενώ πριν από το αποψινό, ισόπαλος είχε λήξει και ο πρώτος τελικός του Κυπελλούχων το 1971.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share