Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Είχε... Σωκράτη ο Ολυμπιακός

Νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης

21 Απριλίου 2021 19:21
Super League: Είχε... Σωκράτη ο Ολυμπιακός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες νίκησαν με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης για τη Super League, παίρνοντας το αποτέλεσμα δίχως να εντυπωσιάσουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, είδαν όμως τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Κένι Λαλά να αποχωρούν από το παιχνίδι με τραυματισμούς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς εφάρμοσε rotation, δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες να αγωνιστούν. Ουσιαστικά ο μόνος που τον δικαίωσε ήταν ο Ούγκο Κάιπερς, που έκανε καλό παιχνίδι, ήταν δραστήριος και έφτασε κοντά στο γκολ. Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα ο γκολκίπερ Όγκμουντουρ Κρίστινσον, δεν φάνηκε πολύ ο Μάριος Βρουσάι, ενώ σε... ρηχά νερά κινήθηκε ο Τιάγκο Σίλβα.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές και σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κρίστινσον, με δίδυμο στόπερ τους Παπαδόπουλο και Σεμέδο, δεξί μπακ τον Λαλά και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Καμαρά και Σίλβα έπαιξαν στον άξονα, με τους Βρουσάι και Βαλμπουενά στα άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Κάιπερς και Χασάν συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Αστέρας Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς. Τερματοφύλακας ήταν ο Τσιφτσής, με αμυντική τετράδα τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Χριστόπουλο και Τασουλή, από δεξιά προς αριστερά. Μπελόκ και Βαλιέντε ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με την τριάδα των Αλί Μπαμπά, Ριέρα και Κρεσπί να πλαισιώνει τον σέντερ φορ, Μπαράλες.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, με τον Χασάν να σουτάρει εκτός περιοχής στο 5' και τον Τσιφτσή να αποκρούει. Μπορεί ο Αστέρας να μην κρατούσε για πολύ την μπάλα στα πόδια, αλλά είχε σχέδιο για να απειλήσει και αυτόν δεν ήταν άλλο από το να φεύγει στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενος τα κενά που άφηνε πίσω ο Ολυμπιακός, που πίεζε για ένα γκολ. Στην πρώτη επικίνδυνη κόντρα του Αστέρα, ο Κρίστινσον είπε "όχι" στον Μπαράλες στο 11'. Ο έτερος γκολκίπερ της αναμέτρησης, Τσιφτσής, έγινε πρωταγωνιστής και στο 15', όταν έκανε μια ακόμα σπουδαία επέμβαση σε πλασέ του Κάιπερς έπειτα από συνεργασία του Βέλγου με τον Βρουσάι.

Ο Αστέρας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 20', με τον Ριέρα να κάνει καταπληκτική ενέργεια περνώντας σαν... σταματημένους τους Παπαδόπουλο και Σεμέδο, όμως το αριστερό πλασέ που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 41' ο Ριέρα σούταρε λίγο άουτ μετά από νέα επικίνδυνη αντεπίθεση του Αστέρα, ενώ για τον Ολυμπιακό το σουτ του Καμαρά στο Καμαρά έφυγε λίγο άουτ. Στο 45+2' ο Χασάν βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή έπειτα από αδράνεια της άμυνας του Αστέρα, αλλά αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να κοντρολάρει σωστά την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά στο 52' ο Βαλιέντε μονομάχησε με τον Κάιπερς στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, αντί όμως να απομακρύνει... έστρωσε την μπάλα στον Παπασταθόπουλο. Ο έμπειρος αμυντικός, που είχε μπει στο ματς στο 20' λόγω τραυματισμού του Παπαδόπουλου, βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με την "ερυθρόλευκη" φανέλα για το 1-0.

Οι παίκτες του Αστέρα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Ολυμπιακού μετά το γκολ, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Τζίμα από το ύψος του πέναλτι, που πέρασε άουτ στο 59'. Από την πλευρά τους, οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν επιθετικό ρυθμό και κυκλοφορούσαν μεν την μπάλα, αλλά πολύ δύσκολα έβρισκαν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Ο Ελ Αραμπί μπήκε στο ματς αντί του Χασάν στο 70' και έδωσε μεγαλύτερη επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, στο 78' ο Μαροκινός έγινε αποδέκτης της μπάλας από κλέψιμο και πάσα του Κάιπερς, έβγαλε τον Καμαρά σε πλεονεκτική θέση, αλλά αυτός δεν τελείωσε σωστά τη φάση και σούταρε άουτ.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share