Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τελειώνει η ESL: Αποχωρούν πέντε ομάδες!

«Ναυαγεί» το σχέδιο της κλειστής λίγκας

20 Απριλίου 2021 22:28
Τελειώνει η ESL: Αποχωρούν πέντε ομάδες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σχέδιο της European Super League φαίνεται πως «ναυαγεί», καθώς μετά την αποχώρηση της Τσέλσι, φαίνεται πως ακολουθούν η Μάντσεστερ Σίτι, η Ατλέτικο, η Μπαρτσελόνα και η Άρσεναλ.

Η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στην European Super League έχει άμεση σχέση με τη γνώμη των μελών [socios] της Μπαρτσελόνα. Οπως έγινε γνωστό από καταλανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Ζοάν Λαπόρτα, συμπεριέλαβε στο συμβόλαιο των Blaugrana με την ESL έναν όρο βάσει του οποίου τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν κόντρα στη συμμετοχή του club σε αυτή τη νεοσύστατη διοργάνωση. Ετσι, στην επόμενη ψηφοφορία των μελών μπορεί να γίνει ξεκάθαρο ότι η παρουσία της Μπάρτσα στην ESL θα είναι πολύ σύντομη.

Πρώτη αποχώρηση από την Τσέλσι

O πρόεδρος των Mπλε, Μπρους Μπακ, είχε συνάντηση με παίκτες και προπονητικό επιτελείο, τους οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, την ώρα που έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ οι οπαδοί της Τσέλσι έστηναν τα δικά τους λαϊκά δικαστήρια για την απόφαση των Λονδρέζων να ενταχθούν στην ομάδα των 12. Μάλιστα όταν άρχισε να διαδίδεται η φήμη για την απόσυρση της Τσέλσι από την ιδρυτική ομάδα των 12, ο κόσμος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, όπως μαρτυρούν βίντεο που κυκλοφορούν ήδη στα social media.

Φεύγουν Σίτι, Ατλέτικο και Άρσεναλ

Τα ρεπορτάζ νωρίτερα μέσα στην ημέρα ήθελαν την Τσέλσι και την Σίτι να αποχωρούν άμεσα από το εγχείρημα της European Super League. Για τους Λονδρέζους φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν και το ίδιο ίσως συμβεί και με το club του Μάντσεστερ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα, Sun, η ομάδα την οποία προπονεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αναμένεται να μην παραμείνει στην ESL, κάτι που όμως αναμένουμε να επιβεβαιωθεί και από άλλες πηγές ή από το ίδιο το club.

Την ίδια στιγμή, την Τσέλσι, την Σίτι αλλά και την Μπαρτσελόνα, φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν ακόμα δύο club της ESL. Ο λόγος για την Ατλέτικο Μαδρίτης την οποία τα ρεπορτάζ θέλουν να βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την αποχώρηση, ενώ φήμες υπάρχουν και για την Αρσεναλ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share