Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Παγκόσμιο σοκ: Πέθανε ο 33χρονος γιος του Σκότι Πίπεν

Θλίψη στον αθλητισμό...

19 Απριλίου 2021 21:58
Παγκόσμιο σοκ: Πέθανε ο 33χρονος γιος του Σκότι Πίπεν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Παγκόσμιο σοκ φέρνει ο θάνατος του Άντρον Πίπεν, ο οποίος ήταν ο γιος του σπουδαίου παίκτη του ΝΒΑ, Σκότι Πίπεν, με τον ίδιο τον πατέρα να ενημερώνει για το θλιβερό συμβάν στο Twitter.

Ο Άντρον υπέφερε από χρόνιο άσθμα, με τον πατέρα του να αναφέρει πως, αν δεν το είχε, θα έκανε καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, με μια άλλη υπόθεση παλιότερου ΝΒΑer επίσης να προκαλεί αναταραχή.

Σκότι Πίπεν: Θλίψη για το θάνατο του γιου του

«Είμαι συντετριμμένος που μοιράζομαι ότι εχθές, είπα αντίο στον πρωτότοκό μου γιο, Αντρον. Οι δυο μας μοιραστήκαμε την αγάπη για το μπάσκετ και είχαμε αμέτρητες συζητήσεις σχετικά με το παιχνίδι. Ο Αντρον υπέφερε από χρόνιο άσθμα και αν δεν το είχε, πιστεύω πραγματικά ότι θα τα κατάφερνε στο ΝΒΑ. Δεν τον άφησε ποτέ να τον απογοητεύσει – ο Αντρον ήταν θετικός και δούλευε σκληρά και είμαι τόσο περήφανος για τον άνθρωπο που έγινε» έγραψε ο Σκότι Πίπεν.

«Παρακαλώ κρατήστε τη μαμά του, την Κάρεν, και όλη την οικογένεια και τους φίλους του στις σκέψεις και τις προσευχές σας. Μια καλή καρδιά και μια όμορφη ψυχή έφυγαν πολύ σύντομα. Σ ‘αγαπώ, γιε μου, αναπαύσου μέχρι να ξανασυναντηθούμε» κατέληξε στην ανάρτηση του ο Σκότι Πίπεν.

Σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ: Πένθος με το θάνατο μυθικού προπονητή

Σοκ υπέστη ο «μαγικός κόσμος» του ΝΒΑ με το θάνατο μυθικού του προπονητή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή και βύθισε στη θλίψη το παγκόσμιο μπάσκετ.

Ο Τζέρι Σλόαν, θρύλος των Γιούτα Τζαζ και όχι μόνο, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Τζέρι Σλόαν ήταν μέλος του Hall of Fame από το 2009 και τέταρτος στην ιστορία του ΝΒΑ σε νίκες ως προπονητής, όπου στην πολυετή καριέρα του, κατάφερε να πάρει 1.121 ροζ φύλλα σε ματς κανονικής περιόδου.

Πένθος με το θάνατο μυθικού προπονητή

Ως παίκτης, ο Σλόαν ξεκίνησε την καριέρα του το 1965 στους Μπάλτιμορ Μπούλετς, ενώ την επόμενη χρονιά μετακόμισε στους Σικάγο Μπουλς, όπου έμεινε μέχρι το 1976, όταν και αποχώρησε από την αγωνιστική δράση.

Η προπονητική καριέρα του Hall of Famer ξεκίνησε το 1978 ως μέλος του τεχνικού επιτελείου των «ταύρων», ενώ από το 1979 μέχρι το 1982 διετέλεσε head coach τους. Το 1985 μετακόμισε στη Γιούτα ως μέλος του προπονητικού επιτελείου των Τζαζ, τους οποίους ανέλαβε το 1988 και παρέμεινε στον πάγκο τους μέχρι το 2011.

Σε 23 χρόνια στους «μορμόνους», ο Σλόαν τους οδήγησε σε δύο τελικούς ΝΒΑ (1997-98).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share