Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (2-0): Κυρίαρχος στην Τούμπα (Video)

Καταπληκτική εμφάνιση των γηπεδούχων

18 Απριλίου 2021 21:36
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (2-0): Κυρίαρχος στην Τούμπα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Ο ΠΑΟΚ πριν από την έναρξη του αποψινού ντέρμπι της Τούμπας ήταν μια ανάσα από τις 1.000 νίκες στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Μετρούσε 999 νίκες και ήθελε να το γιορτάσει με μια μεγάλη νίκη επί του πρωταθλητή Ολυμπιακό την 4η αγωνιστική των πλέι οφ. Το πέτυχε (2-0) χάρη στα γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή, Αντρίγια Ζίβκοβιτς!

Από το 1959 μέχρι και σήμερα σε 2.029 αγώνες στην Α’ Εθνική κατηγορία μετράει 1.000 νίκες. Οι 971 νίκες έχουν έρθει στην κανονική διάρκεια και οι 29 στη διαδικασία των πλέι οφ, με το ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει το 50%. Ωστόσο δείτε τι έκανε νωρίτερα η ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.

Με τριάδα στην άμυνα και οι δύο

Το ντέρμπι της Τούμπας ξεκίνησε με τον Πάμπλο Γκαρσία (άφησε στον πάγκο τον Χρήστο Τζόλη, όπως και στο αντίστοιχο ματς της κανονικής διάρκειας) να επιλέγει μπροστά από τον Πασχαλάκη για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο) και τους Ροντρίγκο - Μπάμπα στα δύο άκρα.

Οι Αουγκούστο και Σβαμπ ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τους Α. Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί να κινούνται στα πλάγια, ενώ ο Σφιντέρσκι ήταν στην κορυφή της επίθεση. Από την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως αναμενόταν, επέμενε στο 3-4-3 παρά τις απουσίες των Μπα και Σεμέδο.

Η τριάδα των κεντρικών αμυντικών αποτελούταν από τους Παπασταθόπουλο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλο, ενώ στα δύο άκρα ήταν οι Ανδρούτσος (δεξιά) και Ρέαμπτσιουκ (αριστερά). Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης κινήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Μπρούμα, Μασούρας, Αραμπί να αποτελούν την επιθετική τριάδα.

Είχε ρυθμό, ευκαιρίες, δεν είχε γκολ…

Το πρώτο ημίχρονο είχε σχετικά καλό ρυθμό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δημιούργησαν ευκαιρίες και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά τους έλειψε το γκολ. Μέσα σε ένα λεπτό ο Ολυμπιακός πάτησε περιοχή και απείλησε με το σουτ του Μπρούμα (9’) και την κεφαλιά του Ελ Αραμπί (10’) με τον ΠΑΟΚ να απαντάει στις ευκαιρίες με το σουτ εκτός περιοχής του Αουγκούστο (16’) σ’ ένα διάστημα που οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να κερδίσουν τη μάχη της μεσαίας γραμμής.

Το λάθος του Σβαμπ έδωσε την ευκαιρία στον Μπρούμα (20’) να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας και κατέληξε άουτ. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν εκ νέου με το σουτ μέσα από την περιοχή του Μασούρα (29’), που σταμάτησε ο Πασχαλάκης κάτι που έκανε και ο Σα εις διπλούν πρώτα στο φάουλ του Βιεϊρίνια (32’) και ακολούθως στο πλασέ του Ζίβκοβιτς (33’) στην καλύτερη στιγμή των «ασπρόμαυρων» και γενικά του πρώτου 45λεπτου.

Με Ζίβκοβιτς βρήκε το γκολ ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο επιθετικά και να βρίσκει το γκολ που τόσο πολύ το ήθελε παίρνοντας κεφάλι στο σκορ. Η λάθος απομάκρυνση από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο 49’ έφερε σε θέση βολής τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος με εξαιρετικό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σα και έβαλε τους «ασπρόμαυρους» μπροστά στο σκορ (1-0).

Με τον Ολυμπιακό πίσω στο σκορ ο Μαρτίνς έβλεπε ότι πρέπει να αλλάξει πράγματα στην ομάδα του και το έκανε περνώντας στο παιχνίδι τους Φορτούνη και Καμαρά, αντί των Α. Παπαδόπουλου και Μπρούμα, αλλάζοντας και τον σχηματισμό των «ερυθρόλευκων».

Ξαναχτύπησε ο Αντρίγια για το 2-0!

Όμως, λογάριαζε χωρίς τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς! Ο Σέρβος ξαναχτύπησε στο 63ο λεπτό ισχυροποιώντας το προβάδισμα του ΠΑΟΚ. Η μαγική κάθετη του Ελ Καντουρί έκοψε σαν ελβετικό τυρί την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Ζίβκοβιτς, αφού πέρασε και τον Σα, με σουτ έγραψε το 2-0.

Ο «Δικέφαλος» καλούταν να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ, ο Γκαρσία φρεσκάρισε την ομάδα του ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ουάρντα, Τζόλη, Κρμέντσικ, με τον Μαρτίνς να φέρνει από τον πάγκο τους Βαλμπουενά και Κάιπερς. Τελικά η διαχείριση από πλευράς των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε κάποιο γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82′ Βαρέλα), Ροντρίγο, Μπάμπα, Σβαμπ (82′ Τσιγγάρας), Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς (71′ Τζόλης), Ελ Καντουρί (66′ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (72′ Κρμέντσικ).

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (61′ Καμαρά), Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (71′ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (61′ Φορτούνης), Μασούρας (79′ Κάιπερς), Ελ Αραμπί.

Πηγή: www.gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share