Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στην Ίμολα

Στη 2η θέση ο Χάμιλτον και στην 3η ο Νόρις

18 Απριλίου 2021 19:05
Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στην Ίμολα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Formula 1: Μαξ Φερστάπεν είδε πρώτος την καρό σημαία στο Γκραν Πρι της Ίμολα, αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον και τον εκπληκτικό Λάντο Νόρις. Στο πρώτο Γκραν Πρι της σεζόν ο Φερστάπεν ήταν στην pole position αλλά νικητής ήταν ο Χάμιλτον. Στο δεύτερο, τώρα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Βρετανός ήταν αυτό που ξεκίνησε από την 1η θέση αλλά ο Φερστάπεν τον προσπέρασε στη στροφή Ταμπουρέλο και στη συνέχεια άνοιξε τη διαφορά.

Ο οδηγός της Red Bull κατάφερε να παραμείνει μπροστά από τον Χάμιλτον ακόμη και μετά το πρώτο πιτ-στοπ, με τα πράγματα να γίνονται ακόμη καλύτερα για τον Φερστάπεν όταν ο Βρετανός γλίστρησε εκτός γραμμής στη συνέχεια. Ωστόσο πριν λίγο καιρό "έφυγε" από τη ζωή ο σχολιαστής της Φόρμουλα 1, Murray Walker

Γεγονός που τον οδήγησε ξανά στα πιτς, χάνοντας κι άλλο χρόνο. Αυτόν, βέβαια, τον κάλυψε στη συνέχεια αφού η είσοδος του οχήματος ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα τα μονοθέσια να είναι κολλητά το ένα πίσω από το άλλο, με τον Φερστάπεν όμως να παραμένει αλάνθαστος όταν ξανάρχισε η μάχη, πανηγυρίζοντας την πρώτη φετινή νίκη.

Formula 1: Νικητής ο Φερστάπεν στην Ίμολα

Λίγα λόγια για την Φόρμουλα 1

Η Φόρμουλα 1 είναι πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου. To Formula αναφέρεται σε ένα σύνολο κανονισμών που πρέπει απαρεγκλίτως να τηρούνται από τις ομάδες και τα αυτοκίνητα που λαμβάνουν μέρος σε κάθε αγώνα.Υπαρχουν 20 οδηγοί οι οποίοι προσπαθούν να διεκδικήσουν μια θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Για αυτοκίνητα μικρoτερων δυνατοτήτων υπάρχουν τα πρωταθλήματα F2 (αντικατέστησε τη Φόρμουλα 3000 το 2005, Formula GP2 το 2017) και F3, τα οποία θεωρούνται "προθάλαμοι" στην πορεία των νέων οδηγών προς τη Φόρμουλα 1. Την ευθύνη της διοργανώσεως των αγώνων φέρει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Το 1950 η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (Fédération Internationale de l'Automobile), αποφάσισε να διοργανώσει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών με κανόνες της Φόρμουλα 1.

Δημιουργήθηκε με την συνένωση επτά ανεξαρτήτων αγώνων ταχύτητος ήτοι έξι στην Ευρώπη, συν το Ράλι Ιντιανάπολις 500 στις Η.Π.Α.. Ο πρώτος αγώνας έγινε στην πίστα του Σίλβερστόουν, στην Μεγάλη Βρετανία, στις 13 Μαΐου και νικητής ήταν ο Τζουζέπε Φαρίνα (Emilio Giuseppe "Nino" Farina) με την ομάδα της Άλφα Ρομέο, που τελικώς κατέκτησε και το πρώτο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share