Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Αποσύρθηκε ο Φόκινα

16 Απριλίου 2021 13:51
Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Έλληνα τενίστα καθώς πέρασε στην τετράδα του Monte Carlo Masters χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αφού ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα άφησε το court μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σετ.

O 21χρονος Ισπανός (Νο.58) αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον μηρό και αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια στο 7-5 υπέρ του Στέφανου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, πάντως, έγινε σκληρή μάχη! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα περιμένει τώρα στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν και τον Βρετανό Νταν Έβανς, φιλοδοξώντας να περάσει σε τελικό Masters για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Για την ώρα έχει δύο ήττες, από τον Ράφα Ναδάλ στο Τορόντο το 2018 και από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μαδρίτη το 2019. Παράλληλα δείτε ποια είναι η γυναίκα που του έχει κλέψει την καρδιά και της είχε αφιερώσει τη νίκη του στο Australian Open.

Πώς κύλησε το παιχνίδι

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση με τον Νταβίντοβιτς, ο Ισπανός κάθισε με πρόβλημα στην καρέκλα του στο 3-3, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να κάνει το μπρέικ κόντρα στον "αποσυντονισμένο" Στέφανο. Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, είχε την άμεση απάντηση και τελικά έκλεισε το σετ στο 6-5, όταν αντιλήφθηκε νωρίς το underarm serve του αντιπάλου του στο σετ πόιντ (προφανώς τα είχε παρατήσει...).

Είχε περάσει μία ώρα αγώνα και τότε ο Νταβίντοβιτς πήρε τη δύσκολη απόφαση της απόσυρσης, φανερά «λαβωμένος» και πικραμένος. Θα είναι ο έκτος Masters ημιτελικός για τον Στέφανο, που έχει θετικό ρεκόρ κόντρα και στους δύο υποψήφιους αντιπάλους του: 2-0 απέναντι στον Έβανς και 4-2 με τον Γκοφέν.

Με συμμετοχή σε έξι τουρνουά φέτος, ο Στέφανος έχει έναν τελικό, τρεις ημιτελικούς και δύο προημιτελικούς. Στο Μόντε Κάρλο δεν έχει χάσει ακόμα σετ. Να υπενθυμίσουμε ότι στο κάτω μέρος του ταμπλό βρίσκεται ο 11 φορές νικητή της διοργάνωσης και βασιλιάς του χώματος Ράφα Ναδάλ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share