Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις

Δείτε πότε θα διεξαχθεί

16 Απριλίου 2021 13:09
Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις

Το ράλι Ακρόπολις επιστρέφει και θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρότι σχεδιάζεται και ένα πέρασμα από Αγίους Θεοδώρους.

Το ράλι Ακρόπολις, επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας. Μετά την ανακοίνωση, που έγινε πριν από λίγες ημέρες, ακολούθησε προβληματισμός, σχετικά με το μέρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την όλη διοργάνωση.

Στην Λαμία το ράλι Ακρόπολις

Οι δύο κύριοι διεκδικητές ήταν προφανώς το Λουτράκι και η Λαμία, με τη δεύτερη, τελικά, να επικρατεί.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού, «στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας.

Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου.

Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως σε σχετική ψηφοφορία που έτρεξε για το κοινό, από την εταιρία Prorata, το 56% των συμμετεχόντων υπέδειξε τη Στερεά Ελλάδα, ως πρώτη προτίμηση, με την Πελοπόννησο να ακολουθεί δεύτερη, με ποσοστό 26%. Στο ερώτημα πάλι της πόλης, το 28% δήλωσε πως προτιμά τη Λαμία, το 26% επέλεξε το Λουτράκι, ενώ ένα 43% δεν έχει πρόβλημα, όπου και να γίνει.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share