Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Europa League: Στα ημιτελικά Μαν. Γιουνάιτεντ - Ρόμα και Αρσεναλ - Βιγιαρεάλ (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις των αγώνων

16 Απριλίου 2021 00:08
Europa League: Στα ημιτελικά Μαν. Γιουνάιτεντ - Ρόμα και Αρσεναλ - Βιγιαρεάλ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι ομάδες που έκλεισαν θέση στα ημιτελικά του Europa League είναι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Άρσεναλ και Βιγιαρεάλ. Άφησαν εκτός τις Γρανάδα, Άγιαξ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σλάβια Πράγας. Ενώ, ένας τσίτσιδος οπαδός είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του αγώνα της Γρανάδα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα προημιτελικά του θεσμού.

Μάλιστα, ήδη έχει γίνει η κλήρωση από πριν οπότε τα ζευγάρια στους «4» είναι τα εξής:

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρόμα
  • Βιγιαρεάλ - Άρσεναλ

Tα αποψινά αποτελέσματα των προημιτελικών του Europa League:

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γρανάδα 2-0 (6' Καβάνι, 90' αυτ. Βαγιέχο)
  • Ρόμα-Αγιαξ 1-1 (72' Τζέκο - 49' Μπρόμπι)
  • Σλάβια Πράγας-Αρσεναλ 0-4 (18' Πεπέ, 21' πεν, 77' Λακαζέτ, 24' Σακά)
  • Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1 (36' Αλκάθερ, 43' Μορένο - 71' Oρσιτς)

Πολύ σκληρή για να αποκλειστεί η Ρόμα

Η πιο αγχωτική πρόκριση ήρθε για τη Ρόμα, η οποία ναι μεν είχε κερδίσει με 2-1 στην Ολλανδία τον Άγιαξ, όμως η ομάδα του Άμστερνταμ προηγήθηκε στην Ιταλία με τον Μπρόμπεϊ στο 49'. Τελικά οι καρδιές των γηπεδούχων πήγαν στη θέση τους με το γκολ του Ντζέκο στο 72' και το 1-1 τους έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στους «4» με εξάλεπτο ξέσπασμα η Άρσεναλ!

Η Άρσεναλ προκρίθηκε μετά από τη μεγαλειώδη νίκη της στην Πράγα με 4-0 επί της Σλάβια. Η αγγλική ομάδα κατάφερε να τουμπάρει το μειονέκτημα που είχε από το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο, καθώς πέτυχε 3 γκολ μέσα σε έξι λεπτά και στην ουσία έκοψε τα... φτερά της τσεχικής ομάδας. O Πεπέ στο 18' άνοιξε το σκορ, στο 21' ο Λακαζέτ πέτυχε το 2-0 με πέναλτι και στο 24΄ ο Σάκα σημείωσε το 3-0. Ο Λακαζέτ ξαναχτύπησε στο 77' έκανε το 4-0 για τους φιλοξενούμενους.

Ένα… υποβρύχιο με όνειρο την κούπα

Πιο απλό ήταν το έργο της Βιγιαρεάλ με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η ισπανική ομάδα είχε επικρατήσει με 2-1 μέσα στην Κροατία και ξανανίκησε στην έδρα της το ίδιο σκορ. Ο Πάκο Αλκάθερ στο 36' και ο Μορένο στο 43' έδωσαν αβαντάζ δύο γκολ στην Βιγιαρεάλ, ενώ ο Όρσιτς στο 74' μείωσε σε 2-1.

Τετράδα στο... ρελαντί η Γιουνάιτεντ!

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους Ισπανούς ήταν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε το πλεονέκτημα με το 2-0 στην έδρα της Γρανάδα από την πρώτη αναμέτρηση. Πήρε και πάλι τη νίκη στην Αγγλία με 2-0 από το γκολ του Καβάνι στο 6' και αυτογκόλ του Βαγιέχο στο 90'.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share