Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η διοργάνωση κινδυνεύει με ακύρωση

«Βόμβα» από την Ιαπωνία 100 πριν την έναρξη

15 Απριλίου 2021 08:45
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η διοργάνωση κινδυνεύει με ακύρωση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο κινδυνεύουν με ακύρωση για άλλη μια χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας.

Σχεδόν τρεις μήνες πριν την έναρξη των αγώνων, κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης -που δεν έχει μεταδοθεί ακόμη- όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, δήλωσε πως αν η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινωθεί, τότε η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η μόνη λύση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κινδυνεύουν με ακύρωση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ιάπωνες φοβούνται την αύξηση κρουσμάτων

Η Ιαπωνία είναι αντιμέτωπη με αυτό που ειδικοί χαρακτηρίζουν το «τέταρτο κύμα» της πανδημίας. Την Τετάρτη (14/4) καταγράφηκαν σε εθνική κλίμακα πάνω από 4.300 κρούσματα του SARS-CoV-2. Η νομαρχία Οσάκα, επίκεντρο της κρίσης, σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο: χθες κατέγραψε 1.130 κρούσματα, αριθμό άνευ προηγουμένου.

Συνολικά, κατά τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, η Ιαπωνία έχει καταγράψει σχεδόν 9.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 510.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Μολαταύτα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα συνεχίζει τις εντατικές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Αγώνων με αυστηρά μέτρα προστασίας και κοινωνικής απόστασης και περιορισμούς για τους θεατές.

Τυπικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι, αρχίζουν την 23η Ιουλίου.

Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως πολύ μικρό ποσοστό των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της κανονικής διεξαγωγής της διοργάνωσης εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. Η φράση «ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων» ήταν ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μεταξύ των πολιτών της χώρας που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με πάνω από 20.000 αναφορές.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν απάντησε όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο Reuters. Μέχρι στιγμής επιμένει πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά και με ασφάλεια.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share