Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: Άνετη στο Άνφιλντ η Ρεάλ, ώρα πρόκλησης για Σίτι

Συμπληρώθηκε το «παζλ» στους «4»

15 Απριλίου 2021 00:13
Champions League: Άνετη στο Άνφιλντ η Ρεάλ, ώρα πρόκλησης για Σίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στο Λίβερπουλ χωρίς να προβληματιστεί, παίρνοντας τη λευκή ισοπαλία (0-0), με τη Σίτι παράλληλα να παίρνει «διπλό» στη Γερμανία επί της Ντόρτμουντ με 2-1 και να αντιμετωπίζει σε «τιτανομαχία» την Παρί, που προηγουμένως είχε ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Μπάγερν, στα ημιτελικά του Champions League.

Champions League: Όρθια στο Μέρσεϊσαιντ η Ρεάλ

Το 3-1 του πρώτου αγώνα και οι χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους στέρησαν από την Λίβερπουλ τις όποιες πιθανότητες να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα με τις 13 κατακτήσεις, έμεινε «ατσαλάκωτη» στο Anfield και απόλυτα δίκαια βάσει των 180 λεπτά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί, περιμένει μία ακόμα αντίπαλος από την Αγγλία, η Τσέλσι, που μια μέρα νωρίτερα, έκανε check-in σε βάρος της Πόρτο. Μοιράιος για τους Reds ο Σαλάχ, εκπληκτικοί για την Βασίλισσα οι Νάτσο, Καζεμίρο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μίλνερ να πατά με τα καρφιά τον Μπενζεμά και τη φάση να περνά σαν να μην έγινε τίποτα και στο 3’ η Λίβερπουλ έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Καμπάκ έκανε τη μακρινή μπαλιά, ο Μανέ έβγαλε τον Σαλάχ φάτσα με το γκολ αλλά ο Αιγύπτιος νικήθηκε από τον Κουρτουά. Στο 11’ ο Μίλνερ έκανε καταπληκτικό τεχνικό σουτ, η μπάλα πήγαινε στο παραθυράκι, όμως ο Κουρτουά με το ένα χέρι την πέταξε σε κόρνερ. Οι Reds πίεζαν συνεχώς και είχαν το ματς σταθερά στο μισό της Ρεάλ, η οποία όμως βρήκε τον τρόπο να κάνει ευκαιρία καθώς στο 20’ το σουτ του Μπενζεμά βρήκε στον Καμπάκ και κατέληξε στο δοκάρι του Κουρτουά. Το φινάλε του ημιχρόνου ήταν όλο Λίβερπουλ. Στο 38’ ο Μανέ δεν πρόλαβε τη σέντρα του Αλεξάντερ-Αρνολντ, στο 41’ ο Σαλάχ από τρομερή θέση δεν βρήκε το παραθυράκι με το γλυκό αριστερό και στο 42’ ο Βαϊνάλντουμ από καλή θέση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, δύο σουτ του Φιρμίνο δεν ήταν ικανά να κάνουν τη ζημιά και στο 66’ μετά την εκπληκτική μπαλιά του Βαλβέρδε, ο Αλισον έβαλε stop σε Βινίσιους και Μπενζεμά. Η ομάδα του Κλοπ δεν μπορούσε να βρει χώρο, δεν έβαζε σώματα στην περιοχή και οι διαδοχικές σέντρες δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 67’ ο Ζότα είχε κεφαλιά άουτ και στο 68’ ο Σαλάχ απέτυχε ξανά να σκοράρει καθώς καθηστέρησε και το σουτ του κοντραρίστηκε. Η Λίβερπουλ επέμεινε, όμως οι καλές στιγμές σταμάτησαν στο λεπτό 69’ - 70’ όταν Φιρμίνο και Ζότα δεν μπόρεσαν να κάνουν τη ζημιά, για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.

Champions League: Έριξε το γερμανικό «τείχος» η Σίτι

Το μυαλό του φέρνει χίλιες στροφές στο δευτερόλεπτο. Για περίπου μισή ώρα και μέχρι ο Εμρέ Τσαν να κάνει το πιο ερασιτεχνικό λάθος της καριέρας του, ο νους του Πεπ Γκουαρντιόλα θα πρέπει να ταξίδεψε στους τρεις σερί χαμένους ημιτελικούς Champions League στον πάγκο της Μπάγερν.

Στον αποκλεισμό στους 16 από την Μονακό στην παρθενική του σεζόν στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι και στους τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς στα προημιτελικά από Λίβερπουλ, Τότεναμ και Λιόν.

Μέχρι να έρθει αυτό το φτηνό λάθος του μεσοαμυντικού της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Πεπ μπορεί και να πίστευε ότι τον κυνηγά μία αόρατη κατάρα που δεν τον αφήνει να κατακτήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μακριά από την Βαρκελώνη.

Ο επαναληπτικός της Βεστφαλίας για πολλούς έμοιαζε τυπική διαδικασία παρότι το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) και ειδικότερα ο τρόπος που ήρθε δεν προμήνυαν κάτι τέτοιο.

Οι Γερμανοί ήταν αποφασισμένοι -παρά την δεδομένη διαφορά ποιότητας- να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια τους πολίτες, αλλά πήραν προβάδισμα με τον νεαρότερο παίκτη στο γήπεδο.

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ με ένα υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα εκεί που ο Έντερσον δεν μπορούσε να αντιδράσει (15’, 1-0) και σε ηλικία 17 ετών και 289 ημερών έγινε ο νεαρότερος Άγγλος που σκοράρει στην διοργάνωση.

Το γκολ αυτό έφερε ταραχή στο γήπεδο. Η αγγλική σιγουριά κλωνίστηκε. Και κλωνίστηκε ακόμα περισσότερο, όταν άρχισαν να φτάνουν οι χαμένες ευκαιρίες. Το τρομερό βολέ του Ντε Μπρόινε τράνταξε το δοκάρι (25’), ενώ στο κλασικό τετ-α-τετ του Μαχρέζ, η μπάλα πέρασε τον Χιτς, όμως ο Μπέλινγχαμ έδιωξε πάνω στην γραμμή (32’).

Η άμυνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο Χιτς έδειχναν αίφνης ανίκητοι και οι πολίτες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ αποκλεισμού και πολλές αμφιβολίες για την συνέχεια.

Εντούτοις, ο Πεπ δεν πείραξε τίποτα στο αρχικό του πλάνο. Πίστευε σε αυτό, εκτιμούσε ότι η πίεση κάποια στιγμή θα φέρει χαλάρωση, λάθη, κατάρρευση. Είχε δίκιο. Η Ντόρτμουντ δεν γινόταν να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Τα απανωτά κόρνερ, η πίεση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, έφερε ένα ερασιτεχνικό πέναλτι από τον Εμρέ Τσαν που μετέτρεψε σε γκολ ο Μαχρέζ (55’, 1-1).

Εκεί όλοι κατάλαβαν ότι τα πάντα είχαν κριθεί. Η κεφαλιά του Χούμελς μετά από εκτέλεση φάουλ (68’) ήταν το τελευταίο «αχ» των Βεστφαλών που ανοίχτηκαν στο γήπεδο και το πλήρωσαν άμεσα.

Ο Χιτς είπε όχι σε δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε (74’), όμως ένα λεπτό αργότερα έβαλε λάθος τα χέρια του σε προσπάθεια του Φόντεν που τελείωσε την σεμνή τελετή (75’, 1-2).

Τα τελευταία λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικά, οι Γερμανοί είχαν πετάξει λευκή πετσέτα. Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στα ημιτελικά και το el arabico απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share