Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Champions League: Μπάγερν και Πόρτο τα «διπλά», Παρί και Τσέλσι την πρόκριση

Γλυκές ήττες και στους «8»

14 Απριλίου 2021 00:14
Champions League: Μπάγερν και Πόρτο τα «διπλά», Παρί και Τσέλσι την πρόκριση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League πανηγύρισαν η Παρί Σεν Ζερμέν και η Τσέλσι, βιώνοντας... γλυκές ήττες από Μπάγερν και Πόρτο αντίστοιχα στην έδρα τους, καθώς οι νίκες τους στα πρώτα παιχνίδια τους βοήθησαν.

Champions League: Πήρε εκδίκηση η Παρί

Το σκηνικό ήταν τέλειο για να ισχύσει ο νόμος του ποδοσφαίρου, όμως η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο δεν το επέτρεψε και σε συνδυασμό με τη νίκη με 2-3 στο Μόναχο, πανηγύρισε. Ο Νεϊμάρ είχε τρία δοκάρια στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι το μοναδικό γκολ, όμως η PSG πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης για δεύτερη σερί χρονιά και μάλιστα σε βάρος της ομάδας που πέρυσι την νίκησε στον τελικό. Αντίπαλος στους «4» θα είναι μια εκ των Μάντσεστερ Σίτι ή Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Το πρώτο 45λεπτο θα μπορούσε κανείς να πει ότι χωρίστηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο, τα πάντα ήταν ήσυχα. Η Μπάγερν είχε την κατοχή από την αρχή, αλλά την Παρί δεν την ενοχλούσε καθόλου αυτό. Η ομάδα του Ποκετίνο έβγαζε την μπάλα με επίδειξη τεχνικής από την άμυνα και έδειχνε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη ζημιά στην κόντρα. Η πρώτη φάση ήρθε στο 25’ όταν ο Σανέ έκανε το φαλτσαριστό σουτ άουτ ενώ ο Μίλερ περίμενε μόνος και ούρλιαζε. Από το σημείο αυτό και μετά το ματς άλλαξε. Εντελώς.

Στο 27’ οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα με Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Μπαπέ, για να χάσει ο πρώτος μεγάλη ευκαιρία. Ομως αυτή δεν θα ήταν τίποτα μπροστά σε ό,τι θα ακολουθούσε. Στο 37’ έπειτα από διαδοχικά step-over, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι, τρία λεπτά αργότερα ο έκανε νέα εκπληκτική ντρίμπλα και curler που πήγε στο οριζόντιο κοντά στο παραθυράκι και στο 39’ σε τετ-α-τετ ύστερα από πάσα του Μπαπέ έστειλε για 3η φορά την μπάλα στο σίδερο του Νόιερ. Ενα λεπτό μετά, η Μπάγερν άνοιξε το σκορ.

Στο 40’ ο Αλάμπα έκανε το σουτ, ο Νάβας δεν απέκρουσε πειστικά, η μπάλα υψώθηκε και με κεφαλιά του Τσούπο-Μότινγκ έκανε το 0-1. Η εξέλιξη επηρέασε την PSG και στο φινάλε Αλάμπα (44’) και Σανέ (45+2’) είχαν ευκαιρίες για τους Βαυαρούς αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Champions League: Νικήτρια η Πόρτο, η χαρά στην Τσέλσι

Ένας από τους διαχρονικούς νόμους του ποδοσφαίρου λέει ότι για να μπει γκολ, πρέπει να γίνει τελική προς την εστία. Για 67 λεπτά τέτοια δεν είχε γίνει στο ουδέτερο «Σάντσεθ Πιθχουάν», όπου είχε διεξαχθεί και το πρώτο παιχνίδι.

Η Τσέλσι επέλεξε να παίξει παθητικά, το μυαλό της ήταν μόνο στο ροκάνισμα του χρόνου, τα ρίσκα της στο γήπεδο ελάχιστα.

Η Πόρτο ήταν η μοναδική ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, είχε τον προπονητή που πάλεψε πιο πολύ για να πάρει το ματς και η ανταμοιβή της ήταν μία νίκη γοήτρου. Το γκολ του Ταρέμι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν έδωσε πρόκριση, αλλά ακόμα και αυτή η νίκη δίνει αξία στην πορεία της Πόρτο που τερματίστηκε στα προημιτελικά.

Από το πρώτο λεπτό, από τις συνθέσεις κιόλας, είχε γίνει κατανοητό ότι ο Τόμας Τούχελ είχε σαν πρώτο σκοπό να προστατεύσει το 0-2 του πρώτου αγώνα. Τρεις κεντρικοί αμυντικοί, ο Χάβερτς ως ψευτοεννιάρι και η μπάλα στον αντίπαλο. Οι μπλε είχαν σαν πρώτο στόχο να κρατήσουν το μηδέν, να τρώνε χρόνο και αν βρουν την ευκαιρία να φύγουν σε κάποια κόντρα.

Η Πόρτο ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Το σχήμα με τους πέντε μέσους και τον Μαρέγκα μπροστά έφερε ποσοστά κατοχής άνω του 60%, αλλά καμία ουσία και ελάχιστους κινδύνους.

Με εξαίρεση ένα δώρο του Μεντί (11’), το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Κορόνα που δεν βρήκε καν εστία και ένα ηρωικό διπλό κόψιμο του Πέπε προ του Χάβερτς (27’), το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει την παραμικρή συγκίνηση, ήταν το μοναδικό ματς του φετινού Champions League που στα πρώτα 45 λεπτά δεν είχε προσπάθεια on target μαζί με αυτό της Φερεντσβάρος απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου.

Η είσοδος του Ταρέμι στο παιχνίδι ανακάτεψε λίγο την τράπουλα, με τον Ιρανό σέντερ-φορ να δίνει βοήθειες στον Μαρέγκα και να έχει την πρώτη καλή κεφαλιά, που όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Μεντί (67’).

Οι Λονδρέζοι συνέχιζαν να παίζουν με τον χρόνο που κυλούσε υπέρ τους, με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο να κάνει all-in ένα τέταρτο πριν το τέλος, στην προσπάθεια του να ανακατέψει τακτικά το παιχνίδι.

Τίποτα δεν άλλαξε όμως ούτε και τότε. Τα 9 κόρνερ των δράκων πέρασαν όλα ανεκμετάλλευτα απέναντι σε μία Τσέλσι που από το πρώτο λεπτό έπαιζε με το ρολόι, κάτι που φάνηκε από την πρώτη αλλαγή του Τούχελ που ήρθε στο… 86ο λεπτό!

Τα πάντα έδειχναν 0-0, όμως στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταρέμι εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό κενό που δημιουργήθηκε σε όλο το βράδυ στην αγγλική άμυνα, με τον Ιρανό να δίνει την νίκη γοήτρου στην Πόρτο με απίθανο ψαλιδάκι, αλλά την Τσέλσι να περιμένει την πρόκριση και να περιμένει μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Λίβερπουλ στα ημιτελικά.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share