Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

«Χάλκινος» ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης - Η συγκινητική στιγμή που γονάτισε και έκανε τον σταυρό του (video)

Συγχαρητήρια στον 25χρονο Έλληνα πρωταθλητή, μέλος της προΟλυμπιακής μας ομάδας

11 Απριλίου 2021 14:16
«Χάλκινος» ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης - Η συγκινητική στιγμή που γονάτισε και έκανε τον σταυρό του (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο κατηγορίας των -68 κιλών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών του Τάε Κβο Ντο, που φιλοξενείται στη Σόφια. Έπιασε το κεφάλι του ο Έλληνας αθλητής, δείχνοντας να μη πιστεύει το τι πέτυχε, γονάτισε στο τατάμι και έκανε το σταυρό του. Το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την ευρωπαϊκή συλλογή του, κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης.

Ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής, μέλος της προΟλυμπιακής μας ομάδας, η οποία τον επόμενο μήνα θα διεκδικήσει προκρίσεις για τους Αγώνες του Τόκιο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -68 κιλών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών του Τάε Κβο Ντο που φιλοξενείται για 2η ημέρα στη Σόφια.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση της βουλγαρικής πρωτεύουσας, μετά το ασημένιο που κατέκτησε ο Διονύσης Ραψομανίκης, στην πρεμιέρα, στα -54 κιλά. Ωστόσο σπουδαία νίκη πήρε χθες ο Κολοσσός κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 79-72

Λίγα λόγια για το άθλημα

Το τάε κβον ντο είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες και πλήρεις πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης (που είναι πλέον και το πιο διαδεδομένο) έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα.

Βασική αρχή του Τάε Κουόν Ντο είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά, γι' αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση από αυτούς που ασκούν την πολεμική τέχνη.

Αν και το Τάε Κουόν Ντο το ξέρουμε ως ένα Άθλημα που δίνει έμφαση μόνο στα λακτίσματα, αν το ακολουθήσεις ως Πολεμική Τέχνη έχει απεριόριστα χτυπήματα με τα χέρια και πάρα πολλές τεχνικές αυτοάμυνας όπως ρίψεις και κλειδώματα.

Οι αρχές του Τάε Κουόν Ντο, όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος Στρατηγός Τσόι Χονγκ-χι μέσα στην Εγκυκλοπαίδεια του Τάε Κουόν Ντο που ο ίδιος έγραψε, είναι οι εξής:

  • Ευγένεια (Γε Ούι)
  • Εντιμότητα (Γιομ Τσι)
  • Επιμονή (Ιν Νάε)
  • Αυτοέλεγχος (Γκουκ Γκι)
  • Αδάμαστο Πνεύμα (Μπαεκιούλ Μπουλγκούλ )
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share