Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Champions League: Άρχοντας Εμπαπέ στο Μόναχο, εύκολα η Τσέλσι

Νίκες με Μπάγερν και Πόρτο

8 Απριλίου 2021 00:02
Champions League: Άρχοντας Εμπαπέ στο Μόναχο, εύκολα η Τσέλσι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να δείχνει γιατί είναι ο επόμενος απόλυτος σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η Παρί πέρασε με 3-2 από το Μόναχο επί της Μπάγερν, τη στιγμή που η Τσέλσι «καθάριζε» στη Σεβίλλη με 2-0 απέναντι στην Πόρτο, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions League, που ξεκίνησαν την προηγούμενη μέρα.

Champions League: Μεγάλος Εμπαπέ και «διπλό» της Παρί στο Μόναχο

Την ιστορία την γράφεις στα μεγάλα παιχνίδια. Στα δύο τελευταία του ταξίδια στο Champions League στην Βαρκελώνη και στο Μόναχο το κοντέρ έγραψε χατ-τρικ στην Μπαρτσελόνα και δύο τεμάχια στην Μπάγερν.

Την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Και οι παρόντες επίσης. Στο τέλος της ημέρας η Μπάγερν Μονάχου είχε 31 τελικές και αμέτρητες κλασικές ευκαιρίες. Αν έπαιζε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, το σκορ μπορεί και να έπαιρνε διαστάσεις μαμούθ. Ο Πολωνός δεν έπαιζε όμως. Και ούτε πρόκειται να παίξει στο Παρίσι.

Ο Κιλιάν Μπαπέ έπαιζε και ήταν πιο ακραίο καιρικό φαινόμενο κι από το πυκνό χιόνι που έπεφτε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης στο Μόναχο. Με δύο δικά του γκολ σφράγισε το 2-3 μέσα στην Alianz Arena, όμως οι Παριζιάνοι οφείλουν να ανάψουν μία λαμπάδα ίση με το μπόι του Κέιλορ Νάβας.

Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας έκανε εμφάνιση καριέρας, υπήρχαν στιγμές που ένιωθες ότι κρατούσε μόνος του, μία άμυνα της Παρί που δεχόταν πυρά από παντού.

Champions League: Άνετα η Τσέλσι

Η Τσέλσι ήταν κυνική κόντρα στην Πόρτο των κάμποσων ευκαιριών και μετά το 0-2 στο Sanchez Pizjuan μπορεί να σκέφτεται μια εκ των Ρεάλ/Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ δέχθηκε φάσεις από την Πόρτο, όμως γενικά ήταν πολύ σταθερή, άντεξε και αφού έκανε γκολ τις δικές της, είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης / Λίβερπουλ.

Οπως και στα προηγούμενα ματς στον θεσμό η Πόρτο δεν άργησε να δείξει ότι είναι εξαιρετική ομάδα. Είχε την πρωτοβουλία και παρότι δεν μπορούσε να τρυπήσει την άμυνα της Τσέλσι, ήταν συνεχώς γύρω-γύρω από την περιοχή της. Στο 12’ το βολέ του Ουρίμπε πέρασε έξω από το παραθυράκι και στο 23’ ο Μεντί έβγαλε το απευθείας κόρνερ του Οτάβιο. Δυστυχώς για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στην πρώτη τους φάση, οι Λονδρέζοι σκόραραν. Στο 32’ ο Ζορζίνιο έδωσε στον Μάουντ, εκείνος έκανε πάρσιμο με περιστροφή και με τρομερό διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-1, το οποίο έμεινε ως σκορ του πρώτου μέρους, αφού στο 43’ ο Μεντί απέκρουσε την κεφαλιά του Πέπε που πήγαινε στη γωνία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με φάση για την Τσέλσι, όμως ο ντεφορμέ Βέρνερ έστειλε την μπάλα ψηλά με κεφαλιά. Η Πόρτο είχε κρατήσει λίγη από την ενέργεια του πρώτου μέρους και είχε δύο καλές στιγμές. Στο 51’ ο Μαναφά πέρασε στον Μαρεγκά ο οποίος από δύσκολη θέση νικήθηκε από τον Μεντί και στο 57’ ο Λουίς Ντίας έβαλε τα φάλτσα αλλά το σουτ του πέρασε μόλις έξω. Η Τσέλσιο πήγε το ματς όπως το ήθελε, δεν απειλήθηκε και στο τέλος έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα της Πόρτο. Στο 84’ ο Πούλισικ είχε δοκάρι στην κόντρα αλλά στο 85’ ο Τσίλγουελ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κορόνα και αφού πέρασε τον Μαρτσεσίν, διαμόρφωσε στην κενή εστία το τελικό 0-2.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share