Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: «Διπλό» τελικού στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ!

1-0 με γκολάρα του Μουργκ στην τελευταία φάση

7 Απριλίου 2021 22:00
Κύπελλο Ελλάδας: «Διπλό» τελικού στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Διπλό» τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας πήρε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που ξεπέρασε με 1-0 το «εμπόδιο» της ΑΕΚ με γκολ του Μουργκ στην τελευταία φάση, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Ολυμπιακό να έχει επίσης τον πρώτο λόγο.

Μετά την ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό με 5-1 μέσα στην έδρα της η ΑΕΚ έπρεπε να βρει αντίδραση απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος προερχόταν επίσης από ένα ξεγυρισμένο 3-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Επομένως αμφότεορι οι Δικέφαλοι έψαχναν το δικό τους φάρμακο επούλωσης των πληγών που τους προκάλεσαν οι Αιώνιοι τη 2η αγωνιστική των Play Offs της Super League.

Το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου αποτέλεσε καλή ευκαιρία. Αν και η Ένωση ήταν ανώτερη, οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη, όντες πιο συγκεντρωμένοι, χάρη στο γκολ του Μουργκ στις καθυστερήσεις.

Το ματς

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, ήξερε τι να κάνει στο γήπεδο, με τους παίκτες να είναι προσηλωμένοι στο πλάνο του Χιμένεθ. Γαλανόπουλος και Κρίστισιτς έκλεβαν μπάλες στον άξονα με την Ένωση να παίζει με κάθετες μπαλιές προκειμένου να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Οι κιτρινόμαυροι έφτιαξαν ευκαιρίες, βρήκαν απέναντί τους όμως έναν εξαιρετικό Πασχαλάκης, ο οποίος κράτησε το μηδέν για τον ΠΑΟΚ που επιθετικά υστερούσε. Ο Κρμέντσικ ήταν απελπιστικά μόνος με τον Ζίβκοβιτς και τον Τζόλη να μη μπορούν να δημιουργήσουν απειλές για τον Τσιντώτα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 8', όταν Τάνκοβιτς και Λόπες συνδυάστηκαν πολύ όμορφα με τον Πορτογάλο ωστόσο να πλασάρει πάνω στον Πασχαλάκη. Τρία λεπτά αργότερα ο Σουηδός βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και σούταρε από θέση διαγώνια και αριστερά, αλλά και πάλι η προσπάθεια ήταν εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που με τη δεύτερη εύκολη θετική επέμβαση πήρε ψυχολογία για τη συνέχεια, η οποία επιφυλασσόταν πολύ δυσκολότερη.

Στο 12' ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αναγκάστηκε να κάνει μεγάλη έξοδο για να απομακρύνει εκτός περιοχής με το κεφάλι προ του Λόπες, ενώ στο 14' η νέα προσπάθεια του Τάνκοβιτς κατέληξε ξανά στην αγκαλιά του. Η μεγαλύτερη επέμβαση ήταν στην εκτέλεση του Ολιβέιρα στο 26', ο οποίος έπιασε ένα πολύ όμορφο σουτ μετά από βαθιά μπαλιά, η οποία ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν ωσεί παρών επιθετικά, με εξαίρεση την προσπάθεια του 32', στην οποία συμμετείχαν Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ και Τζόλης.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού διαφοροποιήθηκε. Η ΑΕΚ είχε μία καλή στιγμή στο 59' όταν ο Λιβάι Γκαρσία σέντραρε για τον Τάμνκοβιτς που δεν μπόρεσε να κάνει προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έπεσε σε ρυθμό εξαιτίας και των αλλαγών και δεν είδαμε κάτι αξιόλογο πέρα από πολλά λάθη.

Ο ΠΑΟΚ όμως βρήκε λύση στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Μουργκ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήρε φάλτσα στον αέρα και προσγειώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του Τσιντώτα που έμεινε στήλη άλατος.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ 4-3-2-1): Τσιντώτας, Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Γαλανόπουλος (63' Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος (88' Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (63' Αλμπάνης), Ολιβέιρα (68' Ανσαριφάρντ).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία 4-3-3): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (64' Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ντάγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64' Ουάρντα), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (91' Μουργκ), Κρμέντσικ (73' Σβιντέρσκι)

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share