Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» στον ελληνικό αθλητισμό: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες 22 αθλητών και αθλητριών ενόργανης γυμναστικής!

Προχωρά άμεσα η υπόθεση

7 Απριλίου 2021 16:29
«Βόμβα» στον ελληνικό αθλητισμό: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες 22 αθλητών και αθλητριών ενόργανης γυμναστικής!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ προκαλεί στον ελληνικό αθλητισμό η είδηση των καταγγελιών 22 αθλητών και αθλητριών από την ενόργανη γυμναστική για εγκλήματα, όπως η σεξουαλική κακοποίηση και η σωματική βλάβη, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισαγγελική έρευνα.

Ο Εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου είναι ο άνθρωπος, που θα προχωρήσει αυτή την έρευνα, με αυτή να διατάζεται άμεσα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι καταγγελίες αυτές έγιναν με επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία καθώς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμα και σε μικρά παιδιά από προπονητές.

Ενόργανη γυμναστική: Το περιεχόμενο των σοκαριστικών καταγγελιών

Οι καταγγελίες των αθλητών, όπως δημοσιεύθηκαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών», είναι συγκλονιστικές, με τις περιγραφές να κάνουν λόγο για προπονητικές μεθόδους βασανισμού, σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Στην επιστολή τους οι αθλητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές - τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς επίσης με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα».

Πέρα την σωματική βία την οποία καταγγέλουν, φαίνεται πως υπήρξαν και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, αφού -όπως αναφέρεται στην επιστολή-, «οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα την βελτίωση της ευλιγσίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη για να τους δείξουν "πως να κάνουν σωστά την άσκηση". Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας. Πρόσωπα παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και τα συμβούλευαν να το κρατήσουν μυστικό. Όλο αυτό έφτασε σε σημείο εμμονής, με τα παιδιά να κρύβονται και να κλειδώνονται όπου μπορούσαν για να αποφύγουν τα άτομα αυτά».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share