Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: 3αρα Παναθηναϊκού στον ΠΑΟΚ! (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

4 Απριλίου 2021 17:28
Super League: 3αρα Παναθηναϊκού στον ΠΑΟΚ! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 3-0 τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο, μπαίνοντας για τα καλά στην μάχη για μια θέση που θα οδηγήσει στην Ευρώπη! Πλέον ο ΠΑΟΚ νιώθει την καυτή ανάσα του Παναθηναϊκού, καθώς οι μεν έχουν 50 και οι δε 49! Ενώ, χθες «χρυσό» βαθμό πήρε ο Παναιτωλικός στη Λάρισα, ενώ μοιρασιά είχαμε στο Λαμία-Βόλος.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ για ακόμη μια φορά μπήκε αρκετά δυνατά στην Λεωφόρο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε το μομέντουμ με το καλημέρα, με τον Πάμπλο Γκαρσία να ανακατεύει την τράπουλα με την τοποθέτηση του Μουργκ στην βασική ενδεκάδα και πιο συγκεκριμένα στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Από τον Αυστριακό προήλθε και η πρώτη τελική στο 5΄, την ώρα που ο Παναθηναϊκός… λαχτάρησε σε τρεις περιπτώσεις με τον Αλεξανδρόπουλο να ζορίζεται σε μερικά μαρκαρίσματα που του έγιναν.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με τον Κρέσπο, 11΄ μετά την φάση του Μουργκ και η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία ήρθε με την συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών.

Σε εκείνο το σημείο ο Ζίβκοβιτς γύρισε από τα αριστερά με τον Σφιντέρσκι να μην προλαβαίνει για εκατοστά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή. Η έμπνευση του Πάμπλο Γκαρσία να έχει τον Ελ Καντουρί ως μεσοεπιθετικό στην επίθεση άνοιγε χώρους για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ασφυκτική πίεση του ΠΑΟΚ οδήγησε τον Λάζλο Μπόλονι στο να τοποθετήσει τον Νιας πάνω στον Ελ Καντουρί και τον Αλεξανδρόπουλο να έχει πιο προωθημένο ρόλο, κάτι που άλλαξε πλήρως την εικόνα του αγώνα και το ισορρόπησε αρκετά, παρότι μέχρι εκείνο το σημείο οι πράσινοι ζορίζονταν ακόμη και να αλλάξουν δεύτερη πάσα. Στο 32΄ ο Σένκεφελντ έκανε λάθος με τον Σβιντέρσκι να κλέβει και τον Μουργκ να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Διούδη.

Το ανέβασμα των γηπεδούχων πιστοποιήθηκε στο 39΄, όπου το γέμισμα ακριβείας του Βιγιαφάνιες από τον χώρο του κέντρου βρήκε τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά, βρήκε τον Μακέντα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ιταλό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Φάση… καρμπόν με το 1-0 του ματς της κανονικής διάρκειας. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποια άλλη φάση με τον ΠΑΟΚ να είναι εμφανώς πεσμένος από το 20΄ και έπειτα.

Το πρώτο 20’ του δευτέρου ημιχρόνου αναλώθηκε περισσότερο σε προσωπικές μονομαχίες ποδοσφαιριστών, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική φάση που να μπορούσε να θεωρηθεί απειλητική για τα καρέ των Διούδη και Πασχαλάκη.

Στο 65΄ έγινε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου που άνηκε στον ΠΑΟΚ, σε μια φάση διαρκείας. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κρέσπο στη μικρή περιοχή, με τον Διούδη να βγάζει ενστικτωδώς με μια εντυπωσιακή απόκρουση και στη συνέχεια έγιναν αρκετές μονομαχίες, με τους φιλοξενούμενους να μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Από το 75΄ και έπειτα ο Παναθηναϊκός αναθάρρησε επιθετικά και στο 77΄, μετά από τρομερή προσωπική ενέργεια του Νιας κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, το οποίο και μετουσίωσε σε γκολ ο Λούκας Βιγιαφάνιες, κάνοντας το 2-0 ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός.

Ο ΠΑΟΚ είχε το μυαλό του περισσότερο στην επίθεση, παρά στην άμυνα και έτσι μετά το κόρνερ του και τη δύσκολη απομάκρυνση των αμυντικών, ο Αϊτόρ έφυγε στην κόντρα και με όμορφη ενέργεια από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Η μπαλιά που έβγαλε μόνο του τον Ισπανό προήλθε από τον Μολό. Με αυτό το γκολ ο Αϊτόρ έδωσε διαστάσεις θριάμβου για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι. Στο τέλος υπήρχαν αρκετές μάχες και πολλά νεύρα χωρίς να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Χουανκάρ, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Νιάς (Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (Σάντσες), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (Αϊτόρ), Μακέντα (Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (4-3-3): Πασχαλάκης, Μπάμπα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Ντούγκλας, Σβαμπ (Ουάρντα), Ελ Καντουρί, Μουργκ (Τζόλης), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (Κριμέντσικ).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share